Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Heitetty reissu
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 195, 196, 197

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
KaukoAntero
03.09.2019 16:28


Viestejä: 338
^ Riippuu tietysti, miten matala... Viime kuussa mentiin Skodalla (melko matala mm. renkaiden vuoksi) ja VW Boralla. Ihan päästiin parkkipaikalle asti (n. 3km Angelista etelään). Varovasti on ajettava ja hidasta se on, mutta pääsee.

Kauko
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
oaivi
09.09.2019 20:41


Viestejä: 378
Syyskuun eka viikko Hammastunturin erämaassa. Pahaoja-Kultala-Kivipää-Hammastunturi-Hammasjärvi-Rautujärvi-Paalupää-Kuppisjärvi. Pääosin lämmintä ja tuulista. Sadetta kahtena yönä plus perjantaiaamuna. Ehkä kohokohta ylitse muiden oli yöuinti Hammasjärvessä.

Kaiken kaikkiaan kairassa oli taas oikein hyvä olla.
_________________
Metsä. Kuntosali ja juhlasali. Työpaikka ja lepopaikka. Kirkko ja kapakka.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Juurakko2
14.09.2019 14:46


Viestejä: 147
Mutka Muotkalla:

http://ollikanerva.net/2019/09/14/muotkatunturi-wilderness-rain-and-shine/
_________________
http://ollikanerva.net/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
OS
15.09.2019 18:00


Viestejä: 7336
^ Eipä näy kuvia, ainoastaan tuo kaksoissateenkaari.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Tunnelivaeltaja
16.09.2019 19:43


Viestejä: 185
Moni on varmaankin onnistunut sellaisen tekemään jopa moneen kertaan, mutta itselleni kesän reissu oli ensimmäinen lajiaan: vaellus kokonaan Suomessa!! Kaikilla aiemmilla vaelluksillani, v. 1992 lähtien, ainakin osa matkasta on ollut Ruotsin ja/tai Norjan puolella.

Toteutunut vaellusreitti ei kuitenkaan liene niitä yleisimpiä. Alkupisteen (Kemijärvi) motivoi halu aloittaa vaellus kerrankin suoraan makuuvaunusta ulos astuessa. Päätepisteen (Inari) taas saneli sääntö, että vaellusreitin tulee yhtyä ainakin yhdessä pisteessä johonkin aikaisempaan vaellukseemme. Näin ollen kilometrejäkin kertyi paljon (466 km), joskaan lukema ei ole oikein vertailukelpoinen normivaellusten kanssa epätavallisen runsaan maantiekävelyn takia. Aikaa kului reilut 16 päivää (21.7.-6.8.). Reitti oli karkeasti seuraava:

1. Kemijärveltä Savukosken kirkonkylään lähes kokonaan isompia ja etenkin pienempiä teitä pitkin, vain muutama kilometri metsässä. 2. Savukoskelta jatkoimme ensin asfalttitietä pitkin Marttiin ja sitten kohti Kemihaaraa, pääosin hiekkateitä ja pieniä metsäteitä. Maasto-osuuksia oli vain kaksi: muutama kilometri Jänesselällä ja jonkin verran pitempään Naltio-tunturilla käydessämme. 3. Kemihaarasta jatkoimme Saariselän taajaamaan normaalissa vaellusmaastossa, enimmäkseen polkuja pitkin. Reitti pääpiirteissään: Kemihaara-Peuraselkä-Tahvontupa-Vongoiva-Sokosti-Luirojärvi-Tuiskukuru-Rautulampi-Rumakuru-Piispanoja-Saariselkä. 4. Ruokatäydennyksen (Ostoskeskus Kuukkeli) jälkeen marssimme valtatietä pitkin Kutturan tienhaaraan, ja sitten Kutturantietä ja Sotajoentietä Kultalan reitin alkuun, käyden kuitenkin yöpymässä Sotajoella. Kultalan reittiä pitkin Ivalojoen sillalle, ja sitten Hammastunturin erämaan läpi pohjoiseen kohti Inaria.

Maantiekävelyä kertyi erittäin paljon, reilut puolet matkasta. Ihan noin paljon ei ollut tarkoitus teitä kävellä, sillä suunnitelma oli mennä Tenniöjoesta yli Kuoskun kohdalta, ja jatkaa sieltä itään UKK-reitille ja sieltä Tulppion kautta Kemihaaraan. Veljeni vuodesta 1997 asti palvellut rinkka kuitenkin rikkoontui lähes kantokelvottomaan kuntoon, kun väsyneet metalliputket vääntyivät pahasti jo ensimmäisenä iltana ja katkesivat kolmantena päivänä. Suuntasimme siis Savukosken kirkonkylään toiveenamme löytää urheiluvälineliike ja sieltä uusi rinkka. No, urheiluliikettä ei tietenkään tuon kokoisessa kylässä ole. Onnekkaasti kuitenkin leirintäalueen isäntäpariskunnalta löytyi ylimääräinen rinkka, johon emäntä oli jo kyllästynyt, joten pystyimme jatkamaan matkaa seuraavana aamuna. Suuret kiitokset siis Loma-Joosulan väelle!

Vaellusmotivaatio säilyi hyvänä useimpina tiepäivinäkin. Haasteet olivat enemmänkin käytännöllisiä. Vesihuolto tuotti ongelmia, sillä käyttökelpoisia tien vieressä tai sen ali kulkevia puroja oli yllättävän harvassa. Kuumalla säällä tämä johti siihen, että vettä piti tankata paljon silloin kun sitä sai. Oma ennätykseni oli 1.3 litraa kerralla, mikä sitten aiheuttikin vatsaongelmia illalla ja seuraavana päivänä. Toinen huomioitava seikka on, että tiekävely on raaka laji jaloille, kun toistetaan yksipuolisesti samanlaista askelta. Kenkien valinta on syytä tehdä huolella. Itse ostin vaellusta varten erittäin kevyet lenkkarit, mutta se kostautui tavanomaista pahempina rakko-ongelmina.

Vaelluksen sääolot olivat mielenkiintoiset. Sadetta tuli melko vähän, mutta lämpötilan vaihteluväli oli poikkeuksellisen suuri. Ensin oli viikko erittäin lämmintä, niin että 26.7. lämpötila kohosi ylimmillään +28.8 asteeseen. Siinä on muuten yllättävän iso ero esim. 26 asteeseen, lämmönsäätely on jo paljon vaikeampaa! Viimeiset yhdeksän päivää sen sijaan olivat harvinaisen koleita, päivälämpötila useina päivinä vajaat +10 C. Vaelluksen kolmanneksi viimeisenä yönä Ahven-Kulvakolla Hammastunturin kupeessa oli pakkasta 4.3 astetta!

Hyönteisiä (sääskiä, mäkäriä ja paarmoja) oli vaelluksen alkupuolella melko runsaasti monilla tauko- ja telttapaikoilla, mutta tälläkin kertaa hyönteismyrkky jäi käyttämättä. Sään kylmennettyä sitä ei enää tarvinnut harkitakaan. Muista eläimistä kiinnittivät eniten huomiota metsot, joita näkyi Kemihaaran jälkeen useimpina päivinä.

Pakkohan tämäkin on sanoa: tällaisen avotunturiorientoituneen vaeltajan kannalta maisemat olivat keskimäärin melko vaatimattomia verrattuna siihen, mitä läntisillä naapurimailla on tarjottavana. Metsä oli kyllä paikoin oikein komeaakin, esim. männiköt Pittikankaalla ja Tyyrojan itäpuolella. Hammastunturin alue jäi mieleen mukavana, ja Sotajoen varsikin oli opettavainen: idyllisen kaunis kukkaniityn vierustama jokimaisema muuttui äkkiä kullankaivuun raiskaamaksi.

Vaelluksen päättyessä oli oikein tyytyväinen olo siitä, että tuli tämäkin reissu tehtyä (ja meni useampi päivä kunnes taas ajatteli, että olisi oikeastaan kiva olla vaeltamassa!). Loppujen lopuksi taitaa olla pitkälti niin, että "sama se missä kävelee kunhan kävelee". Ja niinkin, että "vaihtelu sivistää".

Kuvat eivät ole vielä verkossa, laitan sitten kun ehdin.
_________________
https://tunnelivaeltaja.kuvat.fi/kuvat
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
18.09.2019 8:02


Viestejä: 3259
Reissu on nakattu. Kävimme tutkailemassa myös Muorravaarakanruoktun talkoiden tulokset. Hieno katto, autiotuvan tilojen siistiminen ja jopa terassi ja siihen pöytä. Pöydän ympärillä riitti parlamenttia. Hauska juttu.

Ei jääty kaipaamaan, kuin lisää rinkkanauloja ulkoseinille. Yövyimme teltassa, mutta tupa näytti viihtyisältä. Kiitos tekijöille!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 195, 196, 197

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Oulun korkeudelle 2-3 yön reissu Marjo Muu Suomi 12 06.09.2019 8:05 Katso viimeisin viesti
Pitempi reissu TREKKING Lappi 36 26.09.2018 20:34 Katso viimeisin viesti
*Heitetty roskiin*A: Retki-lehtiä vuo... ts Ostetaan ja Myydään 0 02.07.2018 19:58 Katso viimeisin viesti
Seuraava melonta reissu varg62 Melonta 9 28.12.2016 16:10 Katso viimeisin viesti
Seuraava reissu TREKKING Norja, Ruotsi, Venäjä ja muut lähialueet 17 05.10.2016 18:45 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 197 Yht. 197
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 195, 196, 197
Siirry: