Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruoanlaittovälineet ja varusteet Retkiuuni
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Retkiuuni
jänkäjussi
07.04.2012 0:27


Viestejä: 711
Kuvanmukaista savustuslaatikoa vois varmaan käyttää retkiuunina
leipää paistaissa ja vaikka keitettäissä kalasäilykettä lasipurkkiin.
Tuttavalla on kuvanmukainen savustuslaatikki, ja tuolla on muikkuja
savustettu Keiteleen saaressa.
Vahinko vain, että laatikko on isokokoinen ja painava, eikä
sovi retkivarusteeksi.
Kunnollisen puuttuessa on tyydyttävä savustuspusseihin.
http://jaatiedostosi.com/kepakko/Kalastus/Savustin2.jpg
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pekka
07.04.2012 17:32


Viestejä: 4215
Melkein tuota kokoa oleva savustin lojui jossain vaiheessa Valtijoen rantapenkalla.
_________________
Kun eksyn, lähden kotiin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Long Nose
07.04.2012 18:47


Viestejä: 1372
Savustus onnistuu kannellisessa kattilassakin.
Kaippa yhden pullan paistokin.
Kypsennettävät pitää vain erottaa jollain kattilan pohjasta jotteivat ne pala.
Savustuksessa käytetty kattila on tosin vaikea puhdistaa. Se kannattaakin pitää mukana vain siihen tarkoitukseen. Mieluummin pidän savustamista varten kattilaa mukana kuin savustaisin foliokääreessä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pekka
08.04.2012 11:04


Viestejä: 4215
Kerran savustettiin nimismiehen kämpän pihassa harjusta löysästi folioon käärittynä, jossa oli kuivia lastuja mukana. Kyllä se ihan syötävää oli.
_________________
Kun eksyn, lähden kotiin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
jänkäjussi
10.04.2012 23:25


Viestejä: 711
Minun retkivarustessa kulkee usein mukana 10 litrainen
rosterisankko, tuossa on usein kuumennellu tiski ja pesuvesiä. Cool
Edellisen idean pohjilta sitä voinee käyttää retkiuuninakin.
Levypala kaasunuotion päälle, muutama kivi pitämään
pullapeltiä koholla ja siitä leivänpaiston, tai jopa paisteleen
kaloja lasipurkkiin.
Sankko ylösalaisin käännettynä levyn pälle, uunihan siitä tulee. Shocked
Vois sillä onnistua jopa kalojen savustaminenkin.
Paljon on testattavaa kotioloissa ennen Juhannusta.
Löytyykö lapinluonnosta jotain savustuspuruksi kelpaavaa,
katajiahan siellä on, mutta tuskin omenapuuta. Rolling Eyes
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sepeteus
11.04.2012 0:52


Viestejä: 1179
jänkäjussi kirjoitti:
...
Löytyykö lapinluonnosta jotain savustuspuruksi kelpaavaa,
katajiahan siellä on, mutta tuskin omenapuuta. Rolling Eyes

Olen laittant savupönttöön vaivaiskoivun oksasia, hyvin on pelannut. Sokeripalan/paloja laitan mukaan myös, antavat väriä jäähdytysvaiheessa.
_________________
Lappi on vapautta kalenterin ja kellon orjuudesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Long Nose
11.04.2012 10:33


Viestejä: 1372
jänkäjussi kirjoitti:

Paljon on testattavaa kotioloissa ennen Juhannusta.
Löytyykö lapinluonnosta jotain savustuspuruksi kelpaavaa,
katajiahan siellä on, mutta tuskin omenapuuta. Rolling Eyes


Savustuslastut saa kuoritusta lepästä. Vähän katajanoksia neulasineen joukkoon.
Vaivaiskoivusta tulee vähän kitkerää makua.
Purojen varsilta löytyy jossainpaikoin kitukasvuista leppää, mutta parasta savulastut on ottaa mukaan jo matkaan lähtiessä. Huoltoasemilla niitä on pussitettuna valmiiksi.
Kuivat lastut kannattaa kostuttaa ja siihen lisätä ripaus hienoa sokeria joka antaa kullanhohtoisen kuorenvärin savukalalle.Sopiva kostutus on kun sokeri sulaa lastuihin.
Ja voinokare savustettavan kalan sisään!
Savustus kannattaa aloittaa miedolla kuumennuksella jotta savua ehtii muodostua mahdollisimman paljon ja sen maku on näin miedompi. Ja kaloista tippuva kosteus on hyvä estää menemästä lastuihin. Foliolla savustettaessa tätä ei voi kai juuri valttää.
Tällaiseksi esteeksi voi tehdä foliosta reunallisen välipohjan joka kerää tippuvan kalarasvan .
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kuu-ukkeli
25.03.2021 13:07


Viestejä: 1024
Naapurimaassa valmistetaan puolen kilon painoista retkiuunia, jota voi käyttää melkein millä tahansa keittimellä.

http://www.omniasweden.com/us/oven-accessories/

Onko jollakin kokemusta tästä tuotteesta?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
25.03.2021 15:25


Viestejä: 7997
Tuohan on oikeastaan vain kannellinen teräksinen kakkuvuoka - eli kiinnostunut voi kokeilla löytää sopiva kansi valitsemaansa kakkuvuokaan ja testata sillä. Hyvä vinkki!
Edit: Pitäähän siinä olla tietenkin myös tuo reiällinen pohjapannu.
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...


Viimeinen muokkaaja, Ursus pvm 25.03.2021 21:04, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
mkalima
25.03.2021 20:15


Viestejä: 2194
Ursus kirjoitti:
Tuohan on oikeastaan vain kannellinen teräksinen kakkuvuoka - eli kiinnostunut voi kokeilla löytää sopiva kansi valitsemaansa kakkuvuokaan ja testata sillä. Hyvä vinkki!


Sitähän se uuni on. Idea on vain saada jostain se +200 astetta lämpöä suljettuun tilaan ilman, että ko. tilan pohja on +300 astetta. Eli toimii myös niin, että peltisen pesusoikon pohjalle asetetaan erillinen levy joka on reunoista irti ja 10-20mm koholla soikon pohjasta. Tällöin se kovin kuumuus ei tule suoraan paistoksen pohjaan.

Olen joskus kauan sitten saanut maistaa talvivaelluksella pizzaa, joka tehtiin juurikin tuollaisella uunilla, ja muistaakseni bensakeittimellä. Ahkiossa ei painokaan haitannut, eikä sen edessä tuhatkalorinen pizza. Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Aaro
25.03.2021 23:11


Viestejä: 1534
Jos leipää haluaa niin paistaminen onnistuu kohtuudella lämmittäen paistinpannussa tai muurikalla. Voi prosessin puolivälissä kääntää ympäri. Lämpö pitää pitää alle hiiltymälämmön. Täällä mökillä näin tehdään silloin tällöin kun kaupassa tulee aika harvoin käytyä. Pitsakin onnistuu, mutta kantta on syytä käyttää.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
mkalima
25.03.2021 23:32


Viestejä: 2194
Voihan sitä maakuopassakin paistaa leipää rosvopaistin tapaan tai niin kuin Tuaregit Saharassa: Tehdään ensin nuotio hiekalle. Sitten tunnin päästä siirretään hiillos sivuun, asetetaan taikinalätty kuumalle hiekalle ja lopuksi muutama cm hiekkaa ja hiillos takaisin päälle. Sitten taas tunti nuotion polttoa ja alla oleva leipä on valmis. Smile (En ole kokeillut, näin telkkarista joskus)
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kuu-ukkeli
01.04.2021 19:14


Viestejä: 1024
Kuten osasin odottaakin käyttökokemuksia Omnian uunista ei juurikaan ole. Näyttäisi olevan muuallakin maailmassa suosittu lähinnä karavaanareiden parissa. Uuni on varsin kompaktin kokoinen ja riittävän kevyt, joten sen voisi kyllä hyvin ottaa mukaan avokanoottiin ja ahkioon ja voisihan se mennä rinkassakin silloin, kun yhteisiä leiriytymistarvikkeita voidaan jakaa useammalle kantajalle.

Oma arvioni on, että uunin käsittelemätön alumiinipinta on sellaisenaan erittäin huono paistamista ajatellen. Sillä voisi sellaisenaan kuvitella paistavansa ehkä korkeintaan jonkin kuivakakun, kunhan ensin voitelee ja jauhottaa vuoan hyvin.

Sen sijaan asia voisi muuttua aivan toiseksi hankkimalla uuniin pari erikseen myytävää tarviketta. Sopivaksi muotoiltu silikonivuoka saattaisi tehdä uunista hyvinkin käyttökelpoisen melkein mihin tahansa paistamiseen. "Pakollinen" lisävaruste olisi varmaankin myös erikseen myytävä paistoritilä. Uunin pohjalle voisi laittaa hiukan vettä ja paistaa esimerkiksi kokonaisia pikkukaloja tai paksuja kalapaloja ritilän päällä.

Sopivia lämpömittareita löytyy useita vaihtoehtoja. Sellaisen voisi kiinnittää helposti yhteen kannen höyryreikään. Hyvä paistotulos olisi sitä käytettäessä paljon varmempi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: