Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Koiran kanssa Lapissa
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mr_C
16.05.2018 4:24


Viestejä: 2939
Paimenpoika kirjoitti:
Jos jollakulla muuten on hyviä vinkkejä koiran kanssa telttailuun talvella, kuulisin niitä mielelläni.

Koirien kanssa retkeilystä ei ole kokemusta, joten enempi mielikuvia ja oletusta hyödystä. Mutta koiralle makuualustaksi voisi solumuovista parempi olla porontalja. Olettaisin sen kestävän enemmän / pidempään koirien kynsiä.

Paimenpoika kirjoitti:
Itselläni on sukurasitteena keskivaikea eläinallergia, josta olen siedättynyt omille koirillemme, joten allergia on tuttu asia. (Maaseudulle muuttaminen auttoi, kun kaupunkipölyn ylimääräinen rasite väheni ja elimistölle jäi enemmän tilaa sietää koirapölyä.)

Hyvä että siedättäminen on auttanut. Maallemuuton auttaminen on merkki että kyseessä ei ole pelkkä eläinallergia, koska silloin muutto ei olisi auttanut niin merkittävästi. Toisille siedättäminen ei toimi ollenkaan ja parhaan tuloksen sillä saakin kun siedätyksen kohteena oleva henkilö on alle 1 vuotias.

Paimenpoika kirjoitti:
Autiotupien hyvin tuulettuvassa rakenteessa edellisenä yönä tuvassa yöpynyt koira ei allergisoi seuraavan illan vieraita, kun tupa on siivottu huolella lähtiessä. Ongelmia tulee lähinnä erityisen pahasti allergisille ihmisille, joiden elimistö toisaalta ei kestä tupien ilmanlaatua muutenkaan. En usko tämän pienen ryhmän juurikaan harrastavan vaellusta, koska sen tason allergia alkaa olla elämää rajoittavaa.


Tässä on nyt puhuttu koirista autiotuvissa, joten puhutaan allergiasta koirille ja sen haittaavuudesta. Silloin kannattaa unohtaa muut allergiat, jotka myös rasittaa ja yhdessä voivat tehdä sen että koiran aiheuttama (allergian) raistus on liikaa. Allerrgioita, myös koirille, on monta voimakkuutta. Toiset ei siedä ollenkaan ja perheenjäsenen vaatteissa olevat vähäiset koirankarvat voi aiheuttaa voimakkaan reaktion ja hengitysvaikeuksia. Jollain toisella taas vain lieviä oireita nuhaa tms ja voivat olla koirien kanssa tekemisissä.
Se että on allerginen koirille ei tarkoita että olisi allerginen jollekin muulle ja että autiotuvissa ei voisi käydä / majoittua. Siinä on yksilöllisiä eroja paljon, niin kuin muussakin terveyteen liittyvissä seikoissa. Koiriakin on erilaisia, toisista irtoaa karvaa pajon ja jostain toisesta taas ei paljoakaan, mutta irtoavaa hilsettä ei näe silmillä ja siten on mahdoton sanoa / nähdä onko tuvassa siivoamisen jälkeen vielä haittaa koirille allergiselle.

Ne joilla on laajempi allergia kuin pelkästään lemmikeille todennäköisesti sen yleensä tietävät ja myös voimakkuuden. Silloin osaavat olla tekemättä asioita jotka on selvästi terveydelle vaarallisia. Silloin voi olettaa että tietää kuinka iso riski on samassa tuvassa olevien koirien oleminen. Jos autiotuvassa yöpyminen on ilman lemmikkejäkin ongelma allergian takia, niin eivät sinne mene.

Kukaan ei tiedä vieraan koiran käytöstä ja sitä kuinka luotettavia on omistajan / koiran "ulkoiluttajan" väiteet että että koira antaa olla rauhassa. Varsinkaan kun yleensä sellaista ei luvata, vaan että "ei se pure" tms. millä ei ole merkitystä kun koira pyörii ympärillä ja hankaa vaatteet täyteen karvoja.

Kaikki koiranomistajat ei myöskään ole luotettavia ja useilla ilhmisillä on perusteltu syy epäillä väitteitä ettei se pure. Joten on turha vetää hernettä nenään jos sanotaan ettei tupaan saa tuoda koiria, tai jos siellä polulla kulkiessa ei halua vieraan koiran tulevan puruetäisyydelle, vaikkei edes olisi allergiaa.
Kun on kerran purtu ja kärsitty taloudelliset ja terveydelliset haitat, niin ei luultavasti halua joutuvan purruksi uudestaan varsinkaan jossain maastossa muutaman päivän (terveenä) kävelymatkan päässä.

Hyvin koulutettu koira ei tule iholle haistelemaan, ilman omistajan antamaa lupaa ja hän ei anna lupaa ilman vastaantulijan antamaa lupaa. Valitettavasti on paljon koiria joita ei ole koulutettu hyvin ja vielä enemmän koiranomistajia joilla ei pitäisi olla lemmikkieläimiä.
Ihmiset suhtautuu vieraisiin ihmisiin varauksella, jonka voimakkuus riippuu aiemmista kokemuksista, siitä on aivan turha kenenkään vetää hernettä nenään. Koiranomistajien luulisi ymmärtävän sen vielä paremmin, kun koirat niin kuin muutkin eläimet suhtautuu vieraisiin ihmisiin varauksella, jos on ollut aiemmin huonoja kokemuksia.


Paimenpoika kirjoitti:
En oikein ymmärrä, miksi toisen perusteettoman pelon pitäisi rajoittaa koiran tai ihmisen toimintaa?

Mistä tietää että kyseessä on perusteeton pelko ?

Paimenpoika kirjoitti:
Ei terve ja tasapainoinen koira pure, eikä purevaa koiraa siedä yksikään vastuullinen koiranomistaja. Tiedätkö sinä, että minä olen vastuullinen koiranomistaja? Et tiedä. Tiedänkö minä, että sinä olet kunnon kansalainen etkä Nuuksion taklaajaryöstäjä? En tiedä, mutta en siitä huolimatta lähde liikkeelle ajatuksesta, että olisit ryöstäjä. Jostain syystä koiranomistajiin sovelletaan päinvastaista logiikkaa.

Varauksellinen suhtautuminen tuntemattomiin ihmisiin ja lemmikkeihin on maalaisjärjen mukaista ja sitten kun kohtaaminen / ohitus etenee niin tilanteen perusteella varauksellisuus vähenee / katoaa tai lisääntyy.
Kun ei tiedä miten omistaja tai koira käyttäytyy, niin ei ole kovin järkevää tarjota säärtä purtavaksi. Varsinkaan kun ei tiedä kuinka agressiivinen koira on, tai onko pelokas jolloin voi purra, vaikka näyttäisi rauhalliseltakin, säikähtäessään jotain äkkinäistä liikettä, äänensävyä tms.

Asiaa voi miettiä myös niin että olettaako jossain ABC huoltamon kahviossa tai vastaavankokoisessa muussa taukopaikassa kaikkia varkaiksi.
Jos ei oleta niin silloin varmaan jättää autonavaimet, kännykän ja lompakon sekä korttien tunnusluvut pöydälle yksinään odottamaan wc:ssä käydessään. Tai jos ei jätä niin sitten varmaan olettaa kaikkien siellä olevien olevan varkaita ?
Itsellä kylläkin on se erikoisuus että kun en tiedä, niin en jätä omaisuutta valvomatta, paitsi jos on paikassa jossa tiedän kaikkien olevan tarpeeksi luotettavia.
Sama kuin retkeilijöiden ja lemmikkienkin vastaan tullessa, tilanne katsotaan sen mukaan millaisen vaikutelman antaa vastaantulevat, riippumatta onko lemmikkiä vai ei.

Paimenpoika kirjoitti:
Enkä tarkoita tällä sitä, että koirien pitäisi loikkia kadulla jokaista vastaantulijaa tervehtimässä, ei tietenkään. Jos kuitenkin istun iltanuotiolla, koira saa istua vieressäni enkä piilota sitä liekanarussa metsään.


Iltanuotiolla istuminen koira vierellä on selvästi eri asia kuin tuvassa majoittuva koira.

En nyt tarkoita että olisin kaikesta eri mieltä, mutta nyt satuin lainaamaan viestiä näkökantojen esittämiseen. Monesti unohdetaan erilaiset vivahteet ja näkäkannat, kun ajatellaan vain omien kokemusten mukaan. Siksi keskustelu helposti on musta-valkoista, kun totuus on jotain sävyjä siitä väliltä.

Siitäkin keskustellussa voi miettiä mitkä on omistajan ohjeet.
Nykyisin esim UKK puistossa autiotupiin saa viedä lemmikkejä muiden tuvan käyttäjien luvalla. Varaustupiin ei saa. Ainakain pääsääntöisesti.
Miksi se on noin päin ? Kannattaisi olla toisinpäin, mielestäni.
Autiptupien huolto ja osan rakentaminen tehdään verorahoilla, myös allergisten maksamilla. Nyt lemmikkiallergiaa kärsivien ei voi aina majoittua tuvissa turvallisesti ilman lisäkustannuksia. Lisäkustannuksia (varaustuvasta) joka aiheutuu muiden (koiranomistajien) harrastuksesta.

Jos olisikin niin, että autiotupaan ei saa viedä lemmikkejä, mutta varaustupaan saa viedä, kunhan on maksanut sen tupamaksun.
Se voisi olla vaikka aina sallittua, kun ehdoissa mainittaisiin ja jos olisi allergia, niin autiotupa olisi vaihtoehtona. Nykyisinhän ei ole vaihtoehtoa, varaustuvan avainta ei siihen hätään saa jos autiotuvalla on lemmikkejä.
Koiranomistajat maksaa myös veroja ja joissakin kunnissa myös koiraveroa, jota ei käytetä autiotupiin tai varaustupiin. Sillä tehdään koirapuistoja tms. Ainakin joissakin kunnissa.
Koira ei kuitenkaan maksa veroa, kun ei ole tuloja. Koiranomistaja maksaa veroja koiranruokien yms takia, mutta niin maksaa myös hevosharrastajat jne.

Jos mietitään että kumpi sinne autiotupaan menee, ihminen joka veroillaan ylläpitää niitä, vai lemmikkinä oleva koira, niin mielestäni asia on erittäin yksiselitteinen jos pitää valita.
Asia saattaisi antaa toisenlaisen lopputuloksen kuin nykyisin, joidenkin koiranomistajien mielessä, kun tehtäisiin yksi lisäys säntöön. Tupaan saisi mennä isäntä / emäntä tai koira. Toisen olisi jäätävä ulos. Tuvat on tehty ihmisiä varten ja yhtä retkelijää kohden yksi majoittuja.
Kuinka moni koiranomistaja jäisi nukkumaan ulos että koira pääsisi nukkumaan tupaan...
Nythän osa koiranomistajista vaatii sitä muilta retkeilijöiltä.

Siitä sikakysymyksestä pitäisi kysyä eläinsuojeluviranomaisilta. Varsinkin jos kyseessä ei ole lemmikkipossuna pidettävää rotua. Tuotantoeläinten kohdalla on laissa määräyksiä mm. majoitustiloista, autiotupa ei välttämättä täytä vaatimuksia..

Sitten kun asiasta saadaan tarpeeksi iso riita, niin tupasysteemi alkanee muuttua ruotsin malliin ja samalla huolletut tuvat vähenee. Tuvalla on tupavahti ja maksut nousee 4 - 6 kertaisiksi nykyisiin varaustupiin verrattuna. Mitenkäs se on lemmikkien kanssa ruotsin tuvilla ?

Rastigaissa ehti jo hilseestä mainitakin, kun "hieman" kesti kirjoittaminen hoitaessa monta muuta asiaa samaan aikaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
16.05.2018 7:45


Viestejä: 1406
rastigaissa kirjoitti:
Hilse on kuin pöly.

Pöly ON hilsettä. Suurin osa pölystä on kuollutta ihosolua.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: koirat
jääleinikki
16.05.2018 10:34


Viestejä: 272
kuu-ukkeli kirjoitti:
jääleinikki kirjoitti:
Onneksi naapurimaissamme, Ruotsissa ja Norjassa tunnetaan koirakuri ja on laadittu selvät ohjeet tupien käytöstä. Ja niitä myös kokemuksieni mukaan nooudatetaan. Sen vuoksi olenkin viime vuosina nauttinut komeista tunturiseuduista siellä. Kuten myös tulevana suvena.


Ruotsissa ja Norjassa kysymys ei ole ainakaan Suomea tiukemmasta "koirakurista", vaan pikemminkin kehittyneemmästä koiraharrastuksesta ja paremmasta yleisestä keskustelukulttuurista.

Suomessa on myös aivan selvät ohjeet tupien käytöstä. Aivan kaikki eivät vain tunnu olevan samaa mieltä niiden noudattamisesta.


Hyvä, että oikaisit väärän käsitykseni asiasta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
TREKKING
16.05.2018 10:49


Viestejä: 3940


"I alla fjällstugor finns rum för gäster med hund."
Eli kaikissa ym. firman tuvissa on erillinen huone koiraihmisille. Ja kuten kaikki tietää, Ruotsissa kaikki maksaa tietysti.
_________________
Kyllä Siperia opettaa!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Tura
16.05.2018 11:04


Viestejä: 1521
lepposasti kirjoitti:

Elämä on tietenkin sietämätöntä, kun pörröiset uteliaat hauvelit päästetään samoihin tiloihin ihmisten kanssa ja ne tunkevat vielä haistelemaan ja ihan syliinkin. Siinä voi jopa omat ennakkoluulot ja pelot vähitellen laantua.


Saanko tuoda ihmisystävällisen rottani autiotupaan petikaverikseni? Terapeuttista kanssaihmisille, ennakkoluulot rottia kohtaan laantuu!

Tura, turisti
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
NorP
16.05.2018 12:09


Viestejä: 177
Allergioihin tai muihin kantaaottamatta.
Itse olen kerran törmännyt vaelluksella tupaan tulleeseen koiraan, viimesyksynä Lankojärvellä. Pariskunta kysyi kyllä 'haittaako koira', mutta siinä vaiheessa koira oli jo tuvassa sisällä. Ei minua haittaa, onhan itsellänikin koira nykyään.
Mutta.
Koirahan kulki siis pihallakin vapaana. Tuvalle saapui lisää porukkaa ja eräs mies meni hakemaan juomavettä. Yli innokas koira kävi 'tervehtimässä' miehen, ja kaatoi tämän rannassa niin, että vaatteet kastuivat. Omistajan reaktio oli 'eihän se vain koiran vika ollut? Noo, hän on vähän innokas' ja alkoi rapsutella koiraansa.
Jos minun koirani kaataisi rannassa olevan henkilön järveen, olisi rekationi jotain muuta kuin 'hän on vähän innokas'...

Onhan sitä kaikennäköistä vastaan tullut muuten. Joutsijärveltä löysin tuvasta kerran sisältä koiran kakkaläjän..

Tai Pukalassa kävellessäni yhtäkkiä pusikosta hyppäsi minua vasten koira joka näykki ja kuolasi minut. Näinkö sen koiran kuuluukin käyttytyä?

Itselläni koiranpentu, ja elokuussa tarkoitus valloittaa Halti. Teltat on matkassa, autiotupiin ei ole tarkoitus mennä, yöt telttaillaan.
Minkäs ikäisinä olette muuten vieneet koirianne ensimäisen kerran pitemmälle vaellukselle?
_________________
Kunhan Kuljeksin
http://norpinjutut.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
16.05.2018 12:11


Viestejä: 1406
Minulla ei ole mitään koiria vastaan jopa tykkään niistä mutta voi p****le kuinka inhoan sitä että tulevat hyppämään minua vasten mutaisilla tassuillaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
TREKKING
16.05.2018 13:32


Viestejä: 3940
Jotta ei totuus unohtuisi, niin ei sentään syytetä sitä koiraa, se on vaan kasvattajansa näköinen ja tekee niin kuin on kotona oppinut. Sekin kärsii joskus ymmärtämättömästä hoidosta. Vaikka jalat olisivat verillä se katsoo sinua silmiin ja nuolaisee kättäsi. Valitettavasti ei koiranpitolupaa/-ajokorttiakaan ole näköpiirissä Very Happy, joten pitänee edelleenkin jatkaa samaan malliin. Koiran kun saa ottaa kuka tahansa, osasi tai ei. Eräälläkin tutulla vasta kolmas rotu sattui hiukan paremmin "kohdalleen", ne pari ensimmäistä annettiin pois!! Evil or Very Mad "Oikeat koiraihmiset" kyllä erottuvat joukosta, valitettavasti ne jotka eivät ymmärrä asiasta mitään erottuvat vielä paljon paremmin ja pilaavat sitten tässäkin asiassa lähes kaikkien murot. Mutta niinhän se on kaikissa muissakin asioissa, joten ei mitään uutta auringon alla.
Mutta yritetään nyt kuitenkin mahtua.... Very Happy
_________________
Kyllä Siperia opettaa!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
diver
16.05.2018 13:43


Viestejä: 655
Omat koirani olen kouluttanut siten että voin liikkua
niiden kanssa missä tahansa kytkemättä niitä hihnaan.
Edelleen en vain näe syytä miksi ne pitäisi ottaa vaellukselle
mukaan.Toki minun puolestani saa ottaa ei sillä.En pelkää
koiria enkä ihmisiä mutta aika moni niitä haluaa välttää.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: koirat
varg62
16.05.2018 16:33


Viestejä: 5703
jääleinikki kirjoitti:
Onneksi naapurimaissamme, Ruotsissa ja Norjassa tunnetaan koirakuri ja on laadittu selvät ohjeet tupien käytöstä. Ja niitä myös kokemuksieni mukaan nooudatetaan. Sen vuoksi olenkin viime vuosina nauttinut komeista tunturiseuduista siellä. Kuten myös tulevana suvena.

Norjassa on muutenkin hyvä koiran kanssa matkustaa kun lähes jokaiseen leirintäalueen mökkiin saa ottaa koiran.Suurin osa on koirille ja vain muutama allergia mökki löytyy jos löytyy.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
4lbert
16.05.2018 17:43


Viestejä: 261
NorP: 6kk oli ensimmäinen koira vaelluksellaan. Nyt kesäkuussa Muotkalla täyttää pentu 4kk. Reittiä ei käytännössä ole koska pennun into kävellä ratkaisee päivän kulun. Lähtökohtaisesti pentujen kykyä liikkua aliarvioidaan pahasti. Pakkoliikunta on pahasta, eikä väkisin liikuteta. Mutta kun viet pennun 12vko metsään gps loggeri kaulassa ja annat vapaasti mennä niin kauan kuin virtaa riittää niin saattaa kilometrimäärät yllättää.

Reppua ei meillä kanneta ennen kuin koira lopettaa kasvun siinä 6-7kk paikkeilla. Kasvun loppumisella tarkoitan siis kasvupintojen umpeutumista pitkissä luissa. Sen jälkeen kevyesti ja kun lihakset on kasvaneet niin potentiaalin mukaan.

Sitten vaan tarpeeksi rasvaista ruokaa niin jaksaa kävellä. Koira käy eläinrasvalla.


Ja loppuhuomautuksena käytöskeskusteluun. Ei mene koira tervehtimään ilman lupia eikä tervehditä koiria ilman lupia.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Paimenpoika
16.05.2018 20:52


Viestejä: 181
Meillä nuorin koira oli ensimmäistä kertaa vaelluksella kahdeksan viikon ikäisenä. Päivämatkat nukkui mukavasti rintaan kiinnitetyssä korissa ja tauoilla kävi mönkimässä maassa.

Vanhempi koira oli ensimmäistä kertaa mukana viiden kuukauden ikäisenä ja jaksoi paremmin kuin isäntäväki.

Pennun kanssa tulee muistaa, että kansallispuistojen irtipitokielto koskee myös pentuja (toisin kuin metsästyslain mukainen kielto). Pentua ei puolestaan voi kävelyttää pitkiä aikoja hihnassa, mikä rajoittaa liikkumista melko lailla kansallispuistoissa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Paimenpoika
16.05.2018 21:05


Viestejä: 181
Mr C, sinulla on paljon hyviä näkökulmia viestissäsi. Osasta olen samaa mieltä, osasta eri mieltä, hyviä huomioita joka tapauksessa.

Ihmettelen kuitenkin veronmaksajaretoriikkaa, joka tuntuu ajoittain nousevan esille koirakeskusteluissa. Mitä tekemistä veronmaksulla on asian kanssa? Tuolla logiikallahan tuvissa kerättäisiin illalla verotiedot ja pienituloisimmat nukkuisivat saunalla. Verotuksen nettosaajat ja ulkomaalaiset saisivat puolestaan yöypä taivasalla, koska tuvat ovat niitä varten, joiden verovaroilla niitä ylläpidetään. Question

Itse asiassa, jos koiranomistaja maksaa enemmän veroja kuin muut tuvan asukkaat yhteensä niin muidenhan pitäisi väistää eteisen puolelle! Ja sosiaalituen varassa elävällä ei olisi edes samaa oikeutta olla tuvassa kuin koiralla. Hänhän suorastaan vähentää tuvan kunnossapitoon käytettäviä verovaroja, toisin kuin koira!

Ei, ei. Sitä retoriikkaa en oikein ymmärrä. Confused
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
TiMoKo
16.05.2018 23:00


Viestejä: 3134
Paimenpoika kirjoitti:
Koiran kanssa ei saa kuin pahan mielen, jos tuvalle sattuu ihmisiä, joissa koira herättää tunteita syystä tai toisesta.

Oma kokemukseni täydellisesti päinvastainen. Tulee todella hyvälle mielelle kun koira herättää positiivisia tunteita. Ja jos kohtaa ihmisen, jolle koira herättää negatiivisia tunteita, niin olisi kyllä hyvä osata siinäkin tilanteessa keskustellen hoitaa tilannetta. Hänellä on todennäköisesti hyvät perusteet/syyt omille negatiivisille tunteilleen.

Paimenpoika kirjoitti:
Talvivaelluksilla koirat yöpyvät yleensä kamiinan kyljessä. Koiramme ovat lappalaisrotuisia työkoiria mutta paleltuisivat silti kuoliaaksi, jos ne jättäisi yöksi ulos.
Kiinnostaisi kyllä tietää mikä lappalaisrotuinen työkoira kuolee joutuessaan yöpymään ulkona.

Paimenpoika kirjoitti:
Jos jollakulla muuten on hyviä vinkkejä koiran kanssa telttailuun talvella, kuulisin niitä mielelläni.
Ja kun huomioi tuon edellä kerrotun niin kuinka niiden kanssa voi teltassa yöpyä? Oma kokemukseni on että talvella yöllä teltan sisällä lämpötila ei kyllä oleellisesti poikkea ulkolämpötilasta.


Paimenpoika kirjoitti:
En oikein ymmärrä, miksi toisen perusteettoman pelon pitäisi rajoittaa koiran tai ihmisen toimintaa? Ei terve ja tasapainoinen koira pure, eikä purevaa koiraa siedä yksikään vastuullinen koiranomistaja.

Miten joku toinen voi tietää, että toisella on perusteeton koirapelko. Yleensä se ei liity mitenkään siihen, että onko koira kiltti, hyvin koulutettu tai mihinkään muuhunkaan koiran ominaisuuteen.
Tällainen ajattelu on yksi pahimpia koiranomistajan itsekkään ajattelun virheitä. Sama toistuu myös koirien kohtaamissa. Joillekin on koiranomistajille ei millään mene jakeluun, että toisen koiran omistaja ei halua hänen kilttiä koiraansa oman koiran lähelle. Yhden esimerkin mainitakseni koirapelosta, tunnen ihmisen joka lapsena on joutunut ison koiran kanssa tilanteesen, josta on jäänyt loppuelämäksi pysyvä koirapelko. Koirapelkoista ihmistä ei lohduta yhtään, kun irtaallaan juoksevan koiran omistaja huutelee kauempaa, että se on ihan kiltti koira.

Mielestäni tärkein seikka koiran kanssa vaeltaessa on se, että huomioi toiset vaeltajat
Toinen koiran kannalta tärkeä seikka on, että sinulla on koira joka hyvin selviää niissä olosuhteissa missä olet vaeltamassa, vaikka koira joutuisi majoittumaan yöksi ulos.


Edellinen koirani sai käsittämättömän määrän vaellusystäviä, jotka muistivat sen aina kohdatessaan. Nykyinen koirani, vaikka on vasta 3v on jo nyt saanut todella paljon vaellusystäviä vaellustensa aikana, tosin onhan se ehtinyt viettää aikaa tunturissa jo kymmeniä vuorokausia, kesällä ja talvella. Tähänkin on varmasti monia syitä, mutta varmasti iso merkitys on sillä että kuinka koira ja koiran omistaja suhtautuu toisiin vaeltajiin.

Pääosaa autiotuvista koskee sääntö, että tupaan saa tuoda koiran tuvassa olevien (tai sinne tulevien) suostumuksella. Tätä oikeutta pitää koiranomistajien kunnioittaa. Mikäli sitä ei kunnioiteta niin on vain ajan kysymys, että tämä oikeus otetaan koirilta pois.
_________________
Maailman suurinta viisautta on jälkiviisaus, valitettavasti sitä ei voi käyttää etukäteen.
"vaikkapa hulluna pidettäisiin"
https://timokokairankiertaja.blogspot.com/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla AIM Osoite Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mr_C
17.05.2018 1:46


Viestejä: 2939
Paimenpoika kirjoitti:
Mr C, sinulla on paljon hyviä näkökulmia viestissäsi. Osasta olen samaa mieltä, osasta eri mieltä, hyviä huomioita joka tapauksessa.

Ihmettelen kuitenkin veronmaksajaretoriikkaa, joka tuntuu ajoittain nousevan esille koirakeskusteluissa. Mitä tekemistä veronmaksulla on asian kanssa? Tuolla logiikallahan tuvissa kerättäisiin illalla verotiedot ja pienituloisimmat nukkuisivat saunalla. Verotuksen nettosaajat ja ulkomaalaiset saisivat puolestaan yöypä taivasalla, koska tuvat ovat niitä varten, joiden verovaroilla niitä ylläpidetään. Question

Itse asiassa, jos koiranomistaja maksaa enemmän veroja kuin muut tuvan asukkaat yhteensä niin muidenhan pitäisi väistää eteisen puolelle! Ja sosiaalituen varassa elävällä ei olisi edes samaa oikeutta olla tuvassa kuin koiralla. Hänhän suorastaan vähentää tuvan kunnossapitoon käytettäviä verovaroja, toisin kuin koira!

Niin kuin kirjoitin, niin siinä oli erilaisia näkökantoja.
Tuolla tavallahan (verojen maksamisella) sitä välillä on koiranomistajat perustelleet miksi heidän koiran pitäisi päästä tupaan ja muiden (ihmisten) pitäisi jäädä ulos.
Tuossa yllä olevassa kommentissasi myös vivahtaa että sinä ajattelet samalla tavalla. Mutta se voi johtua vain kirjoitetun tekstin rajallisesta vivahdemuodosta.
Jos maksettujen verojen määrän perusteella valittaisiin kuka tupaan pääsee, niin sittenhän pitäisi määrittää missä ajassa maksetut. Jos on tässä kuussa maksanut tuhat euroa veroa, niin onko isompi oikeus kuin sellaisella joka on tässä kuussa työtön, mutta edelliset 11 kuukautta on maksanut veroa kaksituhatta euroa kuukautta kohden ? Vai lasketaanko koko työhistorian aikana maksetut verot ? Eli nuorilla juuri työuraa aloittaneilla ei olisi mitään toivoa ?
Vai olisiko sittenkin parempi nykyinen muoto, eli tuvat on tehty ihmisten turvaksi ja koirat voi päästä sisään tuvassa majoittuvian suostumuksella ?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
helposti tavoitettvat järvet lapissa ? jatta Melonta 3 20.06.2020 10:15 Katso viimeisin viesti
Mihin koirien kanssa ettei ötökät syö? Marjo Lappi 20 11.06.2020 16:08 Katso viimeisin viesti
Senja vai Blåvatnet koiran kanssa? Marjo Norja, Ruotsi, Venäjä ja muut lähialueet 5 14.02.2020 9:36 Katso viimeisin viesti
Kokonaiselämyksellisin paikka Lapissa korvenkummajainen Lappi 12 05.05.2019 16:21 Katso viimeisin viesti
Ruskalennot lapissa 2018 vilves Lappi 2 17.10.2018 9:50 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 5 Yht. 9
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Seuraava
Siirry: