Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Nyt kannattaa hankkia keittoaineksia kuivuriin
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Nyt kannattaa hankkia keittoaineksia kuivuriin
Nevis
12.12.2009 3:16


Viestejä: 1072
Näin joulun alla juurekset ja sipulit ovat halpoja. Itse hain paikallisesta City Marketista 4kg sipuleita ja 3kg porkkanoita ja 3kg lanttuja. Hintaa niille tuli vain vajaat 4€. Sipulit ovat nyt kuivurissa ja huomenna juurekset. Osan sipuleista kuivaan niin, ettei väri muutu ja osan niin, että niistä tulee ruskeita ja makean rapeita. Edelliset tuleva keittoihin ja jälkimmäiset kastikkeisiin.

Ajattelin vaihteeksi kuivata juureksia raasteena. Se ei taida olla ruoan ulkonäköä ajatellen esteettisin tapa, mutta on varmasti tehokkain ja tilaa säästävin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
mikko66
12.12.2009 6:05


Viestejä: 15
Uunissa on tullut hirvenlihaa kuivattua. Mutta mistähän löytäisin hyvän ja halvan lämpötilasäädöllisen kuivurin, jolla helpommin onnistuisi kasvien kuivaaminen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
12.12.2009 10:53


Viestejä: 7406
Kasvisten ja marojen kuivaamiseen tarkoitetun kuivurin olen nähnyt ainakin Prismassa. Hinta oli muistaakseni viidenkympin korvilla.
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
jutavi
13.12.2009 16:23


Viestejä: 710
Tuollainen tuli viime jouluna hommattua ja hyväksi olen havainnut. Vähän pienehkö, mutta voi tarvittaessa hankkia 2 ritilää lisää tai on kuivailtava useamassa erässä. Saa ainakin Prismoista ja varmaan muualtakin, hinta vaan on ehkä vähän kova 199€, mutta on kyllä retkiruoat parantuneet maultaan huomattavasti. ja saa tehdä ihan millaista itse haluaa, ei tarvii teollisesti tehyjä ruokia lisäaineineen syödä ja voihan sitä muuhunkin tarkoitukseeen kuivailla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
OS
13.12.2009 18:31


Viestejä: 7438
Motonetissä myyvät tämmöistä, alimmaisena kuvien joukossa. Tehoja ei löydy kovin runsaasti, 250W ei taida kovin pitkälle riittää. Kiilon kuivurissa näyttää olevan 700W. Toisaalta tämän hintakaan ei ole kovin paha.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
mikko66
18.12.2009 7:54


Viestejä: 15
Onko kukaan koittanut laittaa auton sisätilanlämmitintä normaalin sähköhellan uunin sisään. Paikallisessa Prismassa ei kuivuria ole, mutta näytti 2 kilowatin puhallin maksavan alta 20 euroa. Ajattelin sen laittaa uunin sisälle. Luukkukin jäisi sopivasti raolle, kun vetää sähköjohdon ulos, joten tuuletuskin pelaisi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sokosti Suomujoki
18.12.2009 7:59


Viestejä: 2405
Rakensin itselleni uuden jääkaapin päälle kaapin, jonne johdetaan jääkaapin takaa nouseva hukkalämpö. Hukkalämpö kiertää ritilöiden välissä, joille kuivattavat sörsselit on laitettu. Esikuivatus hoidetaan leivinuunissa noin 50-70°c, ja pintakuivana siirretään kaappiin. Jääkaapin takaa nouseva ilma on noin 35°c.

Koska torpassani on puulämmitys, tällä tavoin kuivaaminen ei vie yhtään ylimääräistä energiaa.
_________________
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Apua alkuun
hunvo
16.08.2011 22:59


Viestejä: 21
Viitsisikö Nevis tai joku muu asiasta tietävä antaa vähän vinkkejä juuresten kuivaamiseen.

Jauhelihan kuivaaminen on tosi helppoa ja siihen löytyy ohjeita vaikka kuinka.

Samoin sipulista saa tummaa rouhetta kun vain työntää kuivuriin. Kuinka sen saa kuivaksi ilman että se tummuu?

Perunaa koitin kuivata kerran ja lopputulos oli karmeaa, tummunutta kikkaretta.

Mites porkkanat, lantut yms.???

Samoin mustikan kuivaamista olisi tarkoitus koittaa. Voiko niitä laittaa tehokkaaseen kuivuriin kokonaisena? vai onko se ihan ikuisuusprojekti?
_________________
pelkkä turisti täällä harrastajien seassa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Apua alkuun
IkiHonka
16.08.2011 23:20


Viestejä: 5811
hunvo kirjoitti:

Perunaa koitin kuivata kerran ja lopputulos oli karmeaa, tummunutta kikkaretta.

Mites porkkanat, lantut yms.???


Kerran testattiin perunan kuivaamista. Raakana kuivaaminen antoi huonon lopputuloksen, eli kannattaa vähintäänkin ryöpätä ennen kuivaamista (vaikuttaa väriinkin). Tarkkaa ohjetta ei ole nyt antaa. Kuumennusajat pitää vain kokeilla. Riippuu tietysti perunoistakin. Silloin koe-erät tehtiin pienikokoisista uusista perunoista useammalla keittoajalla. Siitä joukosta löytyi ihan käyttökelpoinen lopputuote. Niin ja ohuiksi siivuiksi leikattuna.

Sittemmin on siirrytty valmiiksi suikaloitujen perunasipulipakasteiden kuivaamiseen. Helppoa ja hyvä lopputulos.

Porkkanoitakin on kuivattu. Ne kannattaa samoin esikypsentää.
_________________
"Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisistansa"
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Apua alkuun
Louestaja
17.08.2011 8:24


Viestejä: 4291
hunvo kirjoitti:
Perunaa koitin kuivata kerran ja lopputulos oli karmeaa, tummunutta kikkaretta.

Ei mitään kokemusta asiasta, mutta Raija Hentmanin kirjassa Herkutellen luonnossa perunan kuivaamisesta sanotaan mm.

"Multaperunat ovat parempilaatuisia...valitse kiinteämaltoinen lajike.
Tummumista ehkäisee lyhyt liotus yksiprosenttisessa sitruunahappoliuoksessa. Kotikäyttöön riittää noin viiden minuutin ryöppäys väljässä suolavedessä. (1tl/1 litra), retkille puolikypsäksi tai kypsäksi. Jos ruokaan tarvitaan nimenomaan kypsiä perunoita, ne voi keittää ensin kuorineen kypsiksi ja paloitella sitten kuorittuna."

Lanttu, porkkana ja -raaste puolikypsäksi. Porkkana pitäisi säilyttää ilmatiiviisti, tai tulee sivumakua. (Edelleen sama lähde.)
_________________
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Apua alkuun
Glottis
17.08.2011 8:55


Viestejä: 733
Louestaja kirjoitti:
Jos ruokaan tarvitaan nimenomaan kypsiä perunoita, ne voi keittää ensin kuorineen kypsiksi ja paloitella sitten kuorittuna."


Hentmanin oppien vastaisesti itse tykkään paloitella perunat ennen keittämistä.
+Keittäminen nopeutuu
+Kaikki samanpaksuiset palat kypsyvät samaan aikaan vs. erikokoiset perunat
+kylmien perunoiden paloittelu on helpompaa kuin kuumien (Lajikkeesta riippuen kuumat, vasta keitetyt potut saattavat tahmata veitsen niin että sitä pitää pestä jatkuvalla syötöllä).

Väittäisin että myös kuivuminen on aavistuksen verran nopeampaa koska perunat ovat kuumempia kuivauksen alkuvaiheessa. Ne voi kipata suoraan läviköstä ritilöille, eivätkä jäähdy kuorimisen/paloittelun aikana.

Hentmanin oppien mukaan saavutetaan kyllä vähän parempi maku, koska perunat keitetään kuorineen.
_________________
Vakaana seisoo metsä paikoillaan.
Ihmisen vaellukset täällä ovat niin turhia.
-Erno Paasilinna
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Apua alkuun
Louestaja
17.08.2011 9:12


Viestejä: 4291
Glottis kirjoitti:
Louestaja kirjoitti:
Jos ruokaan tarvitaan nimenomaan kypsiä perunoita, ne voi keittää ensin kuorineen kypsiksi ja paloitella sitten kuorittuna."


Hentmanin oppien vastaisesti itse tykkään paloitella perunat ennen keittämistä.
+Keittäminen nopeutuu
+Kaikki samanpaksuiset palat kypsyvät samaan aikaan vs. erikokoiset perunat
+kylmien perunoiden paloittelu on helpompaa kuin kuumien (Lajikkeesta riippuen kuumat, vasta keitetyt potut saattavat tahmata veitsen niin että sitä pitää pestä jatkuvalla syötöllä).

Väittäisin että myös kuivuminen on aavistuksen verran nopeampaa koska perunat ovat kuumempia kuivauksen alkuvaiheessa. Ne voi kipata suoraan läviköstä ritilöille, eivätkä jäähdy kuorimisen/paloittelun aikana.

Hentmanin oppien mukaan saavutetaan kyllä vähän parempi maku, koska perunat keitetään kuorineen.

Koska lainailin vain sieltä täältä laiskana, niin tarkennan. Kyllä Hentmankin puhuu enimmäkseen perunoiden pilkkomisesta raakana ja sitten tuo yksi lause on kappaleen lopussa esitetty vaihtoehtona raakana pilkkomiselle. Sori.
_________________
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Miten riekko kannattaa valmistaa? Kelo Hölynpöly... 19 15.10.2014 7:10 Katso viimeisin viesti
Kuinka Pohjoiseen kannattaa enää läht... Indigo. Lappi 25 02.10.2014 19:14 Katso viimeisin viesti
Kummat kengät kannattaa hommata? Joel Kesävaellusvarusteet 15 31.05.2010 12:31 Katso viimeisin viesti
Kannattaa lukea vanha akka Lappi 3 28.03.2010 16:27 Katso viimeisin viesti
kannattaa katsoa: Raattamasta... kustaa Lapin historia 9 04.12.2007 20:35 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: