Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Lapin kulta!
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mr_C
08.10.2009 22:28


Viestejä: 2904
Tarvii sitä varmaan Lapin kullan juominen lopettaa, kun valmistuskin loppuu. Ei ainakaan mihinkään Lahden multaan tule vaihdettua.
Juotava jotain muuta tai sitten kirkasta, suoraan purosta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Jäpälä
08.10.2009 22:29


Viestejä: 61
Periaatteessa samaa mieltä muutamaan kirjoittaneen kanssa eli mauttomia ovat suomalaiset peruslagerit. Suosikit ovat tsekkiläisiä. Kuitenkin useimmiten tulee toimittua kuten boueme, siis ilman suurempia hifistelyitä mennään. Yleensä juon Sandelsia tai Karjalaa.

Suomalaisissa oluissa on nykyään se perusvika (samaa vika monissa muissakin), että niitä selkeästi on yritetty tasapäistää kaikenmaailman Heinekenien ja Carslbergien kanssa. Kansainväliseen makuun, Blaah...

Boikottiin ei siis tarvitse ryhtyä, kun en ole lapparia juonut aikoihin. Karhun kannalta oli sääli, että tehdas Porissa pantiin kiinni. Karhuissa oli selvä makuero riippuen siitä oliko olut tehty Porissa vai Keravalla, selvästi Porissa tehdyn eduksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nachos man
08.10.2009 23:01


Viestejä: 812
Viime vuosina on tullut ostettua aina halvinta olutta. Aikoinaan ostin vain Lapin Kultaa, kun ajattelin olevani pohjoisen poikiakin, mutta hinnoittelu on ollut aika selkeää.
Prismassa Lapin Kulta laatikko tällä viikolla karvan alle 24e. Karjala alle 19e.
Yhteen aikaan tuli ajeltua aina silloin tällöin Helsingin reissuja ja aika selkeältä näytti Tornion tehtaan tulevaisuus, kun katseli Hartwallin panostusta siinä moottoritien kupeessa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
09.10.2009 6:41


Viestejä: 9034
muuten Turunsinapin valmistusmaa näyttää olevan nyt Puola. Omistajasta en tiedä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sarekretkeilijä
09.10.2009 7:29


Viestejä: 1665
Urquell on muuten aika hyvää ja myös Baijerin savuolut (Märzen). Finlandia-sahti ja Joutsan sahti ym sahdit ovat myös hyviä. samoin laivalta saatava saarenman olut (se miedompi 4 %)
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Stiggy
09.10.2009 7:35


Viestejä: 323
Vanha Lahtelainen oli hyvää, siinä oli riittävä määrä humalaa. Nykyiset kaljat ovat tehty miellyttämää kaikkia, tai ainakin suurinta osaa. Kohta ei tiedä juoko siideriä vai olutta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
K-nen
09.10.2009 7:53
Vieras

Stiggy kirjoitti:
Vanha Lahtelainen oli hyvää, siinä oli riittävä määrä humalaa. Nykyiset kaljat ovat tehty miellyttämää kaikkia, tai ainakin suurinta osaa. Kohta ei tiedä juoko siideriä vai olutta.


Kyllä tietää. Suu on tuohesta, jos ei erota jaloa omenajuomaa oluesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kairaaja
09.10.2009 8:14


Viestejä: 300
Nachos man kirjoitti:
Viime vuosina on tullut ostettua aina halvinta olutta. Aikoinaan ostin vain Lapin Kultaa, kun ajattelin olevani pohjoisen poikiakin, mutta hinnoittelu on ollut aika selkeää.
Prismassa Lapin Kulta laatikko tällä viikolla karvan alle 24e. Karjala alle 19e.
Yhteen aikaan tuli ajeltua aina silloin tällöin Helsingin reissuja ja aika selkeältä näytti Tornion tehtaan tulevaisuus, kun katseli Hartwallin panostusta siinä moottoritien kupeessa.


Citymarketissa taas toisinpäin, Lappari tarjouksessa ~19e ja muut yli 20e (vai olikohan Carlsberg hitusen alle 20e?) /laatikko.

Lapparia tullut ostettua, mutta taitaa vaihtua nyt. Olvi taitaa olla ainut aito suomalainen näistä suurista valmistajista. Löytyyhän onneksi paljon noita pieniä panimoita, mutta eivät tietenkää pysty kilpailemaan hinnalla. Ja siitähän näitä tehtaiden sulkemisia tulee, kun kuluttaja haluaa halpaa kaljaa, plus omistajien ahneus siihen päälle.

Aika hassua muuten, että Lidl myy kaikista suomalaisinta olutta eli Olvia usein tarjouksessa.

Joskus tulee ostettua ulkomaisia oluita kun haluaa oikein maistella, mutta enimmäkseen lipitetään tarjouskaljoja. Yritän pysyä suomalaisissa tuotteissa kaikkien elintarvikkeiden oslta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Stiggy
09.10.2009 8:51


Viestejä: 323
K-nen kirjoitti:
Stiggy kirjoitti:
Vanha Lahtelainen oli hyvää, siinä oli riittävä määrä humalaa. Nykyiset kaljat ovat tehty miellyttämää kaikkia, tai ainakin suurinta osaa. Kohta ei tiedä juoko siideriä vai olutta.


Kyllä tietää. Suu on tuohesta, jos ei erota jaloa omenajuomaa oluesta.


On jo oluita joihin on sekoitettu omenamehutiivistettä. Mitä limonadimaisempaa alkoholijuoma on, sen helpompaa sitä on juoda. Korkea humalapitoisuus hidastaa juoman nauttimista, ellei siihen ole tottunut tai juojalla ei ole riittävästi ikää, se ei ole eduksi panimolle. Sokeroituihin litkuihin ei tarvitse ketään totuttaa, ne maistuvat heti nuorille, naisille ja heille joilla ei ole vielä makuaisti kehittynyt, tai ei kehitykkään.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
K-nen
09.10.2009 9:11
Vieras

Stiggy kirjoitti:
K-nen kirjoitti:
Stiggy kirjoitti:
Vanha Lahtelainen oli hyvää, siinä oli riittävä määrä humalaa. Nykyiset kaljat ovat tehty miellyttämää kaikkia, tai ainakin suurinta osaa. Kohta ei tiedä juoko siideriä vai olutta.


Kyllä tietää. Suu on tuohesta, jos ei erota jaloa omenajuomaa oluesta.


On jo oluita joihin on sekoitettu omenamehutiivistettä. Mitä limonadimaisempaa alkoholijuoma on, sen helpompaa sitä on juoda. Korkea humalapitoisuus hidastaa juoman nauttimista, ellei siihen ole tottunut tai juojalla ei ole riittävästi ikää, se ei ole eduksi panimolle. Sokeroituihin litkuihin ei tarvitse ketään totuttaa, ne maistuvat heti nuorille, naisille ja heille joilla ei ole vielä makuaisti kehittynyt, tai ei kehitykkään.


Puhuin siidereistä, enkä mistään limusta. Suuhun sopiva arkisiideri on vaikkapa Magners Original. Hiukan ruokaisampi on vaikkapa Scrumpy Jack. Vahvempia sitten suun kehittyessä.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
09.10.2009 9:18


Viestejä: 7448
Täälläkö nyt kokoontuu Lapinkullan ystävät - http://www.lky.fi/
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Stiggy
09.10.2009 9:21


Viestejä: 323
K-nen kirjoitti:
Puhuin siidereistä, enkä mistään limusta. Suuhun sopiva arkisiideri on vaikkapa Magners Original. Hiukan ruokaisampi on vaikkapa Scrumpy Jack. Vahvempia sitten suun kehittyessä.


Tämä kävi kyllä mielessä, sori.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Harhailija
09.10.2009 10:57


Viestejä: 717
En oo kyllä mikään olut hifi... Wink

Siihen asti kun keskioluen hinta romahti, en ollut juonut kuin neloskaljaa, itse jos ostin, niin mustakorkkista karhua aina, sitäkään ei myyty jyväskylän alkoista kuin kahdessa...

Keskiolut maistui keskenkäyneeltä neloseen verrattuna, niin kuin se kuulema olikin... Shocked

Yksi rekkamies rahtas mulle aikoinaan olutta 10 ltk annoksina, ne oli eurooppalaisia, 4.7-6.1%, tanskalainen joku royal ja toinen nimee en muista olivat mun suosikkeja, ne olivat vahvoja, 5.9 ja 6.1%, mutta ne oli käymällä tulleet niin vahvoiksi, maku oli maltaisen täyteläinen, ei niin kuin täällä erikoisvahvoissa oluissa, pirtun jälkipolttoisia...

Jos oluen kulutukseen tulee äkillinen kulutuspiikki, haen halvinta, karjalaa tai olvia, muutaman jälkeen on turha hifistellä... Cool
_________________
Maastossa on mukavaa!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
IkiHonka
09.10.2009 11:19


Viestejä: 5811
hannes kirjoitti:
muuten Turunsinapin valmistusmaa näyttää olevan nyt Puola. Omistajasta en tiedä.


Tierä häntä noista Turuista ja Auroista, mutta otetaanpa Yyterin sinappi esiin...
_________________
"Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisistansa"
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
09.10.2009 12:12


Viestejä: 2653
hannes kirjoitti:
muuten Turunsinapin valmistusmaa näyttää olevan nyt Puola. Omistajasta en tiedä.

Kyllä se Ruotsiin mielestäni myytiin aikoinaan, mutta voivat teettää siellä missä halvimmalla tehdään. Loppuis koko nimike, kun suomalaiset ei ostaisi sitä. Risoo myös esim. JyväsHyvän keksit, kun Jyväskylässä niitä ei ole tehty aikoihin, ja taitaa olla jossain Puolassa tai Tsekinmaalla tsekin tuotanto, vai jokohan olisi vieläkin kauempana tai sitten lähempänä esim. Virossa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Lapin / koko Suomen uusin autiotupa? Osmo Tietokilpailut ja kuva-arvoittelut 3 12.09.2020 9:39 Katso viimeisin viesti
Lapin ruska 2019 mileh Lappi 10 01.09.2019 20:03 Katso viimeisin viesti
Lapin pienet majoituspalvelut - tulev... IkiHonka Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 14 15.12.2018 18:44 Katso viimeisin viesti
Lapin erämaat ja mettäkoirat leukuperse Lappi 48 03.08.2017 19:33 Katso viimeisin viesti
Lapin tietyöt amatööri Lappi 18 09.07.2017 23:18 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 4
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Siirry: