Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Vaellusmuona
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
05.08.2017 19:10


Viestejä: 1258
Buljongpulver.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
05.08.2017 19:11


Viestejä: 5377
StefanG kirjoitti:
Lihaliemikuutioita säilytetään/myydään kaupoissa huoneenlämmössä. Joten miksi luulet ettei säilyisi muutama päivä selvästi kylmemmässä?
Oon tainnut keskittyä vain syömiseen ja oletin että on kylmässä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
05.08.2017 19:13


Viestejä: 1258
Smile OK.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
01.04.2019 11:22


Viestejä: 5377
Tuli tilattua reissussa vakiintuneeksi perusravintoaineeksi muodostunutta couscosia ja testiin noita Chefsin valmisruokia kun oli sopivasti tarjouksessa. https://www.matsmart.fi/helmicouscous-600g
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
04.04.2019 9:53


Viestejä: 5377
^Tulivatten. Tilatessani ihmettelin, että mikä helevatin helmicouscos? No, kuitenkin keittoaika on noissa liian pitkä eli 15-20 min. Täytyy hommata niitä mitkä toimii kun heittää kourallisen nuudelin sekaan ja antaa muhia n. 7 min. kiehautetussa vedessä eli valmistumisaika sama noilla molemmilla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
04.04.2019 11:48


Viestejä: 208
tst kirjoitti:
^Tulivatten. Tilatessani ihmettelin, että mikä helevatin helmicouscos? No, kuitenkin keittoaika on noissa liian pitkä eli 15-20 min. Täytyy hommata niitä mitkä toimii kun heittää kourallisen nuudelin sekaan ja antaa muhia n. 7 min. kiehautetussa vedessä eli valmistumisaika sama noilla molemmilla.


Näin jo aikaisemmin reseptisi jossa nuudelia höystettiin couscousilla. Mikä tässä on ideana, siis höystetään hiilihydraattia toisella eikä esim. proteiininlähteellä? Toimivatko noiden maut tai suutuntuma jotenkin maagisesti yhteen, vai missaanko jotain?

Ettei mene hölmistelyksi, jaetaan sellainen geneerinen retkiruoka jota kookosmaidon ystävänä olen viilannut määrien puolesta kohdalleen. Ei reseptissä mitään kumoavaa uutta juttua ole, samaa riisi-kookos-liha -reseptiä löytyy monestakin paikasta, mutta ottaa se kuitenkin oman aikansa tuunata koostumus mieluiseksi.

Annos on melko tuhti, on tähdätty sinne 600 kcalin paremmalle puolelle eli aikalailla samoihin lukemiin joissa kaupalliset kuivaruoatkin ovat.

Maustetta (*)
40 g pikariisi (150 kcal) (miksei nuudelikin)
0.75 dl kookosmaitojauhe (40g) (vastaa 2 dl kookosmaitoa) (254 kcal)
Kuivasipuli 2 rkl
Kuivattu kana 33g ~140 kcal
Kuivattuja sieniä, paprikaa, purjoa, yms. mitä löytyy

Nesteytys 3 desistä ylöspäin, riippuu rehujen määrästä.

(*) Mausteena testattu esim. Santa Marian Tikka masala, Tom Kha ja Panang curry -kuivamaustepusseja joista annostus on puolesta pussista koko pussilliseen (ovat aika mietoja). Paremmin kuitenkin toimii oikeasta aasiakaupasta ostettu vihreä tai punainen thaicurrytahna jonka annostus on aika henkilökohtaista, itselle ruokalusikallinen (ennen kuivatusta) toimii (liikaa jos et ole mausteisen ruoan ystävä!). Vielä parempaa olisi jos mukana on kalakastiketta, mutta sen tilalla toki voi käyttää suolaa vaikkei se yhtään sama asia olekaan.

Kookosmaitojauhe on aika kätevä tapa kantaa rasvaista raaka-ainetta reissulla, ja se tuo hyvästi kaloreita ja täyteläisyyttä muuten vähän köykäisiin nuudeli/riisiruokiin. Pelkän pikanuudelinkin saa paremmaksi laittamalla veden lisäksi vähän kookosmaitojauhetta sekaan.

Vinkkejä vastaanotetaan siitä millä reseptin saisi toimimaan kasvisproteiinin kanssa?Soija/härkisrouheet tai nyhtökaurat eivät oikein hyvin minusta tähän sovi. Ainoa joka tulee mieleen on kuivatettu tofuliuska, koska kotikeittiössäkin on tullut tehtyä thaicurryjä tofun kanssa.
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
04.04.2019 13:53


Viestejä: 5377
^Nuo ovat keveitä ja mahtuvat pieneen tilaan, lisäksi niiden valmistumisaika on täysin sama. Noissa hiilihydraatti jutuissa minulla olisi paljon opittavaa eli en ole niihin perehtynyt. Proteiinia on toistaiseksi saanut reissuissa esim. kalan muodossa: https://aijaa.com/CwMouY
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
31.05.2019 18:43


Viestejä: 5377
Armeijassa syödään kuulema nykyisin näitä esim. taisteluharjoituksissa joissa ei ole järjestettyä ruokahuoltoa. Maku on kuulema hivenen lieventäen ilmaistuna 'ei niin hyvä'. https://www.leader.fi/tuotteet/retkiruoat/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Vaellusmuona ilman keittomahdollisuutta karskinen Ruokaohjeet ja vinkit 61 10.08.2008 15:35 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 16 Yht. 16
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Siirry: