Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Nyhtökaura
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
untuvikko
09.04.2017 11:55


Viestejä: 174
Kuivatin Härkistä nyt ja puolentoista viikon päästä tulee testiin tosiolosuhteissa.
Maistoin kyllä heti kuivattuna ja suutuntuma oli ihan mukava.
Jälkikasvukin testasi ja totesi, että ihan ok.
_________________
Se mikä ei tapa, se vahvistaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sini-Marja
11.04.2017 11:17


Viestejä: 222
Mielenkiinnolla odotan testiraporttia härkiksestä reissussa. Smile
_________________
http://luontoloinen.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
ruijanpolku
11.04.2017 11:37


Viestejä: 308
Härkis on mainio retkiruoka. Kuivuu muutamassa tunnissa, palautuu kiehuvassa vedessä hyvin yhdessä couscousin tai muusijauheen kanssa, lämmin kuppikin höystyy härkiksestä ruokaisaksi. Helppoa ja nopeaa mielestäni kun en retkilläni muuta keittele kuin vettä, näin ei tule tiskiäkään. Kokemus on aika tuore, tulin juuri reilun viikon hiihtoretkeltä Itäkairasta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
11.04.2017 11:44


Viestejä: 868
Kuinka maustoit härkiksen vai tuliko maku sitten muista lisukkeista?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
ruijanpolku
11.04.2017 11:54


Viestejä: 308
Härkis oli mallia texmex, l. varsin voimallisesti maustettua ihan itsessään, potkua riitti. Suolaa vähän kaipasin coucous- sotkuuni lisää kun sitä haihtuu kairaan kokolailla hien mukana, ja oli matkasta unohtunut. Laitoin joukkoon vähän kuppikeittojauhetta, se auttoi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ölliäinen
11.04.2017 14:55


Viestejä: 762
Toistampa ihan uhallakkii jo tuonne toiseen ketjuun antamani vinkin:

Makosat ja retkellä heleposti valamistettavat evväät tien kuivatusta härkiksestä ja pekonin/ruohosipulin makusesta pikapottumuusista. Vesi lämpiämään, härkistä (+kuivattua paprikata, purjoo tms jos sattuu olemaan) joukkoon ja kun vesi kiehahtaa, kattilaan tarvittava miärä muusijauhetta ja eiku iäntä kohti kattilasta suoraan. Ja kattilan tiskausvesi ryypätään piälle jos mahhaan mahtuu.

Kuivatun härkiksen kun jauhaa ihan pieneks nii ei juuri tarvii liotella, maustetta BBQ ja TexMex -versioissa on ehkä liikaakii Ölliäisen makkuun. Perushärkiksen joukkoon lissäilen yrttejä. Nyhtökauroo en ou viittinä kuivata ku ei se märkänäkkää ollu härkiksen verosta Ölliäisen suussa.
_________________
Eläkeehä immeisiks
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
24.04.2017 20:37


Viestejä: 3165
Härkiksen makuun olen minäkin tykästynyt. Käytän sitä paljon kotona. Lapsenlapsi sanoi, ettei ole parempaa makaronilaatikkoa saanut, kun minun tekemäni, jossa jauhelihan tilalla oli härkistä.

Kuivanut en ole vielä, mutta kesäkuun reissulle kuivaan. Koostumus jo kertoo, että helppo juttu.

Nyhtökauraa olen päässyt maistamaan vasta kerran ja hyvää oli sekin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hamalainen
28.04.2017 12:25


Viestejä: 3168
Tässä nyhtökaura ja härkis yhtälössä on vielä jotakin omituista. Kun tehdään jauhelihaa niin kilohinta on jossain 5-6€ kg ja sanotaan että lihantuotanto on kallista ja saastuttavaa. Tarvitaan maatiloja ja rakennuksia sekä pitkä ketju tuotantoon. En tiedä minkä ikäisinä tuotantoeläimet teurastetaan. Oletan että mitä isompi eläin on niin sitä pidemmän ajan sen kasvattaminen teuraaksi vaatii.
Nyhtökaura ja sen muut osat kasvaa pellolla ja yhden kesän aikan valmistuu sadot. Käsittääkseni tuotantoketju on paljon lyhempi kuin lihalla ja paljon yksinkertaisempi. Kuitenkin kilohinta keikkuu jossain 15-16€ paikkeilla! Onko kaikki valmiita maksamaan siitä että mahdollisesti maailma "pelastuu"
Retkiruokanahärkis ja nyhtökaura on mielestäni erittäin sopivia paremman säilyvyytensä ansiosta
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
28.04.2017 13:10


Viestejä: 778
Hamalainen kirjoitti:
Tässä nyhtökaura ja härkis yhtälössä on vielä jotakin omituista. Kun tehdään jauhelihaa niin kilohinta on jossain 5-6€ kg ja sanotaan että lihantuotanto on kallista ja saastuttavaa. Tarvitaan maatiloja ja rakennuksia sekä pitkä ketju tuotantoon. En tiedä minkä ikäisinä tuotantoeläimet teurastetaan. Oletan että mitä isompi eläin on niin sitä pidemmän ajan sen kasvattaminen teuraaksi vaatii.
Nyhtökaura ja sen muut osat kasvaa pellolla ja yhden kesän aikan valmistuu sadot. Käsittääkseni tuotantoketju on paljon lyhempi kuin lihalla ja paljon yksinkertaisempi. Kuitenkin kilohinta keikkuu jossain 15-16€ paikkeilla! Onko kaikki valmiita maksamaan siitä että mahdollisesti maailma "pelastuu"
Retkiruokanahärkis ja nyhtökaura on mielestäni erittäin sopivia paremman säilyvyytensä ansiosta


Tuossa maksetaan varmasti vielä tuotekehittelyn, koneiden investoinnin (?) ja mainostuksen kustannuksia. Totta on, että hinnan pitäisi asettua lihan hinnan alapuolelle.
Itse olen maltillistanut lihan kulutustani myös hwnk koht terveyssyihin vedoten. Siis lisännyt kasvisten syöntiä. Liha on kyllä hyvän makuista, ei sillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kallepahajoki
28.04.2017 13:30


Viestejä: 15
Kannattaa huomioida myös ravintosisältö. Jauhelihaa pitää syödä puolitoistakertainen määrä saadakseen sama määrä proteiinia.

S-marketissa nyhtökaura (ja härkis) muistaakseni 3,89e eli 1,556 / 100g.
10% naudan jauheliha taitaa olla aika lailla samat eli n. 0,973e / 100g.

Tuosta kun laskee proteiinigramman hinnan niin se on jauhelihassa karvan alle 5c/g ja nyhtökaurassa hieman yli 5c/g.

Siihen nähden mikä hype noista tuotteista oli, olen tyytyväinen että hinta tuli näinkin nopeasti järkevälle tasolle. Ekologisuus, parempi säilyvyys ja helpompi valmistettavuus ovat syitä miksi olen korvannut suurimman osan arkilihankäytöstäni härkiksellä ja nyhtökauralla.

Edit. ei tietysti muuta sitä tosiseikkaa, että varmasti valmistuskulut ovat nyhtökaurassa ja härkiksessä paremmat ja sitä kautta katteet korkeammat. Sinänsä tämä ei tietysti ole outoa vaan markkinataloutta.

http://www.goldandgreenfoods.com/ravintosisalto/
https://www.atria.fi/tuotteet/jauhelihat/atria-400g-parempi-nauta-jauheliha-10/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hamalainen
28.04.2017 19:10


Viestejä: 3168
Lidlin lehdessä oli 10 prosenttinen jauheliha 5,99€/kg. Hintaero on aika iso.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Aaro
28.04.2017 19:55


Viestejä: 628
Suuri osa maksamastamme hinnasta menee tuotantoketjun aikana ihmisten palkkoihin ja ihmisethän kuluttavat sen sitten tyypillisesti varsin epäekologisesti. Siis pyri ostamaan mahdollisimman halpaa. TAI sitten tuotteen sijaan työntekijät pitäisi ekosertifioida kulutukseltaan jos oikeasti halutaan olla ekologisia.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
29.04.2017 0:29


Viestejä: 6695
Aaro kirjoitti:
Suuri osa maksamastamme hinnasta menee tuotantoketjun aikana ihmisten palkkoihin ja ihmisethän kuluttavat sen sitten tyypillisesti varsin epäekologisesti. Siis pyri ostamaan mahdollisimman halpaa. TAI sitten tuotteen sijaan työntekijät pitäisi ekosertifioida kulutukseltaan jos oikeasti halutaan olla ekologisia.


Tässä on osatotuus mukana, mutta ei se taida ihan niinkään mennä, että ostamalla aina halvinta mahdollista minimoi oman kulutuksensa ympäristövaikutukset. Mutta oman kulutuksensa minimoinnilla kyllä. Ja jos siitä huolimatta pitää kuitenkin tienata enemmän kuin tarvitsee, niin sitten harkitsee tarkasti mihin ylijäämänsä sijoittaa hyvittääkseen parhaalla mahdollisella tavalla tekemänsä synnit. Tarjousjauheliha ei liene paras sijoituskohde, vaikka jollain logiikalla voisikin ajatella, että kysyntä nostaisi hintoja sitä kautta ajaisi kulutusta ympäristöä vähemmin rasittaviin vaihtoehtoihin. Wink

Aiheeseen: Härkis ja nyhtökaura ovat käteviä. Molemmissa tuntuma on hyvä ja makukin miellyttävä ja maustettavissa, mutta niin kauan kuin riistaa on saatavilla tällä tavalla, nautin kasviproteiinini pääasiassa vähemmän prosessoidussa muodossa. Jos riistaa ei olisi nykyiseen tapaan tarjolla, niin käyttäisin noita varmaan paljon enemmän.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
30.04.2017 10:14


Viestejä: 3165
Mitä se Hämis vaahtoo hinnoista, kun käyttää kertakäyttöastioita vaelluksella Very Happy.

Aiheeseen; kun ei koske riistaan eikä mihinkään lihatavaraan, niin nyhtis ja härkis ovat oikein hyviä vaihtoehtoja Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hamalainen
30.04.2017 10:43


Viestejä: 3168
heluna74 kirjoitti:
Mitä se Hämis vaahtoo hinnoista, kun käyttää kertakäyttöastioita vaelluksella Very Happy.

Aiheeseen; kun ei koske riistaan eikä mihinkään lihatavaraan, niin nyhtis ja härkis ovat oikein hyviä vaihtoehtoja Very Happy


Kun erilaisissa julkaisuissa parjataan lihantuotantoa ja kehutaan kasvintuotantoa ekologiseksi ja taloudelliseksi niin se ei vielä näy hinnoissa.
Meillä tulee olemaan tulevaisuudessa isoja alueita asumattomina ja niillä voitaisiin tarhata hirveä jolloin saataisiin todella ekologisesti tuotettua lihaa. Kun joskus selvittelin tätä vaihtoehtoa niin suomessa hirven tarhaus on kielletty. Tarhattavat hirvet pitäisi tuoda jostain muualta ja siinä on omat riskinsä.


Ostan aina kotimaisia kertakäyttöastioita. Niistä saavat elantoa metsänomistajat, hyvin moni teollisuuden porras, kauppa. En edes osaa kuvitella kuinka moni työllistyy sillä että käytän kertakäyttölautasia Cool
Kun poltan kertakäyttölautasen niin se pieni saastejälki leviää laajemmalle alueelle ja vaikutus luontoon on pienempi. Vaihtoehtoiseti voin käyttää likaantuneen kertakäyttölautasen seuraavanan tulen sytyttämisessä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 3 Yht. 4
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Siirry: