Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Ruoka jäisenä tunturiin?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Ruoka jäisenä tunturiin?
TiMoKo
25.03.2012 9:32


Viestejä: 3032
Onkohan muut harrastaneet retkeilyssä jäisen ruuan kuljettamista tunturiin?

Itse olen jo monta vuotta pakastanut hyviä pihvilihoja, jotka sitten huolellisesti suojattuna saan jäisenä reissun lähtöpisteeseen. Talvella pakkaan ne sitten ahkion pohjalle alimmaiseksi, josta sitten yhden aterian tarpeet kerrallaan nostan ne "lämpenemään".
Kesäreissulla taas jätän pihvit leikkaamatta, jolloin leikkaan lihaa lihapalan kyljestä sitä mukaa, kun se sulaa. 1kg filepalasta saa sopivasti kolmantena päivänä herkullisimmat palat, kun säilyttää lihan pakattujen tavaroiden sisällä hyvin suojassa.

Juuri eilen leikkasin ja pakastin kevään reissua varten pihvit neljää päivää varten (hyvää kotimaista naudanlihaa suoraan tuottajalta, jonka lihan leikkaaja oli edellisenä päivänä leikannut) ja lisäksi yhden sopivan palan sisäfilettä tyhjiöpakattuna odottamaan sopivaa herkutteluhetkeä reissun aikana.
_________________
Maailman suurinta viisautta on jälkiviisaus, valitettavasti sitä ei voi käyttää etukäteen.
"vaikkapa hulluna pidettäisiin"
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
25.03.2012 9:46


Viestejä: 6662
Onhan tuonne tullut kuljeteltua. Esim hirven maksaa, joka on herkkuva.

Parasta ovat tietysti metsästysvaellusreissut, jolloin liha otetaan suoraan tunturista.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
13.01.2013 22:03


Viestejä: 4985
En ole ruokia ottanut pakastettuina, sensijaan 2 ltrn reservoir'in kyllakin, joka toimii kylmakallena, aluksi, ja rutistuu kokoon varoiksi, jos tulee sellaisia osuuksia missa vetta on kannettava.

Kun otit puheeksi, niin kai nuotiomakkarat kannattaisi pakastaa; nyt ne syodaan aina kahden ensimmaisen paivan aikana.

Mita mielta voista? Teravalla puukollahan siivutus ei ole mikaan ongelma
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
13.01.2013 22:33


Viestejä: 6935
Kesäisin on tullut jäädytettyä lihoja, jotta säilyvät mm. melontareissuilla. Hyvä pihviliha siivuiksi, vakuumiin ja pakkaseen.

Talvisin ruokatarvikkeet jäätyvät väkisin, joten jäätykööt. Yleensä jäädytän esipaistettuja ruokatarvikkeita, jotta ne voi heittää suoraan kattilaan tai pannuun leirissä. Esim. esipaistettu pekoni (pannulle voinokareen kanssa) tai esipasitettu jauhelihakasvisseos, jonka voi lisätä makaronin, riisi ntai couscousin sekaan kattilaan. Pihvejä on tullut joskus otettua mukaan, mutta sulattelussa on liikaa vaivaa jos teltassa elää, tuvilla menee mukavasti. Jäätelöäkin on tullut mukana kuljetettua. Erinomainen jälkiruoka lämpimässä teltassa ja hyvässä seurassa nautittuna. Wink
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
varg62
13.01.2013 22:48


Viestejä: 5601
En ole jäädytellyt mitään,kun vakuumin nykyisin laitan kaikki.Pekoni muuten säilyy ihan omassa paketissa vähintäin viikon kesän helteilläkin ja parasta mitä voin kuvitella on nuotiolla tikkupekonin laitto.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
25.01.2018 18:23


Viestejä: 4940
TiMoKon säikeen aloitusvinkkiä ei ole tullut vielä harrastettua vaikka se on monesti mielessä ollutkin. Tänä vuonna tuo idea täytyy siirtää pitäis-vaiheesta suorittamiseen. Hyvin maustettu paahtopaisti?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sepeteus
26.01.2018 8:01


Viestejä: 1138
TiMoKo on oikea kulinaristi! Tuo on hyvä kikka saada murupusseihin vaihtelua. Jokin pakastettu eväs on minullakin useinkin reissuilla mukana ja pitää kylmää tarvitsevia sulatarpeita (oivariini, leikkeleet) aika kauan kylmänä, vaikka keli olisi lämmin.

Nuotimakkaroita en ole pakastanut, vakuumi riittää reilun viikonkin reissussa aivan mainiosti, jos ei nyt aivan helle ole. Avattu vakuumipakkaussisältö tosin on hyvä sitten käyttää parin päivän sisään kelistä toki riippuen.

Pehmeä kylmälaukku on reissuilla melkein aina mukana. Talvella isompi ahkiomalli ja kesällä pienempi rinkan pussiin mahtuva. Sitä kesäreissuilla siirtelen varjon taakse. Talvella usien lumikuoppa kylmälaukulle ja toivotuille pilkkikaloille.
_________________
Lappi on vapautta kalenterin ja kellon orjuudesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
johtamaa
26.01.2018 8:40


Viestejä: 1539
Olen kuljettanut pihvejä ja kalaa useiden vuosien ajan jäisinä vaelluksille. Sei on hyvää papujen ja voin kanssa... (jos seitä nyt lasketaan kalaksi)
_________________
Jouni Ohtamaa

Videot: http://www.youtube.com/user/johtamaa
Kuvat: http://dy.fi/lqz
Viestit ja keskustelu: http://dy.fi/4m2
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
26.01.2018 9:16


Viestejä: 6833
Seiti on kalaa, mutta kalapuikot eivät.
Itsellä ollut joskus mukana valmiiksi paistettua poronkäristystä ahkiossa. Onhan se tosiaan ollut jäässä ennen ensimmäistä tupaa ja tunturia.
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Jouni
26.01.2018 10:40


Viestejä: 741
Itse en ole juurikaan tätä harjoittanut. Ehkä siksi, että yleensä valitsen rinkan ahkion sijaan, joten kuivatut ruoka-ainekset siis kiinnostavat enemmän.

Mutta mieleen on jäänyt, kun Jääsaaren autiotuvalla aikoinaan toisen seurueen miehet ottivat ahkioistaan valmiiksi kotona maitotölkkiin pakastetut lihakeitot ja ties mitkä "valmisruuat". Helppoa oli ruuanlaitto, sen kuin vain kamiinalla sulatteli.

Jäätelön ottaminen on aina välillä ollut mielessä keskitalven varmoilla pakkaskeleillä. Olisi se aika komeaa avata litran jäätelöpaketti jossain viidentenä vaelluspäivänä. Varmaan joskus vielä muistan toteuttaakin. Smile - Jaa, Korpijaakko jo tämän mainitsikin, huomaan nyt.
_________________
scricfinia.wordpress.com / Finnish Way of Hiking
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
26.01.2018 17:36


Viestejä: 1193
Jouni kirjoitti:

Jäätelön ottaminen on aina välillä ollut mielessä keskitalven varmoilla pakkaskeleillä.


https://www.mulletoi.com/shop/kodin_sisustaminen/keittioon/syotavat/prod__11728_nasan-minttusuklaajaatelo

Ylläolevaa jäätelöä voit ottaa mukaan myös kesähelteellä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
26.01.2018 18:45


Viestejä: 4985
Ja mina kun ajattelin, etta talla melkein 30 litraisella kannetaan kaljat kalapaikalle. pitaa jaat tallessa 72 tuntia, eli siina ajassa pitaisi olla jo pari kalaa kantaa takaisin, lopuissa jaissa:
https://gearjunkie.com/otterbox-backpack-cooler?utm_source=GearJunkie+Weekly+Newsletter&utm_campaign=17ce1f623c-EMAIL_CAMPAIGN_2018_01_25&utm_medium=email&utm_term=0_4761d8db2c-17ce1f623c-4873825

Mutta etta jaateloa... mikapas ettei
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Sukset tunturiin Villasukka Talvivaellusvarusteet 13 22.02.2016 20:53 Katso viimeisin viesti
Mitä lisävarusteita tuuliseen tunturiin? Ainoa Kesävaellusvarusteet 9 13.06.2014 13:20 Katso viimeisin viesti
Tällä tunturiin? Pekka Hölynpöly... 14 31.10.2013 11:00 Katso viimeisin viesti
Talvivaellukselle tunturiin ilman uuv... tuu-tikki90 Parhaimmat leiripaikat ja kohdevinkit 6 12.01.2013 23:10 Katso viimeisin viesti
Ruoka-aineskuivuri D.I.Y. mallia &quo... boueme Ruoanlaittovälineet ja varusteet 13 04.12.2012 18:31 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: