Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Lihasoppa
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
28.03.2008 17:43


Viestejä: 7946
Muistaakseni "oikeaoppisessa" lihakeitossa lihat pannaan kylmään veteen ja vaahtoa kuoritaan kun sitä ilmaantuu.Laakerinlehteä,kokonaisia pippureita mm. mausteena pahimman vaahdonkuorinnan jälkeen.
Vihanneksia voi "freesata" pannulla , se antaa lisää makua,pakko ei niin ole tehdä.
Kypsymisjärjestyksessä ,vihannekset/sipuli ensin kovempana ja potut viimeiseksi.Suolaa ja mausteita mielen mukaan...

Paistettaessa lihan syyt menevät umpeen,eli lihan makua ei "liukene"
samalla lailla keitinveteen kuin aloitettaessa lihat kylmässä vedessä.

Lihakeiton tekijöitä on moneen makuun,kuka mitenkin.

Makkarakeittoonkin toiset paistavat makkarat ensin pannulla ja toiset lisäävät makkaran suoraan keittoon viimeisenä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
28.03.2008 19:06


Viestejä: 7946
Pakki on kyllä liian pieni lihakeitontekoon,senhän syö yksi kerralla.
Neviksen mainitsema hauduttaminen on varmaan pakin kanssa helpointa - taitaa vaan B olla jo kiehuttamassa pakkiaan tyhjäksi,ne kiinnipalaneet mustat ovat niitä lihoja Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
28.03.2008 21:11


Viestejä: 2997
Lihat kiehuu jo kattilassa. Ajattelin tehdä helpomman kaavan kautta. Lisään rehut soppaan sitten huomenna metsässä, lihaa ei tarvitse enää haudutella. Keitän liemen kasaan, jotta sitä ei tarvi raahata mukana. Yksin minä olen liikkeellä, joten litra soppaa riittää kyllä. Litra soppaa ja litra "soppaa"...

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Lunkentus
28.03.2008 21:17


Viestejä: 1159
boueme kirjoitti:
Keitän liemen kasaan, jotta sitä ei tarvi raahata mukana. -B
Ei tarvi sitten lisätä kuin vesi! Wink
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Vekarus
28.03.2008 21:59


Viestejä: 210
Hanneksen kuvaus on hyvin lähellä sitä, minkä minä olen kuullut ns. oikean Lihakeiton valmistuksesta. Itse kyllä säädän soppaa ja suosittelen sitä muillekkin.

Bueme..muista lihaliemi tai kaksi!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Lihasoppa
jabbawokeez
31.03.2008 14:39
Vieras

Voita, rasvaa, silavaa -miten vain. Sopii lisättäväksi alussa tai lopussa, ruokaan kuin ruokaan. Tai sellaisenaan ruokana!
Kolesteroolit ovat aina olleet alle5 . Ja koko suku ollu monessa sukupolvessa pitkäikästä, vailla noita huolia. Vaikka pienestä pitäen on syötetty perunaa voisulan kans. Ja repussa on aina kulkenu savuläskin kappale, jota sitte tiristetty tulilla ja vuoleskelty leivänpäälle.
Samoin lapsesta saakka syöty suolakalaa, umpisuolattua lihaa -ja ruokaan lisätty aina reilusti suolaa. Ei ole verenpaineet sun muut vaivannu.
Näkisinki että se on enempi kiini geeneistä -ja taipumuksista...
Voihan olla että toisella alkaa suonet tukkeutua, kalkkiutua ja paineet tykyttään.
Itse voin huonosti ilman rasvaista ja suolaista ruokaa -tulee jotenki heikko ja voimaton olo.

Älä Nachos välitä vaikka siinä meidän sopankeitossa pari elinvuotta hupeniski. Me ollaan Raimo nähty jo tarpeeksi tätä maanpäälistä, jo met vain jouvamma lähteä...
Ainut tieten huonompi puoli sulle, että sua jääpi kaipaamaan pari mukavaa tenavaa -ja pirun kaunis vaimo jääpi leskeksi Smile

Koitamma nyt kuitenki vielä ellää sen verran että ehimmä sinne laavulle. Ja jos vaikka kesällä käymmä taas pohjosessa hakemassa poroa lihaksi.
Pienen poronvasanhan met syömmä yhellä syönnillä, samoilla tulilla!
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nachos man
31.03.2008 17:04


Viestejä: 812
Tervehdys, tervehdys jabbawokeez. Mukava kun oikein kuvan kera saa muutkin tarkastella sinun rehellisiä ja vilpittömiä silmiäsi.
Tässähän se edelläkirjoittamani keittiömestari onkin. Parasta kattilastaotettua oli hänen keitoksensa ja vieläkin näitä kaiholla muistelen. Tottahan se laavuretki pitää järjestää.
Jos vaikka sen kuvankin kattilansisällöstä silloin saisi tänne kaikkien nähtäväksi?
Kaunishan on toki vaimoni ja hyväluontoinenkin. Ei voi aina ymmärtää kuinka elämä kääntää suloista poskeaan.
Kääntää se vielä sen sinullekin, lapinmies .
Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
IkiHonka
31.03.2008 17:26


Viestejä: 5553
Nachos man kirjoitti:
Tässähän se edelläkirjoittamani keittiömestari onkin.


Jaaha, Sirkka on siis palannut ruotuun eli palstalle. Tervepä terve sitten vaan. Siitä onkin jonkin aikaa vierähtänyt, juu...
_________________
"Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisistansa"
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
29.09.2017 19:02


Viestejä: 4263
Söin tänään elämäni parasta lihasoppaa, nam. Vilkuilin pikaisesti joitain kommentteja tästä säikeestä, mutta ei oikein Sirkka pojat yms. varhaisempien aikojen sisäpiirin jutut auenneet myöhäisherännäiselle, eikä tarvitsekaan - mitä lie historian havinaa. Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
29.09.2017 19:43


Viestejä: 4653
Mites Lapskaus, onko kukaan kokeillut sita, mika on norjalaisen pakastekuivattujen retkimuonien valikoimassa? Onko hyvaa, ja miten eroaa normi-sopasta?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
30.09.2017 6:20


Viestejä: 2403
Jos lihakeittoa kovastikin valmistellaan jo kotona, niin eihän se silloin ole luonnossa valmistettua. Melkein sama kun veisi keiton termoksessa ruokailupaikalle.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
01.10.2017 16:44


Viestejä: 6823
Korvapuoli kirjoitti:
Jos lihakeittoa kovastikin valmistellaan jo kotona, niin eihän se silloin ole luonnossa valmistettua. Melkein sama kun veisi keiton termoksessa ruokailupaikalle.


Männän viikonloppuna vein lihasopan luontoon 10 litran muovisankossa. Siitä oli hyvä useammalle hengelle ammentaa nuotiokattilaan lämpenemään kun nälkä yllätti. Ei kyllä kaikista kätevin astia. Ehkä isosuinen 10L vesipönttö olisi parempi? Wink

Hyvän keiton tekee hyvä liemi. Sen tekemiseen luista ja muista tykötarpeista menee ainakin pari, kolme tuntia. Sen perään kyllä keittelen sen vielä kasaan n. neljännekseen alkuperäisestä tilavuudesta. Voisi tietty ottaa pelkän liemitiivisteen pullossa ja lisätä siihen maastossa kiinteät aineet.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pertti Kurki
02.10.2017 12:14


Viestejä: 1482
Lihakeitto. Tavallista ja puisevaa? Joskus kyllä, mutta parhaimmillaan sitä syö määrättömästi. Keskityn tähän jälkimmäiseen.

Poro on parasta, sanotaan, mutta lihakeitossa se on ylivoimainen ykkönen. Mutta ei vasaa, eikä nimiloppua, vaan "nuori aikuinen", josta valitaan keittolihaksi kylkeä, melkeä ja niskaa. Melki on se rustoinen osa, johon kylkiluut kiinnittyvät.

Lihat laitetaan runsaaseen kylmään veteen, liotetaan pari tuntia ja kaadetaan verestä hieman punertava vesi pois. Toistetaan liotus.

Kypsennykseen on kaksi vaihtoehtoa: keittäminen tai uuni. Pitkään keitin lihat 10 litran kattilassa, eli n. 5 kg lihaa kerralla, vaahdon kuorinta jne. Mutta sen jälkeen kun torppaan tuli varaava tulisija, olen käyttänyt suurta kinkun paistopussia, mihin mahtuu 6-7 kiloa lihaa kerralla. Paistopussi on suuressa ja syväreunaisessa uunivuo'assa, joka on tulisijassa yön yli, eli n. 10 tuntia. Aamulla pussin nurkka auki ja pussiin kertynyt liemi (n. 2,5 l) siivilän läpi kattilaan. Kun lihat ovat jäähtyneet, perkaan ja pienin ne 0,5 litran pakasterasioihin. Liemikattilan pinnalle jähmettyneen kuun jaan lusikalla tasan kuhunkin rasiaan. Sitten kaadan liemen vastaavasti rasioihin. Yleensä jako menee tasan, eli luoja on suunnitellut, että lientä ei ole enempää kuin rasioihin mahtuu. Yhdessä rasiassa on lihaa 3 litran keittoon.

Pilkottuja juureksia on kaksi yhtä suurta kasaa. Toisessa on pottuja ja toisessa lanttua, porkkanaa ja palsternakkaa. Silputtuja sipuleita pari kpl ja valkosipulin kynsiä 4-5 kpl. Yksi kasvisliemikuutio, merisuolaa, timjamia ja mustapippuria mausteeksi. Ensin keitetään lanttu/porkkana/palsternakkaa n. 5 min, jonka jälkeen lisätään pakasterasiallinen liha/kuu/lientä, kun kiehuu lisätään potut, kun kiehuu lisätään sipulit ja mausteet. Kun potut ovat kypsiä, tarkistetaan suola, ja sitten kattila saa vetäytyä vähintään 30 min.

Jos raaka-aine on ohjeen mukainen, niin melko kipeä täytyy olla sen joka ei santsaa Laughing
_________________
Kuvailutulkki
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
02.10.2017 13:08


Viestejä: 6823
Pertti Kurki kirjoitti:

- -
Jos raaka-aine on ohjeen mukainen, niin melko kipeä täytyy olla sen joka ei santsaa Laughing


Riittävän lähellä omaa toimintatapaani eli täytyy toimia. Uskalla suositella muitakin kokeilemaan. Ja jos ei ole sopivaa uunia, niin keittää lihat kuten mainittiin. Wink

Poroa ei täälläpäin elele, niin joudun tyytymään hirveen tai peuraan. Kauris on jotenkin liian mureaa keittolihaksi.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
20.10.2017 23:01


Viestejä: 6823
Viisi litraa (tai siis alle kun ei litran rasiaa voi piripintaan täyttää) hirvikeittopohjaa meni pakkaseen odottamaan talvea. Keittelin ensin luiset palat (kylkeä, selkää ja rintaa) ja kun aloin perkaamaan niitä, laitoin luuttomat palat liemeen kypsymään. Kun olivat kypsiä, pilkoin ne edellisten seuraksi pakasterasioihin. Kattilaan lisäsin sipuli- ja porkkanapaloja sekä maustepippuria ja laakerinlehtiä. Annoin liemen kiehua noin puoleen ja siivilöin rasioihin. Olisi tehnyt mieli syödä samantien, mutta nyt jahtikaudella on muitakin herkkuja...

Seuraavista kaadoista pitää ottaa myös pelkkiä (erityisesti nivelet) ja keitellä myös tulevan vuoden lihaliemet pakkaseen. Sen saa keittää kasaan 1/4 tai 1/5. Pakastus pieniin (3dl?) rasioihin ja jos tarvitsee vähemmän, niin jäinen pala lohkeaa helposti veitsellä halutusta kohdasta. Ja on parempaa kuin Maggi ja kumppanit!
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 3 Yht. 3
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Siirry: