|
|
|
|
Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
|
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Korvapuoli 29.09.2019 19:25
Viestejä: 2659 |
Olen käyttänyt juuri tuollaista, mutta en vielä jauhelihan kuivauksessa. Jos käyttää, kannattaa laittaa uunipelti alimmalle tasolle keräämään rei'istä tippuneet ja tuo verkko uuniritilän päälle.Tuolla verkolla kuivaa paremmin kuin leivinpaperilla koska alapuoleltakin kuivuu. Ei tarvitse pöyhiä. Ostin muistaakseni Tokmannilta. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Hanu 29.09.2019 19:27
Viestejä: 2946 |
Minä kuivaan alumiiniverkon päällä, jonka reunat olen taivuttanut ylös n. sentin matkalta. Jauhelihan tms. alle leivinpaperi, mutta sienet menee ihan suoraankin. Ja kuivaan vaatteiden kuivauskaapissa. Sain verkkoa, joten en tiedä, mistä saisi hankittua. Ehkä millistä lankaa ja silmäkoko joku 3 mm luokkaa. _________________ Epäsosiaalisen median kaipuu.... |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Korvapuoli 29.09.2019 19:30
Viestejä: 2659 |
Ei siinä laitoja tarvita. Voin suositella tuota teflonista. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Hanu 30.09.2019 9:07
Viestejä: 2946 |
Ei laitoja tarvita, mutta minusta helpottavat liikuttelua melko löysällä verkolla. Verkko helpottaa ja nopeuttaa kuivausta aika hyvin. _________________ Epäsosiaalisen median kaipuu.... |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
dailymail 05.08.2020 11:21
Viestejä: 2894 |
Retkiruokien kuivaus ollut käynnissä pari päivää ja olen pitänyt kuivuria päällä lähinnä öisin. Eilen nukkumaan mennessä kuivuri alkoi yllättäen sirisemään ja räpsymään ja väläyttelemään pieniä valokaaria. Siirsin eväät uuniin kuivumaan. Tuossa olisi ollut jonkinlainen onnettimuusriski, jos olisin ehtinyt nukahtaa. Jatkossa en enää kuivaa öisin. _________________ Mikään ei ole niin varmaa kuin minä |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
hannes 05.08.2020 12:21
Viestejä: 9240 |
Vahtimista laitteet tarvitsevat. Retkiruuat olen kuivannut mm. puu-uunin päällä. Monia tapoja on ollut kuivauskäytössä, mutta ei varsinaista kaupallista kuivuria.
Joskus toistakymmentä vuotta sitten meillä oli leipäkone . Käyttö loppui siihen kun laite alkoi savuamaan. Onneksi oltiin kotona ja hereillä, muuten talo olisi palanut.
Siihen loppui leipäkoneen käyttö, oli kätevä vaikkei leipä aivan mailman parasta ollutkaan. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Korvapuoli 07.08.2020 8:45
Viestejä: 2659 |
Minulla oli halpiskuivuri. Oisko ollut Severin tai joku muu merkki. Laitteessa oli omat hajunsa ja piti kovaa ääntä. Ensimmäiset kuivauksetkaan eivät onnistuneet. En tiedä oliko vika kuivurissa vai siihen kuivumaan asettajassa. Möin pois ja sen jälkeen olen kuivaillut uunissa ihan kelvollisin tuloksin. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Ursus 03.12.2020 13:54
Viestejä: 7814 |
Halpiskuirurissa kuivasin juuri 900 pakastevihanneksia eli kolme pussillista. Ensin sulatin ne mikroaaltouunissa niin, että pussi alkoi turvota eli pussissa ilmeisesti kiehui. Sen jälkeen pussit auki ja kuivuriin. Kolmeen pienimpään minigrippussiin mahtui kolme pussillista kuivattuja pakastevihanneksia. Pussitetut kuivakasvikset panin muovirastiassa pakastimeen odottamaan seuraavia reissuja.
Jouluksi olen jo paistanut valmiiksi 50% tarjouksessa ollutta naudaan paistia ja sisäfilettä. Kun tänä jouluna kaikkien tietämistä syistä johtuen ei tulekaan jouluvieraita, aion jauhaa sulatettua paistia/sisäfilettä ja pussittaa takaisin pakasteeseen. Vaikka sanotaan ettei sulatettua saisi pakastaa uudestaan en usko, että se heti sulamisen jälkeen jauhettuna ja kiertoilmauunissa kuivattuna miksikään menisi. Vai onko jollakulla alan ammattilaisena prempaa tietoa? _________________ Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ... |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
StefanG 03.12.2020 19:03
Viestejä: 1404 |
Alkaa oikein itkettää kun lukee miten naudan sisäfilettä pahoinpidellään. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Aaro 03.12.2020 23:03
Viestejä: 1459 |
Minulla on kokemusta sianlihasta ja broilerin lihasta. Uunissa kypsäksi paistettu liha on leikattu noin 3 mm siivuiksi, jotka sitten kuivattu. Käytetty Lapissa ja loput vaikka keitoissa. Lopputulos maukkaampaa kuin jauheliha ja rasvattomampaa kun valitsee sopivaa lihaa. |
|
Sivun alkuun |
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|
|