Tämä teltta kestää maanjäristyksen - eikä siinäkään vielä kaikki...

Vaellusnet Turinat: Varusteet - Kesävaellusvarusteet: Tämä teltta kestää maanjäristyksen - eikä siinäkään vielä kaikki...
Lisääjä Kaamosmirri (Kaamosmirri) Tiistai, 05.Heinäkuu, 2005 - klo 19.28:

Vaan mitä sitten, jos sen ei tarvitsisi kestää maanjäristystä? Suht edulliseen hintaan myydään Suomessakin tällaista:

http://moontrail.com/msr_trekkertent.php
http://www.msrcorp.com/tents/trekkertent.asp

Kuvia klikkailemalla selviää, että kysymyksessä on varsin mielenkiintoinen kapistus. Saa laavuksi, pelkäksi rankiseksi tai teltaksi ja kahteen kiloon on saatu mahtumaan melkoisesti tilaa, joskin absidi on aika pieni. Vaellussauvoihin perustuva pystytys? No. Pärjäisiköhän tuolla avotunturissa?

Lisääjä Sipe (Sipe) Tiistai, 05.Heinäkuu, 2005 - klo 22.01:

Näyttäisi aika mielenkiintoiselta viritykseltä, onko kellään vielä käyttökokemuksia?

Lisääjä Kaamosmirri (Kaamosmirri) Keskiviikko, 06.Heinäkuu, 2005 - klo 15.51:

Tässä yhteydessä voisi aloittaa keskustelun siitä, vastaavatko nykyajan teltat käyttäjien tarpeita.

Oman (nuoren ihmisen) käsitykseni mukaan ennen on ollut puuvillaisia telttoja, joihin on läntätty muovi päälle. Toisin sanoen tuo mainittu Trekker on vanha idea uudessa paketissa uusilla materiaaleilla. Monien mielestä se saattaa olla hutera, mutta onhan sitä ennenkin pärjätty A-mallisilla teltoilla.

Miksi kantaa mukana painavaa HIllebergiä, joka lämpimän sateisen yön tai yön jälkeen yleensä on hyvin epämukava, kun kevyemmillä ja mukavammillakin ratkaisuilla pärjäisi?

Lisääjä Ohjus (Ohjus) Maanantai, 11.Heinäkuu, 2005 - klo 13.31:

Löytyisikö kokemuksia teltan jack wofskin chinooki käytöstä vaelluksilla. olen harkinnut hankkivani sellaisen koska tuntuu kukkarolle sopivalta (179) ja vp arvot (4000) on kohdallaan. mutta ajaako teltta asiansa?

Lisääjä (Eräkulkuri) Maanantai, 11.Heinäkuu, 2005 - klo 14.26:

Ei ole kokemuksia kyseisestä jack wolfskin teltasta, joka vaikuttaa kuvissa valmiiksi viritettynä melko hyvältä. Huono puoli on siinä, että sisäteltta on pystytettävä ennen ulkokuoren asentamista sen päälle. Hankala juttu etenkin sateella ja myrskyllä. Muutenkin sisäteltan kiinnikkeet vaikuttavat heppoisilta. Kahden maattavaksi teltta on melko painava 3.2 kg.

Hankin täksi kesäksi Haltin Hike & Bike II, jossa sisä- ja ulkoteltta on kytketty yhteen vapaasti seisovaksi kaarikupoliteltaksi. Pystytys käy hetkessä ja painoa 2.4 kg ja hinta lähes samoissa kuin jack wolfskin chinooki. Ennemmin otan reissuun tämänkesäisen Haltini kuin Hillen Nallon ja sehän kertoo jo paljon.

Lisääjä Ohjus (Ohjus) Maanantai, 11.Heinäkuu, 2005 - klo 16.10:

Itsekkin katselin tuota haltin hike & bikeä, ja melkein sen tilasinkin mutta chinookin tupla tuuletus ja korkeampi vp-arvo on kallistanut sen puoleen, kooltaan ovat aika samankokoisia. yritämme kolme henkeä tunkea tarvittaessa tuohon telttaan. Huhhuh.

Lisääjä (P3310) Tiistai, 12.Heinäkuu, 2005 - klo 00.42:

Mistä teltasta tuo Halti on kopio?

Lisääjä Ohjus (Ohjus) Keskiviikko, 13.Heinäkuu, 2005 - klo 21.47:

Sain käsiini tuon J,W Chinookin tänää ja koe pystytin sen tietty oitis. tuntuu aika hyvältä ja tukevalta. tuuletusta tuntui olevan riittämiin, hyttysverkkoa siellä missä pitääkin ja pari eteistä missä voipi rinkkoja säilytellä. Tilaa on kahdelle aikuiselle ja lapselle tai koiralle jos tiiviisti pakkaa kylkeen kiinni.
ainoa huolestuttava asia on se että sisäteltta on ensin laitettava kaariin, sitten pääliteltta päälle, sateella voipi pitää kiirettä ettei kastu. kahteen henkeen parin minsan kasaus yksin vähän kauemmin. mutta katsotaan nyt miten reissussa sen kanss pärjää, uskoisin että hyvin.

Lisääjä (Blackfish) Sunnuntai, 17.Heinäkuu, 2005 - klo 19.05:

Koepystytin Halti Sarek:n tuossa äsken. Painava ja tilava teltta. Ja oli aika halpa, vanhaa mallia kait.


Lisää viesti


Tämä on yksityinen keskustelualue. Lisätäksesi viestin tarvitset voimassa olevan käyttäjätunnuksen ja salasanan.
Käyttäjätunnus:  
Salasana: