Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita Erämessut 2012. Alennuksia? Kannattaako vaivautua?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Virsu
11.06.2012 16:15


Viestejä: 1511
Ihan mukava oli näin ekakertalaisena ja perukkalaisena käydä hiplaamassa romppeita. Olen pikkuhiljaa mielessäni kypsytellyt siirtymistä spriistä kaasuun, mutta joko kaasukeittimet oli ovelasti piilotettu tai oma silmäni katseli väärään suuntaan, sillä vain yhdellä osastolla muutaman sellaisen näin. Ja missä Partioaitta oli?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mr_C
12.06.2012 0:27


Viestejä: 2935
Virsu kirjoitti:
Olen pikkuhiljaa mielessäni kypsytellyt siirtymistä spriistä kaasuun, mutta joko kaasukeittimet oli ovelasti piilotettu tai oma silmäni katseli väärään suuntaan, sillä vain yhdellä osastolla muutaman sellaisen näin. Ja missä Partioaitta oli?


Tosiaan kun miettii näin päivä myöhemmin, niin kokonaisuutena oli vielä sellaiset lama-ajan messut. Itselle oli hyvät, kun oli (lähes) kaikki mitä halusi nähdäkin ja oli ostettavissa monia etsimiäni hieman halvemmalla millä olin varautunut liikkeestä ostamaan.

Mutta kun ajatellaan että haluaisi nähdä koko retkeilyvaruste valikoiman, niin esillä oli suppea määrä.

Kaasukeittimet ja myös bensalla / petroolilla toimivat (paineistettavat) keittimet puuttuivat. Niitä on suomessakin myynnissä useammalla merkillä.

MSR oli julkaissut myös uusia keittimiä, joita olisi ollut messuilla hyvä esitellä. Mutta merkkiä ei ollut messuilla esillä juuri muuten kuin pari telttaa. Samaan Cascade Designs ryhmään kuuluvista oli esillä ThermaRest alustoja ja pari untuvapeitettä.

Keittimistä taisi olla jokin Primus malli ja Trangia, mitä ei voi pitää kovin laajana valikoimana, messuilla.

Olisi toivottavaa että seuraavalla kerralla (v 2014) olisi parempi edustus, ensisijaisesti niistä mitä liikkeissäkin myydään, mutta toivottavasti myös niistä harvemmin myytävistä joita saa tilaamalla tai jostain liikkeestä joka huolehtii valikoimasta keskivertoa paremmin.

Partioaitta oli Helsingissä Crying or Very sad
Messuilla Partioaittaa ei ollut tälläkään kertaa mukana. Viimeksi olleet mukana 2006, vai oliko se peräti 2004...
Saa nähdä onko seuraavalla kerralla. Onko omistajan vaihtuminen partiolaisista sijoitusyritykseen parantanut halua esitellä tuotteita asiakkaille. Nykyinen omistaja on myös Naturkompanietin takana, mikä näkyy nykyään Partioaitan logon muuttumisessa yhdenmukaiseksi ja kuittien takana. Myös joidenkin ulkoilun tuotemerkkien omistuksessa mukana / kokonaan omistajana.
Samalla myös Greendoorin (maahantuoja) omistus siirtyi uudelle omistajalle ja toivottavasti se parantaa valikoimaa ja saatavuutta.

Messuilla oli Scandinavian Outdoor Store, jonka takana on Turun (ja Raision, Salon ja Porin) Partiovaruste, jonka takana taas on lounais-suomalainen partiojärjestö. Kyseessä siis viimeinen retkeilyliike jonka omistaa partiolaiset. Ulkoilukauppa.com on myös heidän.
Heillä oli useampi telttamyymälä ja käsittääkseni avustivat telttanäyttelyssä ja makuupusseissa, luulisin heidän toimittaneen mm. osan teltoista.
Osa oppaista (tai miksi haluaa kutsua) oli Trekin ja osa Partiovarusteen / SOS:n työntekijöitä ja kaiketi ainakin välillä oli valmistajienkin edustaj(i)a paikalla.

Retkiaitta (Helsingin Foorumista) oli paikalla ja osaksi eri valikoimaa kuin SOS:n teltoissa, mutta SOS omistaa nykyään Retkiaitan. Eli sekin on itse asiassa partiolaisten omistama.
Partiolaisten omistama retkiliike Helsingissa on siis muuttunut (ei muuttanut) Yrjönkadun toiselle puolelle ja samalla (omistus) eri partiojärjestöön.

Ortliebin maahantuoja oli messuilla hyvin mukana, niin kuin jo useamman kerran. Tuotteita esitteli itse edustaja ja niitä voi ostaa, maksamalla Retkiaitan kassalla. Jossain muuallakin messuilla oli myynnissä.

Aluehan oli nyt hieman pienempi kuin viimeksi. Sen ohjelmakentän takana oleva alue ei ollut käytössä. Viimeksi siellä oli ainakin Erätukun teltta, jossa ainakin myytiin paljon. Ehkä ei tarpeeksi ? No ei ollut viimeksikään mitään minulle, eikä sitä edellisellä kerralla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sahamies
15.06.2012 18:51


Viestejä: 4454
Aina oppii jotakin uutta. Tällä kertaa messuilla käydessäni opin sen, että jos aikoo telttahuutokaupassa onnistua, niin pitää olla sunnuntaina paikanpäällä juuri ennen sulkemista.
Tarjosin torstaina Hillbergin uudesta mallista, jonka ovh. oli yli 1400 euroa, seitsemänsataa. Eilen soittivat Trekiltä että lähellä oli, 710:llä oli teltta mennyt.
Tarjosivat sitten puhelimessa vielä messuhintaan tuota telttaa, jotakin alle 1200 oli tarjous.
En luvannut ostaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
josipape
16.06.2012 20:23


Viestejä: 932
josi on jo vuosia hommannut uudet lisäsilmät, ennen erämessuja, jotta löytäis tuolta, jotain uusia, vanhojen loppuunkäytettyjen, kevytretkuiluvarusteiden tilalle, mutta eipä työ optikolla käynti näytä auttavan Shocked Shocked Shocked
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
pesala
17.06.2012 14:01


Viestejä: 2458
Makuupussi (Haglöfs Slumber 1S) tuli kotiin erämessuilta ja aika näyttää , mikä tuo on . Hintaan 59 E . En pitäny kalliina . Huomenna pääsee kokeilemaan Lemmenjoella.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Parkanon Erämessut rantha1 Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 4 04.06.2019 22:19 Katso viimeisin viesti
MYYTY: Retki-lehden vuosikerrat 2008-... Arctic_Lynx Ostetaan ja Myydään 1 29.09.2014 12:58 Katso viimeisin viesti
Riihimäen erämessut 2014, 2016, 2018,... Mr_C Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 85 06.06.2014 6:37 Katso viimeisin viesti
Levi maaliskuussa 2012 tekstiiliurheilija Kuvagalleria 0 15.09.2013 19:48 Katso viimeisin viesti
Susirajan erämessut Arinakääpä Tiedotuskanava 0 01.06.2013 19:16 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 3 Yht. 3
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Siirry: