Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Kesävaellusvarusteet Rinkan pakkaaminen
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
j_susiraja
05.05.2006 8:57


Viestejä: 440
Pitäkööt muut tavaroitaan missä sattuu, mutta mitä siellä sivu- ja läppätaskussa sitten loppujen lopuksi pidetään? Minulla ainakin:
- kompassi ja GPS
- Off
- puukko
- tulitikkuja ja sytykkeitä sisältävä muovipurkki
- ensiapupakkaus
- hipaisupaperi puskassa käyntiä varten
- hanskat ja pipo
- sadekamppeet
- jne.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
IkiHonka
05.05.2006 9:26


Viestejä: 5811
Jatkoksi tuohon edelliseen viestiini ja esimerkkinä innovaatiosta, jota ei ole testattu pätkääkään käytännössä, kun se on aivan uusi... ja tietysti helkkarin hyvä Wink

Käänteentekevä rinkan "pussiosa" ei olekaan pussi vaan riittävän iso vedenpitävä kangas, joka on toiselta puolelta täynnä oikean kokoisia taskuja. Kaikille tavaroille on omat taskunsa - tietenkin räätälöidyn kokoiset. Avattaessa "pussivaate" levälleen kentälle kaikki varusteet ovat edelleen rinkassa paikoillaan ja yhtaikaa nähtävillä. Mikään ei ole toisensa päällä, takana eikä edessä. Siitä on helppo ottaa tarvitsemansa. Ja jos sade yllättää tässä vaiheessa - ei hätää, koska tavarat ovat kaikki vedenpitävissä taskuissaan. Mitään ei unohdu kotiin kun rinkka pakataan järjestelmällisesti tasku kerrallaan. Taskun päällä on kuvaava symboli ja teksti sisällöstä. "Pussivaate" taitellaan ja kiedotaan tiukaksi pakkaukseksi sekä kiinnitetään kantolaitteeseen.

Näin teoriassa Very Happy Very Happy Very Happy Confused
_________________
"Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisistansa"
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
abumatic
05.05.2006 9:30


Viestejä: 3109
Leirin siisteydellä ja repun tyypillä ei ole mitään tekemistä keskenään. Täsmälleen samat rojut ovat 'levällään' molemmissa. Molemmat voivat samalla tavalla siirtää tarpeettomia tavaroita reppuun.

Myös repusta purettavien tavaroiden järjestys on sama, riippumatta repun tyypistä. Jos leiriydyn sateella, pystytän ensin ulkoteltan (esillä), haen kattilat (esillä) täyteen vettä, ja vetäydyn ulkoteltan suojaan kaikkine varusteineni. Siellä on hyvä kokata ja vaihtaa vaatteita tarvittaessa. Sitten sisäteltta, alusta ja pussi (pohjalla kuivina) esille, keitin toiseen absidiin ja loput takaisin reppuun. Sisäteltta paikalleen, ja unta palloon. Aamulla poislähdön hetkellä vain ulkoteltta on pystyssä, kaikki muu on pakattu niin, että edellä kuvattu onnistuu seuravalla tauolla/leirillä.

Se on loppujen lopuksi sama ja se onko reppu yksi- vai moniosainen, sivutaskuilla vai ilman, kunhan kamat saa niin, että olennainen on aina käsillä. Kohtuullisen pitkän kokemuksen perusteella tiedän, että yksiosainen reppu täyttää kevyesti tämän vaatimuksen. Mutta varmaa on se, että jos haluaa kevyttä ja kestävää (ei vetoketjuja) reppua, ne ovat kaikki yksiosaisia.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
abumatic
05.05.2006 9:46


Viestejä: 3109
Ja susirajan listaan:

- Kompassi, GPS, tulitikut, off, kartta ovat takin/housujen taskuissa
- puukko on vyöllä
- EA on repussa
- paskapaperi on läppätaskussa
- hanskat ja pipo repussa, tarvittaessa päällä

Sadekamppeet ovat oma lukunsa...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Tervasuo
05.05.2006 11:20


Viestejä: 735
Oma reppuni ei siis ole yksiosainen. Käytössä on sekä anatoomista että putkea. Pitemmillä vaelluksilla mukana on Savotta vuodelta 1991. Siitä voisi jo sanoa, että on kestävä ja pitkäikäinen. Vetoketjut ynnä muut remelit eivät ole pettäneet eivätkä vaikuta siltä, että pettäisivät ihan lähiaikoina. Muutama vuosi sitten pääasiallisessa käytössä oli putkista värkätty Halti, joka oli todennäköisesti peräisin vuodelta 1980-83. Siitä kyllä alkoi kangas kuoriutua vetoketjujen vierestä, mutta vieläkin se on soiva peli. Vuoden pari vanhasta anatomisesta Haltista en sano vielä juuta tai jaata, paitsi että hyvä sitäkin on kantaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pepi
05.05.2006 12:33


Viestejä: 6824
Minulla on kolme vaelluskäyttööni sopivaa kantolaitetta:
- Savotta 1200, jota huonojen säätöjen ja kannettavuuden (epämukavan leveä, olkavarret ja kyynärpäät kolhiintuvat) takia olen käyttänyt aika vähän kymmenen viime vuoden aikana.
- Haltin 75-litrainen rosna, jota en ole ostanut itse. Huonon työnlaadun takia olen joutunut suutaroimaan sitä hiukan kestävämmäksi. Käytän silloin, jos tarvitsen paljon tilaa enkä liiku metsäisessä maastossa.
- Karrimorin 65-litrainen rosna, jota käytän yleensä. Vaatimattoman varustelun takia olen varustellut sitä pikku lisäkilkuttimin. Metsässä sujuvasta riittävän kapeasta ja matalasta muodosta saa maksaa lievänä takapainoisuutena, johon usein löytyy hyvä lääke kameralaukusta.
Puolensa siis kullakin.
Pääperiaate pakkauksessa yksityiskohtiin menemättä:
- Yläpussissa vaatetus, makuualusta ja makuupussi sekä tulevien päivien muona.
- Sade- ja kahluuvarustus läpän alla.
- Ensiapu- ja korjausvälineet läppätaskussa.
- Polttoaineet yms. toisessa sivutaskussa.
- Välipalat ja mahdolliset juomat toisessa.
- Keitin, ruokailuvälineet ja saman päivän muona alataskussa
- Teltta kiinnitettynä tilanteesta ja kantolaitteesta riippuen ylös tai alas
- Kamera(varuste-)laukku rinnalla ripustettuna hakojen avulla viilekkeisiin (helpottaa suuresti takapainoisuutta ja pystyntää ryhtiä, mutta edellyttää taitoa kävellä maastossa näkemättä jalkoihinsa)

Ja nämä tottumukset ja mieltymykset ovat omiani. Niistä voi vaihtaa mielipiteitä luultavasti tasan niin monta kertaa, että lopulta kukin pitää omansa.
_________________
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Varg62
05.05.2006 12:42
Vieras

Helppoahan se olisi muutaman viikon kamat pakkailla,mutta kun reissussa niin pitkään että pitää olla mukana myös niin sanotusti siistimmät kuteet bussimatkoja ja junareissuja varten kaiken muun krääsän lisäksi.Kokeilkaa tunkea varusteet jolla pärjäät useamman kuukauden rinkkaan Laughing Laughing Laughing
Ruokaa ja kaasua tulee tottakai täydennettyä mutta ei muita.

Köyhän kun kuskattava kaikki mukana ei varaa singahdella välillä kotona käymään Cool Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
abumatic
05.05.2006 13:23


Viestejä: 3109
Harvalla meistä on mahdollisuutta olla kuukausikaupalla reissussa, että olet melkoinen poikkeus joukossa Varg43. Eikö niitä suntiksia ole mahdollista postittaa välietappeihin, ettei tarvitse raahata mukanaan?

Teltan jakaminen osiin ei taida olla yleinen käytäntö? En kyllä sitä itsekään aina tee mutta jos on vähänkään merkkejä kelien muuttumisesta, niin kyllä. Huonolla kelillä siitä on todella paljon hyötyä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Varg62
05.05.2006 14:24
Vieras

[quote="abumatic"]Harvalla meistä on mahdollisuutta olla kuukausikaupalla reissussa, että olet melkoinen poikkeus joukossa Varg43. Eikö niitä suntiksia ole mahdollista postittaa välietappeihin, ettei tarvitse raahata mukanaan?

No sanotaan että poikkeus ei tee sääntöä.Kesät kuljen ja kun osasairaseläkkeellä ja tilitoimistohommia pikkuveljenfirmalle tekee niin ymmärrät varmaan miksi aikaa on eikä rahaa:lol:Eihän tutuilta voi täyttä palkkaa ottaa kun eläkkeellä olevalla on aikaa aina niin ne muut luulee.
Yksin eronneena ei oikein ketään joka viitsisi läheletellä paketteja minulle reissuun ja kun en itsekkään tiedä mistä löydän itseni niin vaikeaa etukäteen postitella.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
arctic biker
05.05.2006 20:50


Viestejä: 37
sinänsä mielenkiintoista aikaiset miehet ja ilmeisen kokeneetkin
vaeltajat tinkaa miten rinkka pitäis pakata Laughing johan se fjellun katalogi asian esitteli 70-luvulla. kyllämulla ne läppätaskut gyrossa
on aina täynnä ja sivutaskut myös, no nykyään on tullut pakattua
merikajakkia ja painopiste on tärkee... kantapään kautta oppii ettei
usein tarvittavia kamoja rinkan pohjalle pane.tais olla tämä hentman olla kerran oppaana kun latuporukka talvimyräkässä kuonjarin vanhalle kämpälle pölähti ja meidän kolmen taukoa pitävän lisäksi sinne tuli 15 latulaista, aika usean piti reppu, savotta ,purkaa ja koota,mietimmä etteikö vois hiukka miettiä miten pakkaa ettei heti meekon yöpymisen jälkeen olis täyspurku eessä.
No mielenkiinnolla kateltiin ja löytötavaraa piisasi...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
FinMarkku
05.05.2006 22:49


Viestejä: 251
Varg43 kirjoitti:
Helppoahan se olisi muutaman viikon kamat pakkailla,mutta kun reissussa niin pitkään että pitää olla mukana myös niin sanotusti siistimmät kuteet bussimatkoja ja junareissuja varten kaiken muun krääsän lisäksi.


Tai sitten voi viimeisen illan viettää pyykäten. Kaikkea savun hajua ei toki saa pois, mutta saapahan kotimatkalla istua sitten levämmin Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
eräukko
01.12.2006 14:29


Viestejä: 1696
Nostetaanpas vanhaa ketjua. Mitenkä olette kaksiosaiseen Savottaan pakanneet tavarat. Lähinnä siis mitkä tavarat ylös ja mitkä alas.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
piilu
01.12.2006 14:40


Viestejä: 22
Alapussiin ruoat ja ruoantekovehkeet. Yläpussiin vaatteet ja makuupussi. Läpän alle teltta ja yläkaareen makuualusta. Jos tavaraa on rutosti, niin putkeen telttakin. Nykyään olen tosin jättänyt teltan pois varusteista ja korvannut sen ET:llä. Sivutaskuihin kaikenlaista pikkusälää. "Satelliitteja" ei ole tarvinnut viritellä rinkan (906) ulkopulelle roikkumaan. Niin ja sitten vielä taukotakin paikka on läpän alla, josta se on nopeasti päälle otettavissa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
wirsuwaari
01.12.2006 17:45


Viestejä: 310
Minä taasen toisinpäin..alapussissa vaatteet yms ja yläpussissa ruuat..kun alkaa vajeta einekset niin siirrän yläpussiin alhaalta tavaraa. Trangia on aluksi alapussissa ja siirtyy reissun aikana myös yläpussiin. Ja makuupussi yläkaareen kiinnitettynä...ulkona ei roiku mitään relettä. Koko komeuden peittää rinkansuoja.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tmustak
01.12.2006 21:27


Viestejä: 1827
minä kun pakkaan ihan niin kuin haluan.
_________________
kaikki matkat alkavat ensimmäisestä askeleesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
O: rinkan olkaimet ja lantiovyö villes Ostetaan ja Myydään 3 23.10.2019 9:33 Katso viimeisin viesti
Rinkka Ostettu! Ostan Savotta 906 r... Katjuska Ostetaan ja Myydään 3 10.07.2019 13:04 Katso viimeisin viesti
O: Rinkka / rinkan runko kantojärjest... Buli Ostetaan ja Myydään 4 15.08.2016 22:14 Katso viimeisin viesti
Rinkan juuret Vihtahousu Muut varusteet 3 24.12.2015 7:11 Katso viimeisin viesti
Rinkan pesu ja hajut pois kamoista varg62 Muut varusteet 13 28.01.2015 19:37 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 5
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5  Seuraava
Siirry: