Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Nuudeliin makua
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Nuudeliin makua
Luiro
16.03.2013 19:03


Viestejä: 502
Miten saisi nuudeliin hieman paremman maun?
Nuudelithan on kevyttä retkimuonaa mutta niiden mukana tulevat maustepussit ovat kuvottavia.
Suolaa ensinnäkin aivan älyttömästi ja sitten jotain mausteseosta, joka ainakin minulla saa hien pursuamaan otsalle ja vatsan löysälle Embarassed
Onko jollain kokemusta ja käsitystä siitä, mitä nuudelin sekaan voisi laittaa, jotta siitä tulisi hieman maittavampaa ?
Kotioloissa sekaan voi tunkea esim. ketsuppia mutta retkelle se on taas turha painolasti, samoin kuin tonnikalakin.
_________________
"On aina ollut metsä ja kaira.
Sinne minä olen aina mennyt, kun on ollut vaikeaa.
Sinne minä olen aina mennyt, kun olen ollut onnellinen".
Juhani Valli, 2007
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Nuudeliin makua
pesala
16.03.2013 19:28


Viestejä: 2387
Luiro kirjoitti:
Miten saisi nuudeliin hieman paremman maun?
Nuudelithan on kevyttä retkimuonaa mutta niiden mukana tulevat maustepussit ovat kuvottavia.
Suolaa ensinnäkin aivan älyttömästi ja sitten jotain mausteseosta, joka ainakin minulla saa hien pursuamaan otsalle ja vatsan löysälle Embarassed
Onko jollain kokemusta ja käsitystä siitä, mitä nuudelin sekaan voisi laittaa, jotta siitä tulisi hieman maittavampaa ?
Kotioloissa sekaan voi tunkea esim. ketsuppia mutta retkelle se on taas turha painolasti, samoin kuin tonnikalakin.


Pirkka tonnikala pussissa : Lime, Chili . noilla saa ainakin makua mukavasti eikä painakkaan paljon. Olen kokeillu , ihan mukavasti meni alas . Nälkäkin lähti.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
varg62
16.03.2013 20:05


Viestejä: 5667
Se on juuri chili joka noissa nuudeleissa puskee hikeä.Minun mielestä pitäisi olla enemmän siinä mukana mausteita.Nam.Sekaan heitän kuivalihaa,tonnikalaa,kuivattua kanaa tai kuivattua metukkaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Riisiryyni
17.03.2013 10:05


Viestejä: 67
Minä syön nuudelit kuppikeittojen seassa, varsinkin kaikki liemimäiset keitot on hyviä siihen. Nuudelit saa makua ja keitto vähän lisää volyymiä Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Nuudeliin makua
PKT
17.03.2013 10:15


Viestejä: 581
Luiro kirjoitti:
Nuudelithan on kevyttä retkimuonaa mutta niiden mukana tulevat maustepussit ovat kuvottavia.


Nuudeleita voi ostaa myös ilman maustepusseja ja ne voi maustaa aivan niin kuin minkä tahansa muunkin ruoan.

Mi xao - paistettu nuudeli (2 hengen annos)

3 pakettia nuudeleita
100g katkarapuja (kuorittuja)
100g lihaa (suikaleena) tai kasviksia, kuten siitakesieniä tai herkkusieniä, porkkanaa, bambua
200 g vietnamilaista makeaa kaalia (leikataan paloiksi)

Työvaiheet:

1. Nuudelit laitetaan kuumaan veteen turpoamaan noin 10min
2. sekoitetaan lihat ja katkaravut yhteen ja maustetaan seuraavasti:

1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria
1 tl sokeria
1 tl seesamöljyä
1 valkosipulin kynsi (murskattu)
1 sipuli

- annetaan mausteiden imeytyä noin 20min
- liha esipaistetaan puolikypsäksi
- sekoitetaan nuudelit sekaan ja paistetaan vähän, että nuudelit kypsyvät
- lisätään sekaan kasvikset
_________________
Venäläistä eräperinnettä ja marjojen poimintaa.
http://www.youtube.com/watch?v=6D-7bfrz3Rw#t=23
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Nuudeliin makua
JBay
17.03.2013 10:37


Viestejä: 1582
PKT kirjoitti:

200 g vietnamilaista makeaa kaalia (leikataan paloiksi)


Onkohan tarvetta tuoda kaalia Vietnamista asti, vai onkohan tuo joku kiinankaalia vastaava kaaviversio?

Kotimainen kaali toimii ruuissa ihan hyvin. Nuudeleiden sekaan sitä voi tarvittaessa ensin vähän kuullottaa pannulla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Nuudeliin makua
JBay
17.03.2013 10:46


Viestejä: 1582
Luiro kirjoitti:
Miten saisi nuudeliin hieman paremman maun?
Nuudelithan on kevyttä retkimuonaa mutta niiden mukana tulevat maustepussit ovat kuvottavia.
Suolaa ensinnäkin aivan älyttömästi ja sitten jotain mausteseosta, joka ainakin minulla saa hien pursuamaan otsalle ja vatsan löysälle Embarassed
Onko jollain kokemusta ja käsitystä siitä, mitä nuudelin sekaan voisi laittaa, jotta siitä tulisi hieman maittavampaa ?


Itselle nuudeleissa on sopivasti makua ja joskus lisään vielä suolaa, mustapippuria, chiliä ja/tai valkosipulijauhetta.

Joissakin nuudeleissa soppa-aines/liemijauhe ja chili on eri pusseissa, joten tulisuutta voi vähän säätää, mutta suola taitaa olla siinä liemijauheessa...

Jos makua on liikaa, niin laita mukaan vain osa liemijauheesta/mausteista. Lisämakua saa vaikka pilkotulla sipulilla, valkosipulilla, kinkulla, metwurstilla, kala/äyriäispaloilla, erilaisilla pilkotuilla vihanneksilla/juureksilla ja/tai juustolla. Keitettyjen nuudeleiden päälle voi heittää myös kananmunan, mutta sitä pitää sekoittaa niin ei tule yhtä "könttää". Nuudelien jatkamisessa voi kokeilla melkein kaikkia ruoka-aineita ja lisätä mausteita oman maun mukaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
17.03.2013 11:23


Viestejä: 8889
Kuivattu tomaatti, basilikan ja oreganon kanssa on hyvää (mustapippuria, timjamia vähän).
Juustot tosiaan sekaan ovat hyviä!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Riisiryyni
17.03.2013 11:35


Viestejä: 67
Kaikkea te sitten jaksattekin sinne kairaan kantaa Shocked Kinkut, kalat, äyriäiset, munat, vietnamilaiset kaalit, juustot???
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JBay
17.03.2013 11:53


Viestejä: 1582
Riisiryyni kirjoitti:
Kaikkea te sitten jaksattekin sinne kairaan kantaa Shocked


Aloittaja ei maininnut mitään kairasta vaan kyseli vinkkejä retkille. Retki kai voi olla helponkin kantomatkan mittainen.

Myös pidemmillä retkillä itsellä on ainakin mukana metwurstia ja sulatejuustoa sekä kuivattuja vihanneksia ja mausteita. Talviretkillä taas mukana on myös painavampaa ruokatavaraa, kun ahkiossa ne kulkee kivasti. Nyt viikonloppuna ruskistin kattilassa kanaa, pekonia ja sipulia. Päälle vettä ja nuudelit mausteineen. Siitä tuli ihan syötävä iltamössö...

Jos haluaa niin nuudelikeittoa voi myös hiukan saostaa perunamuusijauheella.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pirunportti
17.03.2013 14:06


Viestejä: 1474
Riisiryyni kirjoitti:
Kaikkea te sitten jaksattekin sinne kairaan kantaa Shocked Kinkut, kalat, äyriäiset, munat, vietnamilaiset kaalit, juustot???


Eikä tässä vielä kaikki. Toki mukaan tulee ottaa viiniä ja wiskiä ja konjakkia ja kossua ruokaryypyksi. Lisäksi ruokavalioon sopii mainiosti härän sisäfilee, karitsan paisti jne.

Ja tietysti saunaan neloskaljaa. Kolmoskaljaa ei kannata kantaa, koska siinä on niin vähän alkoholia. Vahva olut taas ei sovi saunajuomaksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hobelf
17.03.2013 14:18


Viestejä: 685
Siinä nuudelien makuseoksessa on runsaasti lisäksi natriumglutamaattia poikkeuksetta, joka voi olla ihan kiinnostava kuriositeettikemikaali siinä missä kokaiinikin, mutta haittavaikutuksina sillä on mm. kärttyisyys, tinnitus &kreatiinin irtoaminen elimistöstä (joka vaeltajalle ei välttämättä ole toivottava reaktio).

Nuudelithan ovat ihan pastan kaltainen tuote, jota saa ilman makupusseja &voi maustaa makunsa mukaan (se on halvempaakin ilman niitä lisukkeita). Ketsupin voi korvata pieniksi saksituilla aurinkokuivatuilla tomaateilla tai tomaattipyreella. Tonnikalalastuja ei valitettavasti länsimaissa taida myynnissä olla. Ne olisivat kalastamattomalle melkein turskalastujen veroisia! Valkosipuli-, korianteri- &paprikajauhettta kannattaa kans ottaa mukaan, niin pysyy itikat &taudit loitolla (tai ainakin osa niistä).
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sokosti Suomujoki
17.03.2013 15:40


Viestejä: 2405
Hiki ja vatsan sekaisinmeno viittaa chiliin, mutta on pitkälti myös tottumiskysymys. Itse viljelen chiliä, ja käytän oman puutarhan tuotteita suht usein ruuassa, mutta lajikkeet + tulisuus ovat jotain aivan muuta kuin noissa kaupan maustepussukoissa. Toki nykyään saa vahvaa chiliä myös kaupasta, semmoinen missä on varoitustarrat takaa laadun: http://www.fataliigourmet.net/files/NAGATUORE50_460x330pix.jpg

Nuudelit vaatii suhteellisen vahvan maustamisen, jos mausteet lisätään keitinveteen. Ehkä kannattaa harkita maustamista keittämisen jälkeen, mutta silloin toki pitää käyttää joko mausteita jauheena kuivattujen tuotteiden sijaan.

Ehkä välimerelliset maustesekoitukset voisivat toimia, en tiedä saako miten hyvin Suomesta, itse olen tuonut niitä Kreikasta.

Olen itse luopunut nuudeleista niiden viemän tilan takia (aika paljon ilmaa suhteessa ruokaan/kaloreihin). Joskus paketteja löytää tuvilta, ja silloin tulee valmistettua.
_________________
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JBay
17.03.2013 21:36


Viestejä: 1582
Hobelf kirjoitti:
Siinä nuudelien makuseoksessa on runsaasti lisäksi natriumglutamaattia poikkeuksetta, joka voi olla ihan kiinnostava kuriositeettikemikaali siinä missä kokaiinikin, mutta haittavaikutuksina sillä on mm. kärttyisyys, tinnitus &kreatiinin irtoaminen elimistöstä (joka vaeltajalle ei välttämättä ole toivottava reaktio).


Olenkin ihmetellyt mistä ne äänet johtuvat. Luulin, että ne on sivuvaikutuksia "Pirunportin" mainitsemista juomista. Krapulaa epäilin kärttyisyyden syyksi, mutta kaikki korjaantuu kun jätän nuudelien liemijauheet käyttämättä. Confused
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
dailymail
18.03.2013 6:40


Viestejä: 2767
Nuudeleiden valmiit mausteseokset ovat myrkkyä, kuten monet muutkin einekset. Aiheuttavat kärttyisyyden ja tinnitusten lisäksi myös väsymystä, liikaa janoisuutta, kuona tunkemista ihon läpi, levotonta unta, närästystä, pahan hajuista hengitystä. Mitä paremmassa kunnossa olet, ts. mitä paremmin aineenvaihduntasi toimii, sitä enemmän kärsit noista oireista. Tai mitä terveellisemmin yleensä syöt...

Itse maustamisen rinnalla nuo valmiit myös maistuu pahalta.
_________________
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Siirry: