Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Nuorttijoen kanjoni hiihtäen
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sompionkortto
26.11.2015 20:03


Viestejä: 14
Tulevan talven reissuja miettiessä muistui mieleen viime keväinen kysymykseni. Kiitokset vielä neuvoja antaneille. Neuvoista oli apua.
Nuortin osalta reissu meni jotenkin näin.
Menin postitaksin kyydillä "kahenojan kaitaan" (ysikympin mutkaan ennen Kemihaaraa), josta hiihdin Karhuojalle yöksi. Seuraavana päivänä hiihdin Hirvashaudan kämpän kautta toiselle puolelle Nuorttia. Joella näkyi kelkan jälkiä ja myös sulapaikkoja. Hiihtelin joen eteläpuolella kauempanan joesta pitkin puiston rajaa, mutta sitten päätin hiihtää lähemmäs jokea, koska maisemat rajan toisella puolella olivat pääasiassa hakkuaukeita ja kynnettyä metsää. Lopulta päätin laskea joelle ja hiihdellä joella meneviä kelkan jälkiä. Olihan se aika mutkittelua sulia väistellen, mutta pääsin Saihon kämpälle ilman vaikeuksia. Itse kämppä ei mitään ihastusta herättänyt. Vähän oli hutiloimalla koottu. Esim välikaton muhat valuivat puiden välistä sisään.
Seuraavan päivänä nousin kolme kertaa kanjonista ja laskeuduin kaksi. Nousu oli sen verta jyrkkä, että tavarat piti jakaa pienempiin kuormiin.
Ylhäällä odotti melko tuore kelkan jälki. Olisi siis ollut helpompi hiihtää joen pohjoispuolta. Hiihdin jälkeä jonkun matkaa ja käännyin rajan mutkan kohdalla kohti Korvatunturia. Lumi upotti ja hiki virtasi. Rajamiesten kelkkaura meni aika liki ja oikeaan suuntaan, mutta rajavyöhykkeellä, jonne minulla ei ollut asiaa. Rauhallista oli. Yksinäinen susi oli ollut tulossa minua vastaan, mutta sitten sekin oli kääntynyt takaisin.
Sen verta aikaa kanjonista nousuun ja umpisessa hiihtämiseen meni, että oli jäätävä yöksi Ison Kolsanmurustan tiedoille eikä haaveilemaani Rakitsanojan tulipaikkalle. Seuraavana päivänä pyörähdin korvatunturilla, kun sinne oli lupa tullut anottua ja saatua. Yöksi menin Vieriharjuun.
Kämpällä oli kaksi miestä. Erityinen kiitos heille saamastani suuresta keinoihosta, jonka ansiosta saatoin jatkaa reissua "normaalisti" rakosta huolimatta. Keinoiho suli jalkaan ja sukkaan kiinni. Toinen sukka koko ajan jalassa yli viikon. Ei haissut pahalle - ainakaan omasta mielestä.
Jos vaikka vain toinen noista herroista tunnistaa itsensä, voisi ottaa yhteyttä. Ajankohta oli viikko ennen pääsiäistä. Olisi mukava vaihtaa ajatuksia mm. ahkion näpertelystä, jota aamulla pohdiskeltiin. Olisi mielenkiintoista tietää löytyikö se Latu- ja Polkulehti, josta oli silloin aamulla puhetta ja joka innoitti minua, kun tein 90-luvun alussa ahkiota (joustava aisa, tuulen suoja..). Ahkio on vielä olemassa, mutta sille on käynyt kuin sille isoisän kirveelle. Isoisä vaihtoi siihen varren, isä terän ja minä varren uudestaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Nuorttijoen ylittävä riippusilta roma... seppo Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 5 21.01.2020 13:16 Katso viimeisin viesti
Rautalammilta hiihtäen Konneveden sat... Kaappi Muu Suomi 0 12.02.2015 19:55 Katso viimeisin viesti
Kultakioskilta Pahaojan kämpälle hiih... mörkö ja koira Lappi 3 18.11.2014 14:51 Katso viimeisin viesti
Kanjoni ja kuru Kore Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 26 04.07.2013 12:38 Katso viimeisin viesti
Kilpisjärvi-Halti-Kilpisjärvi hiihtäe... Juusto Lappi 9 15.01.2012 11:28 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 2
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Siirry: