Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruoanlaittovälineet ja varusteet Savustus pallogrillissä tms.
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
24.09.2015 9:17


Viestejä: 8889
luuppi kirjoitti:
hannes kirjoitti:
Olen minäkin pallogrillillä savustanut - savustuslaatikon kanssa. Onnistuu hyvin. Savustuslaatikko esim. HalpaHallissa ei paljon maksa. Myydään ruostumattomasta valmistettuna - mutta ainakin ensimmäinen minulla ruostui. Säilytin sitä ulkona kun otin ruostumattomuuden tosissaan. Rolling Eyes


Pallogrillihan tarjoaa "katon" lodjun paalle? Kunhan muistaa jattaa pohjapuolen ilmareiat auki, jotta vahan ilma kiertaa (kondensaatiota vastaan)

Oma pallogrilli on liian pieni. Savustuslaatikko on reunojen päällä, eli kupu ei mahdu päälle.
Pieni vaivahan se on savustuslaatikon suojaan laittaminen - oma moka, ei noilla hinnoilla kunnollista s-laatikkoa voi saadakaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Niilo Pielinen
01.05.2016 12:05


Viestejä: 175
Hep.

Onkos kukaan kokeillut miten savustettaviin kaloihin saa chilin makua ja sopiiko se etes? Ittellä kun on useimmissä pöperöissä pikkusen ns. terää elikkä jotakin chiliä taikka sen tapasta mukana.

Mitenkähän toimis, jos laittasi kuivattua chiliä purujen joukkoon? Mietin myös marinadin käyttämsitä, mutta kun silleen taitaa tupata tulla kaloista vetisiä?

Minulla on erittäin hyvä laatikko savustamiseen, mutta tuo pallogrilliajatus on aika metka, ja voisi sitäkin josksu kokeilla.

-Niilo
_________________
*Suunistaminen kokeellisella mentelmällä vaatii hyvät eväät matkaan...*
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kossu
01.05.2016 12:23


Viestejä: 121
Briketit/hiilet hiiliritilän toiseen laitaan ja kala epäsuoran lämmön puolelle. Kannen ilmaventtiili kalan päälle. Tosin voi olla, että kalasta tarttuu aromit grilliin, ja makkarat maistuvat savukalalle myöhemmin, en tiedä. Tässä vinkkkejä lihan savustamiseen englanniksi, pätee varmaan soveltaen myös kalan savustamiseen:

http://amazingribs.com/tips_and_technique/charcoal_grill_setup.html
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
akallio
02.05.2016 11:07


Viestejä: 1685
Kylmäsavustamiseen löytyy myös ratkaisu. Sitä voi käyttää pallogrillissä tai melkein missä tahansa muussa lootassa.

https://www.bbqs2u.co.uk/home/497-weber-cold-smoker-17636.html

Löytyy ainakin Espoosta Suomenojan Bauhausista.

En ole kokeillut. Pikkaisen tuossa arveluttaa riskit, jotka ilmeisesti kalan tai lihan kanssa ei ole ihan olemattomat.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
02.05.2016 12:16


Viestejä: 5110
kossu kirjoitti:
Briketit/hiilet hiiliritilän toiseen laitaan ja kala epäsuoran lämmön puolelle. Kannen ilmaventtiili kalan päälle. Tosin voi olla, että kalasta tarttuu aromit grilliin, ja makkarat maistuvat savukalalle myöhemmin, en tiedä. Tässä vinkkkejä lihan savustamiseen englanniksi, pätee varmaan soveltaen myös kalan savustamiseen:

http://amazingribs.com/tips_and_technique/charcoal_grill_setup.html


Tuo oli hyva vinkki. Jos valmistuaika on niin pitka, etta on pakko lisata briketteja (kestavat hiilia kauemmin) niin avonaisen kasan sijaan se onnistuu (kontrolloidulla lampotasolla) nailla paremmin:

http://store.weber.com/accessories/category/cook/1286

Olen noita (molemmin puolisesti, tahan riittanee yksi) kayttanyt parikymmenta vuotta pallogrillissa kanan kanssa, ettei tule liikaa suoraa lampoa ja kypsytysaika muodostuu riittavan pitkaksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kossu
02.05.2016 18:23


Viestejä: 121
Nk. Minion-menetelmällä onnistuu hyvinkin pitkät savustusajat, eli kasa sytyttämättömiä brikettejä alle ja päälle muutama sytytetty briketti. Weberin tällä hetkellä myynnissä olevalla briketillä paloaika n 3 tuntia, mutta tuota minion-menetelmää käyttämällä paljon pidempi, kun päällä olevat briketit sytyttävät vähitellen alla olevia. Sen sijaan lämpötilan hallinta on pienessä pallogrillissä ongelmallista, saattaa joutua hakemaan sopivaa brikettimäärää jonkun verran. Digitaalisen mittarin anturin kun laittaa ritilän tasolle, niin homma hahmottuu nopeasti.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mystinen metsätyömies
03.05.2016 10:33


Viestejä: 165
Jos pallogrillillä jostain syystä haluaa savustaa, niin varmaan paras on käyttää itse grilliä vain savustuspönttönä, ilmaräppänät kiinni, purut pohjalle ja tulet grillin alle. Sen jälkeen siitä ei kylläkään juuri muuhun käyttöön ole.

Halvimmat savustuspöntöt mitä olen myynnissä nähnyt on ollut 15€. Jos ei ihan viikottain savusta, niin materiaalilla ei ole juuri väliä. Mustasta raudasta tehty pönttö ei vääntele lämmöstä niin paljon kuin rosterinen eli on tiiviimpi. Jos kalat suolaa ennen savustamista, niin kannattaa laittaa tippapelti pohjalle mihin nesteet valuu. Myös rosteriseen. Kuumuus,neste ja suola yhdessä ovat erittäin korrosoivayhdistelmä, ei siinä ajan mittaan kestä haponkestäväkään ilman mainittua tippapeltiä. Tippapelti on halvempi vaihtaa kuin koko pönttö.

Savustaminen ei ole ns. välineurheilua. Vaatimattomillakin viritelmillä saa loistavaa ruokaa.
_________________
Korpi soittaa kuolinkellot heikkojen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
30.05.2016 10:53


Viestejä: 5500
Tämä toimii siis myös nuotion päällä ja pienen kokonsa ja keveytensä ansiosta olisi helppo kantaa mukana. Kokemusta ei ole mutta savunmaku olisi varmaan mieto ellei sitten virittele kalan päälle esim. vahvaa alumiinifoliota ja savu pääsisi altapäin vapaasti kalaan. https://www.tokmanni.fi/grillit/bbq-king-savuaromirasia-220x95x38-mm/6438114909188/dp
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kaptu
30.05.2016 11:33


Viestejä: 1757
tst kirjoitti:
Tämä toimii siis myös nuotion päällä ja pienen kokonsa ja keveytensä ansiosta olisi helppo kantaa mukana. Kokemusta ei ole mutta savunmaku olisi varmaan mieto ellei sitten virittele kalan päälle esim. vahvaa alumiinifoliota ja savu pääsisi altapäin vapaasti kalaan. https://www.tokmanni.fi/grillit/bbq-king-savuaromirasia-220x95x38-mm/6438114909188/dp


Ihan mielenkiintoinen, vaan mitenköhän noin ohueen härveliin saa sekä lastut että kalat kaikki mahtumaan..?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
30.05.2016 11:44


Viestejä: 1273
Rolling Eyes Eihän tuohon laatikkoon ole tarkoitus laittaa muuta kuin lastuja joista savu sitten nousee reijistä kannessa. Tuossahan lukee että esim savustukseen kaasugrillissä. Eli laatikko lastuineen kaasuliekin päälle, savustettava ruoka ritilän päälle grillissä ja kansi kiinni.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
gubbe
31.05.2016 16:48


Viestejä: 489
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/landmann-savuboksi#!spst
Tuommoinen löytyy ja hyvin savustuu Halpa-hallin "tynnyrigrillissä" Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
10.12.2016 18:38


Viestejä: 5500
Käytiin kyläilemässä ja kaveri oli savustamassa poron kylkipaloja savustusuunissaan jossa on tiilistä muurattu alaosa ja yläosa on puuta, siis semmoinen perinteinen kalastajien suosima malli.
Edellinen yläosa oli päässyt palamaan viime viikolla kun oli ollut rasvaista possua tulilla ja tuulisella ilmalla oli päässyt liikaa ilmaa tulipesään. Tämän tekemänsä yläosan nosteli paikalleen tänään, perskeles kun ei ollut aikaa jäädä maistelemaan sillä nyt se olisi valmista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
10.12.2016 20:35


Viestejä: 5110
Olis kannattanut jaada maistamaan "Käytiin kyläilemässä ja kaveri oli savustamassa poron kylkipaloja"
- en ole tuttavani savustamossa kaynyt sisalla, mutta kuulemma 1500 kalaa tulee (tuli) kerralla; nyttemmin enimmakseen poroja. taytyykin kysella, mika on kuivauksen ja savustuksen rooli, eli onko savua ollenkaan mukana prosessissa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 2
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Siirry: