Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muut varusteet Painonvartijan täyspakkaus
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Anttim2
01.05.2006 11:26


Viestejä: 25
Anttim2 kirjoitti:
abumatic kirjoitti:
Kyllä fillpowerilla on väliä. Perheessämme on 5 untuvapussia: 650, 700+, 750, ja 850 fp:llä. Yli 700 fp -pusseissa (Haglöfs, Joutsen ja Western Mountaineering) erot ovat pieniä, paitsi että fp 850 pussi 'täyttyy' selvästi nopeiten. Tuo fp 650 pussi on 1,3 kilon syyspussi, mutta 850 fp kesäpussilla (0,7 kg) tarkenee yhtä hyvin kuin tällä syyspussilla.


No, tässä tulee muutakin kuin mutua:
- TNF Hightail fp900 untuvaa 545gr(untuvaa) EN comfort -4
- Halti Hyperlite fp700 450gr EN -1
- Haglöfs Goga fp700 610gr EN -5
- Haglöfs Hypna 500 fp600 450gr EN -2
- ME Helium600 fp700 600gr EN -7

Pitäis ottaa vielä huomioon jenkkien eri fp, mutta selkeästi kevytpussiin riittää tuommonen fp700 90/10 untuva. Turha mun mielestä maksaa kovin paljon extraa yli 700fp:sta, parempi panostaa määrään ja kankaisiin.No niin, korjataan hieman tuota taulukkoa. Kävin Partioaitassa käpistelemässä kesän uutuuksia ja yllättäen sieltä löytyi tuo Nortin Hightail. Hintakaan ei ollu kuin 400e! Siinä on Partioaitan mukaan EN comfort -9 astetta, eikä -4 niin kuin aiemmin väitin. Pussissa oli jotain mielenkiintoisia juttuja: puolipitkä vetskari + toinen vetskari poikittain jalkopäässä. Täytyy sanoa, että 900grammaan erinomainen eristävyys. Paljonkos muuten vastaavassa Joutsenen pussissa on?

Mietin, että olis mielenkiintoista värkätä jonkunlainen regressioanalyysi tuosta eristävyyden suhteesta FP:iin ja untuvan määrään. Kattoo nyt jos gradun teolta ehtis...

Lueskelin myös sen L&P:n grammanviilausjutun ja mun mielestä asiallista tekstiä. Tuo varavaatejuttukin ihan ok mun mielestä. Turha raahata ylimääräisiä kuteita mukana.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
abumatic
01.05.2006 15:10


Viestejä: 3109
Regressioanalyysi ei kerro läheskään koko totuutta, kovarianssianalyysi on paljon parempi: fp reg comfort + pussin kokofaktorit kovariaateiksi. Ongelma vain on se, että vain osasta pusseja löytyy tuo kokotieto.

Ihan asiallinen kevytpussi tuo nortti. Jalkopään tuuuletus aika erikoinen, mutta luultavasti toimii. Pussi on niin kapea, että Joutsenelta ei löydy verrokkia. WMn Ultralite on himpun kapeampi ja Versalite himpun leveämpi kuin Hightail. Versaliten comfort on -12, reg-koossa untuvaa 565 g ja kokonaispaino 905 g. Kun siinä on täyspitkä vetoketju niin nortti jäisi minulta hyllyyn. Hintaa Versalitellä on noin 430 EUR, Ultralite on paljon 'halvempi', noin 350 EUR. Versalite on muuten niin lämmin, että Rintykin, tuo Vilukissojen Kruunaamaton Kuningas, sillä tarkenisi loppukesän reissuillaan, takuulla!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 3 Yht. 3
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Siirry: