Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Vegeproteiinien kuivauskokemuksia?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Vegeproteiinien kuivauskokemuksia?
Canis Ulpus
26.05.2015 21:15


Viestejä: 75
Millaisia kokemuksia on kertynyt teille eläimettömien proteiinien kuivaamisesta?

Ainakin kaikki pavut, herneet yms. minulla onnistuneet ja ennallistuneet hyvin.

Tofusta olen aina saanut kivikovaa joka ei ennallistu lainkaan. Riippumatta siitä mitä tofua ja millaiseksi pilkottuna.

Miten Seitan onnistuu, ajattelin että jos vuolisi juustohöylä-tyyppisesti kinkusta lastuja...? Entä quorn? Maksavat niin paljon/ ovat niin aikaavieviä valmistaa, ettei viitsisi vain huvin vuoksi kokeilla jos joku tietää jo valmiiksi ettei tule onnistumaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sini-Marja
27.05.2015 7:06


Viestejä: 239
Hei! Itsellä on kanssa kaikki palkokasvit kuivaantuneet ja ennallistuneet mainiosti sekä uunikuivauksella että kuivurilla. Tofu myös on erityisesti kuivurilla onnistunut hyvin. Tärkeää on pitkä ennallistamisaika, eli liotukseen jo lounaalla niin on iltaruualla pehmeää.

Myös soijanakit jos sellaisia kaipaa (ruokin myös ne retkiporukan lihansyöjät) kuivuvat ja ennallistuvat hyvin, ja ovat tosi kivaa lisuketta retkiruokavalioon. Seitan ja quorn kiinnostavat itseäkin, toivottavasti jollain olisi kokemuksia. Voisin itsekin testailla nyt kesäkuun retkelle.
_________________
http://luontoloinen.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Canis Ulpus
27.05.2015 13:39


Viestejä: 75
Kuinka rapsakaksi tofun olet Sini-Marja kuivannut? Tofu ei ole minulla ennallistunut edes pari vuorokautta vedessä lilluessaan. Ei tunnu imevän lainkaan vettä. Olen sitä siitä huolimatta syönyt, mutta jämähtää ikävästi hampaisiin. Olen kuvitellut että se pilaantuu ellei ole samalla lailla rutikuivaa kuin kaikki muukin. Ja kyse luonnollisestikin normi kovasta, ei siis mistään silken-tofusta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sini-Marja
28.05.2015 16:57


Viestejä: 239
Ihan kunnolla olen kuivannut, samaan tapaan kuin esim fetan murustamalla mahdollisimman pieneksi ja kuivausprosessin aikana vielä pienentänyt murusia mikäli on jäänyt isompia klönttejä. Pitääpä ensi kerralla oikein miettiä miten ja kuinkan kauan kuivaan. Olen aika "sinnepäin" tyyppi niin ei tule ajateltua. Smile
_________________
http://luontoloinen.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Capella
31.05.2015 23:16


Viestejä: 370
Sanokaapa mitä vegaaniherkkuja väännätte reissussa ja paljonko niissä on potkua?
_________________
http://fi.wikipedia.org/wiki/Capella
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sini-Marja
03.06.2015 7:40


Viestejä: 239
Kaikki papuruuat, soijarouhe, tofu jne uppoaa hyvin meidän lihansyöjäporukkaan. Esimerkiksi Chili sin carne maissilastuilla nautittuna on ihan ykkössuosikki, ja sisältää paljon protskuja papujen muodossa. Linssikastiketta tehdään intialaisittain, tofu menee melkein mihin vain kasvisruokaan esimerkiksi wokkiin ja soijarouhetta voi käyttää perunamuusissa, pastakastikkeessa jne. Näkisin että vegeruokien ongelma on juurikin nuo proteiinit (tai ehkä se on haaste myös lihansyöjillä retkellä, kun kaikki ei säily). Ravintoarvoja en osaa lähteä heittelemään, mutta aina on jaksettu kävellä. Very Happy

Tässä "sinnepäin" resepti:

Chili sin soija
Soijarouhetta (chili, kasvisliemikuutio)
Tomaattikeittoa/kuivattua tomaattipyreetä
Linssejä
Erilaisia kuivattuja papuja (joko valmiita tai itse keitettyjä)
Kuivattua paprikaa
Kuivattua maissia
Valkosipulirouhetta
Sipulirouhetta
Kuivattua fetaa (ei ole vegaani)
Suolaa, pippuria
Nachoja

Liotetaan soijarouhe ja kasvikset. Keitetään kattilassa, maustetaan ja syödään. Nachoja dippaukseen, rikkonaiset voi ripotella padan päälle.
_________________
http://luontoloinen.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Canis Ulpus
20.07.2015 11:22


Viestejä: 75
Viime kuussa söin pari viikkoa putkeen joka päivä jossain muodossa jollain aterialla kuivattamiani seitanlastuja tai quornpaloja. Ennallistuvat hyvin, mutta ainakin quornia tuli ilmeisesti kuivattuja liian kauan kun kestää. Seitankinkun tönkkömaustoin tarkoituksella jo valmistusvaiheessa, josta sitten vuolin ohuehkoja lastuja kuivattimen ritilälle. Quornit pilkoin pienemmiksi. Kertakaikkisen herkullista, etenkin seitan, ja tietysti nyt potuttaa kun laiskuuttaan tämän kanssa vetkutteli vuosikymmenen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
09.11.2018 11:18


Viestejä: 101
Mitenkähän toimisi "uus"proteiinilähteiden eli aika äsken markkinoille tulleiden Muru (kaura), nyhtökauran tms. kuivaaminen?

Nuo olisivat käteviä, koska ovat jo paketista otettuna kypsiä ja melko kuivia, ja toisivat ruokaan proteiinin lisäksi kuitua. Mutta vettyvätköhän ennalleen mitenkään järjellisessä ajassa vai jäävätkö kivikoviksi muruiksi, ja kuivuvatko kunnolla sisältä asti?

Varsinkin kauramuru vaikuttaisi melko monikäyttöiseltä kaikissa texmex-tyylisissä tai tomaattipohjaisissa kastikkeissa, eikä tarvisi pelata jauhelihan paiston+kuivaamisen kanssa.
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
09.11.2018 12:49


Viestejä: 943
Härkistä oon kuivannut ja käyttänyt jauhelihan tapaan retkiruokien esim nuudelin joukossa. Ennallistuu tosi hyvin, ei vaadi minusta mitään liottamista, kun laittaa heti veteen kun alkaa sitä lämmittämään. Mausteiset versiot toimii minulle paremmin. Uskoisin että nyhtis toimii samaan tapaan mutta en ole kokeillut.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
09.11.2018 13:33


Viestejä: 8355
Verso Härkäpapu rouheseos (hernettä myös seassa.sisältää 47% proteiinia, kuitua11%) on yksinkertainen muun ruuan sekaan lisättävä tuote. Maustamaton.

Itse kuivaan retkiruuat, tämä on helppo lisätä kokatessa sekaan reissussa.
Tosin syntisenä minulla on vihannesten lisäksi seassa yleensä kuivattua jauhelihaakin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
09.11.2018 16:24


Viestejä: 943
hannes kirjoitti:
Verso Härkäpapu rouheseos (hernettä myös seassa.sisältää 47% proteiinia, kuitua11%) on yksinkertainen muun ruuan sekaan lisättävä tuote. Maustamaton.

Itse kuivaan retkiruuat, tämä on helppo lisätä kokatessa sekaan reissussa.
Tosin syntisenä minulla on vihannesten lisäksi seassa yleensä kuivattua jauhelihaakin.


Tota pitäisi kanssa kokeilla. Juu, kuivaan minäkin omat retkiruokani, kun tädiltä ennakkoperintönä saatu kuivuri on niin mukava peli. Ja kyllä, myös syntisenä jauhelihaa ja riistakäristystä. Mutta jos vaikka puolet aterioista korvaa noilla kasviproteiineilla, niin onhan sekin jotain.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: