Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Melonta Merimelonta Kaunissaareen
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Merimelonta Kaunissaareen
Kaappi
07.04.2018 14:34


Viestejä: 31
Ollaan menossa ekaa kertaa merelle melomaan ja kohteeksi otettiin kartalta helpon näköinen kohde eli Pyhtään edustalla oleva Kaunissaari.Mistä kannattaisi kajakit laskea vesille.Kuinka paljon juomavettä päivää kohti pitää varata ja miten se kannattaa kajakkiin pakata.Mistä saa parhaat tuuli ja sääennusteet merelle?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ile
07.04.2018 19:28


Viestejä: 402
Ilmeisesti melontaa sisävesillä on jo takana useamman vuoden ajan?
Kaunissaari voi vaikuttaa kartalta katsottuna helpolta kohteelta, mutta en sitä ihan sellaisena pitäisi. Siinä on avointa meren selkää eri puolilla laajasti. Se tarkoittaa sitä, että tuuli pääsee helposti aiheuttamaan ensikertalaiselle vaikeuksia. Ihan toimiva merissäennuste löytyy esim. forecalta (veneilysää).

Hyviä lähtöpaikkoja en pysty neuvomaan, kun olen vain melonut paikan ohitse Haminan suunnalta Pellinkiin. Kartalta katsottuna valitsisin lähtöpaikaksi Munapirtin suunnan. Sieltä meloen on eniten saaria, jotka tarvittaessa antavat suojaa tuulilta.

Juomavettä voi ottaa pari litraa henkilöä kohden. Kaunissaaresta saa tarvittaessa lisää vettä. Osa vedestä tulee etukannelle juomapullossa. Loput selän taakse (penkin taakse) kajakin pohjalle.

Merellä vesi pysyy pitkään kylmänä. Se asettaa varusteille enemmän vaatimuksia. Suosittelen kuivapukua. Turvallisinta olisi tietysti opetella merimelontaa jonkun porukan mukana.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
07.04.2018 23:24


Viestejä: 1274
Katselin karttaa ja jos itse olisin menossa Kaunissaareen niin valitsisin lähtöpaikaksi Keihässalmen venesatama. Tällöin päsee seuraamaan rantaa (Lilla Krokö/ Svartbäck Krokö) mahdollisimman pitkälle. Viimeinen 2-3 km on sitten se pahin avovesipätkä jos tuulee reilusti.

https://binged.it/2qdKIeZ
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: