Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi 1-2pvän patikoita hienoissa maisemissa?(Pallas,Kevo,K-varsi)
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: 1-2pvän patikoita hienoissa maisemissa?(Pallas,Kevo,K-varsi)
LilyOfValley
24.06.2010 20:29


Viestejä: 73
Elokuun alusta taas tämä karavaani suuntaa kolmeksi viikoksi kiertelemään Lappia. Pääasiassa suunnitelmissa päivän patikoita mukana matkustavan eläinlauman takia, mutta muutama maastoyöpyminen myös mahdollisesti.

Vinkatkaapas maisemallisesti hyviä kohteita, joihin autolta max 20km, että kahdessa päivässä ehtii takaisin tarvittaessa. Alustava ajosuunnitelma Ylläs-Pallaksen kansallispuiston kautta Käsivarteen, Norjaan pistoja ja Ounas-Pallaksen kautta alas. Jos aikaa tuntuu olevan, suunnitelmissa kierto Pallaksen jälkeen Inarin kautta Saariselälle ja siitä sitten vasta etelään takaisin.

Ihan amatöörejä Lapin matkailussa ei olla, eniten silmää ja jalkoja miellyttää kovat korkeuserot ja karu paljakka ilman rakkaa tai puita. Pallaksen, Kilpisjärven ja Saariselän tunturiylängöt lähimpänä sydäntä.

Näitä harkittu:

- Kevo: Kannattaako Kevolle lähteä sillä ajatuksella, että aamusta kävelee kanjoniin etelän suunnasta niin pitkälle kun ehtii ja seuraavaa takaisin autolle? Ehtiikö sinne "jylhiin maisemiin" näin, tarkoitan kanjonin repeämiskohtaa, mitä monissa kuvissa olen nähnyt.
- Hetta-Pallas pätkinä, eli toisena päivänä pojois-osa reitistä ja toisena päivänä esim. Vuontispirtiltä paljakalle
.- Millaista maasto on Peeran alueella?
- Kilpisjärvellä Saana kierretty ja huiputettu, samoin Mallan maastoissa samoiltu. Mihinkän seuraavaksi siellä? Halti joskus unelmissa, nyt vielä liian kaukana.
- Saariselkä: Aittajärveltä jos lähtee, mihin asti ehtii yhdellä yöpymisellä? Mihin suuntaan kannattaa lähteä?
- Kilpisjärveltä Norjaan, mitä paikkoja suosittelette? Korkealle haluttaisi, mutta minne?

Maastopyörät matkaavat myös mukana, niillekkin hyvää helpohkoa reittiä voi suositella. Viime vuonn aoli liian extremeä kun kivikoissa kömmittiin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
seppo
24.06.2010 21:10


Viestejä: 2470
Kevon seinään eli kanjonin repeämiskohdalle pääsee Sulaojalta päivässä siten, että menee alkumatkan polkupyörällä Luopmosjavrrien eli Luomusjärvien kohdalle. Kävelymatkaa järvien eteläpäästä on sitten vielä noin 5 km Ruktajärven tuvalle, jossa voi yöpyä. Ruktajärveltä on reilu kymppi Kevon seinälle, eli sen kulkee edestakaisin päivässä. Eli ensin polkupyörällä + 5 km tuvalle kävellen. Toisena päivänä 10 + 10 + 5 km + polkupyörämatka takaisin auton luo Sulaojan parkkipaikalle.

Aittajärveltä voi kätevästi kulkea Suomua varsia ylävirtaan eli Porttikosken tuvalle, yöpyä siellä ja paluu seuraavana. Taikka alavirtaan eli kolttien museokylän kautta Snellmanin majalle, jossa yöpyy. Jos taas lähtee tunturiin, niin suuntana voisi olla Sorvusojan eli Sarvijoen tupa.

Yksi hyvä vaihtoehto on kulkea Luosto-Pyhän maisemissa, esimerkiksi Pyhän suunnalla on todella hieno Isokuru. Auton voi jättää Pyhän hotellille, käväiskää Karhunjuomalammen päivätuvalla ja palatkaa takaisin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
LilyOfValley
25.06.2010 8:19


Viestejä: 73
Seppo: Osaatko tarkemmin sanoa, millaista tuo Kevon reitin alkupätkä on pyöräillä? Maastopyörät kyllä alla, mutta onko korkeuseroja tai etenkin onko polku kivinen vai ajettava? Ja todellakin kiitos vinkistä, itse en olisi tullut ajatelleeksikaan tuollaista ratkaisua.

Ja osaako joku sanoa, onko Aittajärveltä joen ylitys elokuussa millaine haaste? Onko vettä minkäverran ja virtaako kovin? Jos siitä suuntaa tunturiin, onko maisema sielläkin päin yhtä karua ja puutonta+kivetöntä "nummea", kuin esim. Kiilopään ympäristö? Onko tuo Aittajärven tie yleensä ihan ajettavassa kunnossa?

Luosto-Pyhällä ollaan sen verran jo patikoitu viime vuosina, että siitä hurautamme todennäköisesti tänä vuonna ohitse. Noitatunturi ja Isokuru todellakin kyllä olivat hienoja kohteita!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
seppo
25.06.2010 9:54


Viestejä: 2470
En ole kulkenut koko reittiä Sulaojalta (risteys maantieltä on ehkä kilometrin verraan itään, siis Kaamaseen päin parkkipaikalta) Luomusjärville tätä polkua pitkin. Keskivaiheilla se olisi ollut auton kuljettavissa.

Tie Aittajärvelle: 4-tieltä perille vie arviolta 2 tuntia, osin on kuljettava 30 km/h. Aittajärven kohdalla on Suomun ylitystä varten vaijeri. Kyllähän siinä virtausta on, mutta silti ylitys on helppo.

Aittajärveltä etelään eli tuntureiden suuntaan: maasto on metsäistä, osin märkää, selvä polku vie kohti Luirojärveä ja/tai Sorvusojaa. Erilaista kuin Kiilopäällä. Tuntureiden päällä, esimerkiksi Kuotmuttipäällä tai Kaarnepäällä maasto on samankaltaista kuin Kiilopäällä. Liki Aittajärveä on huomattava nähtävyys: Lönnrotin ja Castrenin joulunviettopaikka vuonna 1841.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Puutarhuri
25.06.2010 20:57


Viestejä: 50
Kevon reitin alussa pääsee metsäautotietä jonkin verran. Se on varmaan mukavampaa pyöräillä kuin polkua pitkin. Se oli syksyllä todella ruuhkainen ja matkalla oli portaitakin. No periaatteessa kyllä menee pyörällä, oli tasaista ja leveää. Luomusjärven päällä oli paikoin tosi kivistä.

Metsäautotie näkyy hyvin retkikartta.fi:ssä. Lähtee oikealta puolelta ennen sitä Sulaojan parkkipaikkaa. Jatkuu tavallisella autolla ajettavana jokusen kilsan (ainakin siellä sellaisen näin), sitten kartassa on paksumpaa katkoviivaa järvelle asti. Ura jatkuu harjun alla noin puoleen väliin asti. Siellä oli muistaakseni leveä tasainen baana, mutta välillä kiviä. Poroerotuspaikalta Luomusjärville on kanssa ihan pyörällä ajettavaa baanaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
kehitysidea hetta-pallas reitille jatta Hölynpöly... 34 28.07.2020 9:31 Katso viimeisin viesti
Myydään Kevo Outlast 38 rastigaissa Ostetaan ja Myydään 0 14.09.2019 23:00 Katso viimeisin viesti
Kevo-makuupussi - totta? Louestaja Hölynpöly... 5 27.06.2018 13:26 Katso viimeisin viesti
Lumi- ja jäätilanne Hetta-Pallas sakarius Lappi 4 19.12.2016 12:48 Katso viimeisin viesti
Pallas syyskuussa 2015 tekstiiliurheilija Kuvagalleria 5 12.10.2015 7:42 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: