Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Talvivaellusvarusteet Ruokatermos
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Ruokatermos
Hamppari
06.02.2007 12:29


Viestejä: 118
Minkäslaisia kokemuksia porukoilla on ns. ruokatermoksen käytöstä?

Omien havaintojeni mukaan em. värkki on melko käyttökelvoton varsinaiseen tarkoitukseensa. Pöperöt (varsinkin esim. pastapohjaiset) tahtovat päivän mittaan hautua kuivahkoksi klöntiksi, vaikka kuinka ohuena litkuna pyrkisi pullottamaan. Mukava sitten kaivella sitä (jäähtynyttä) paakkua tikulla astian pohjalta.

Mustikkakeitto tai muu vastaava litku siellä säilyy, mutta siihen tarkoitukseen riittää tavallinen termospullokin.

Hyviä vinkkejä ruokatermospöperöistä tietty vastaanotetaan...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
j_susiraja
06.02.2007 12:43


Viestejä: 440
Silloin tällöin on kalastusreissulla veneessä tullut käytettyä. Riisi on huomattavasti parempi kuin pasta. Erilaiset keitot käyvät ruokatermariin hyvin, samoin kastikkeet. Kuuman kastikkeen sekaan voi heittää sekaan esim. pikanuudeleita varttia tai puolta tuntia ennen syöntiä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Duommá
06.02.2007 17:34


Viestejä: 307
Viime talven vaelluksella ruokatermari ekaa kertaa mukana. Laittelin itse kuivateltuja retkiruokia: hernistä, couscousta vihanneksilla ym. Kaveri haudutteli omassaan ainakin jauhelihakeittoa, oli kuivattanut perunakuutioitakin. Kuivat aineet vain pulloon ja kiehuvaa vettä päälle.

Homma toimi kuin unelma! Luksusta vain istahtaa ahkion päälle ja lusikoida suoraan termarista lämmin ruoka.

Harjoittelua vaatii arvioida tarvittavan veden määrä. On melko haastavaa arvioida kuinka paljon ruoka turpoaa. Jos aineksia on liikaa, ja ruoka mössön tyyppistä kuten pasta, voi todella käydä niin että apetta joutuu tonkimaan pitkällä tikulla. (Mullahan on puulusikka jolla ylttää pakin pohjalle, sillä saavuttaa termiksenkin pohjan.) Liemelliset ruoat ovat helpompia.
Tämä liiallinen kuiva-ainepitoisuus oli ainoa vika siinäkin herkkuruoassa, jonka nautin Anterin rajatiellä: heti kannen alla välkkyivät voisulan sulostuttamat vihannekset ja valkosipulit, ne olivat pintaannousevina jääneet lihacouscousin päälle ja siinä herahduttivat veden kielelle.

Suosittelen ehdottomasti ruokatermarin käyttöä talvivaelluksilla.
Kannattaa hankintaa suorittaessa valkata mahdollisimman leveäsuinen malli.
Ja jotta ruokasi säilyisi kuumana eikä haalistuisi, pakkaa termarisi jonkinlaiseen muhviin tai villasukkaan.
_________________
Veikkolan vaeltaja
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hamppari
06.02.2007 20:32


Viestejä: 118
Ehkäpä sitten annan termokselle vielä uuden mahdollisuuden ennen upottamista Mätäjokeen... Taitaa toi pasta olla tosiaan viheliäistä juurikin turpoamisen takia.

Sen ainakin on huomannut, että jäähtyminen käy tosi nopeasti ellei kuumenna astiaa ennen täyttämistä kiehuvalla vedellä (vaikka pitäisikin olla ihan laatumerkki=Thermos).
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Rin-tin-tin
06.02.2007 20:46


Viestejä: 1162
Hamppari kirjoitti:
Taitaa toi pasta olla tosiaan viheliäistä juurikin turpoamisen takia.


Kannattaa pitää nesteen määrä reilunlaisena. Esimerkiksi pussikeitot (kana-makaronikeitto) itse lisätyillä aineksilla (kuivattu jauheliha ja sipuli ja rakettispagetti) toimivat hyvin. Tämä ratkaisu on siitäkin hyvä, että samalla saa sisuksiin lämmintä ja suolaista nestettä. Sillä on myönteisiä vaikutuksia.
_________________
Kaikkea aikansa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mr_C
06.02.2007 22:59


Viestejä: 2878
Hamppari kirjoitti:
Sen ainakin on huomannut, että jäähtyminen käy tosi nopeasti ellei kuumenna astiaa ennen täyttämistä kiehuvalla vedellä (vaikka pitäisikin olla ihan laatumerkki=Thermos).


Ei sillä laatumerkillä ole mitään tekemistä alkujäähtymisen kanssa.
Jos ei terästä lämmitä, niin se imee ruoasta (ja nesteestä) paljon lämpöä, eli jäähdyttää ne. Siksi pitää lämmittää pullon sisäpuoli.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Markku Kalima
07.02.2007 0:45


Viestejä: 47
Duommá kirjoitti:
Suosittelen ehdottomasti ruokatermarin käyttöä talvivaelluksilla. Kannattaa hankintaa suorittaessa valkata mahdollisimman leveäsuinen malli. Ja jotta ruokasi säilyisi kuumana eikä haalistuisi, pakkaa termarisi jonkinlaiseen muhviin tai villasukkaan.


Ruokatermari on erityisen kätevä juuri kuivaruokien ennallistamiseen. Eli talviretkillä aamulla kuivapöperöt ja kuuma vesi ruokatermariin ja lounastauolla on valmista soppaa lusikoitavaksi. Siviilissä se käy mainiosti myös lämpimän lounaan kuljettamiseen, jos siis syö vaikka työpaikalla omia eväitä.

Minulla on ollut sekä teräksinen, että muovinen (lasieriste) ruokatermari ja jälkimmäinen pitää lämmön paljon paremmin, eikä kaipaa mitään lämpösukkia. Itse asiassa Airamin teräksinen ruokatermari oli aika susi tuote. Lämmön karkaamisen lisäksi korkki vuosi helposti. Ainakin ahkiokäytössä lasinen kestää ihan hyvin, kunhan sitä ei heittele.

Markku
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
La Bicicletta
22.10.2008 1:23


Viestejä: 132
Primus Lunch Jug:

http://www.hudsontrail.com/viewItem/27/233/14689

Täytin puolen litran version kiehuvalla vedellä ja pistin sen pakastimeen reiluksi neljäksi tunniksi. Lopputulos oli sellainen, että sormea kesti uittaa sekunnin tai pari vedessä ennen kuin teki mieli vetää se kiireesti pois. Vesi olisi siis ollut syömäkelpoista, mutta ruoka olisi kenties ehtinyt jäähtyä liiaksi.

Mitattu paino puolen litran termokselle on 360 grammaa. Käyttö on helppoa, muoto mukava ja paino kevyt muihin löytämiini vaihtoehtoihin verrattuna. Mutta onko siitä talvikäyttöön vai onko se kesäkampe?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
22.10.2008 7:39


Viestejä: 8625
Talvella olen ruokatermosta retkillä käyttänyt, en kesällä vielä ollenkaan. Tuntuu että painoa on ollut liikaa rinkkaan pakattavaksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sepe
22.10.2008 8:11


Viestejä: 180
Ruokatermos on ehdottoman kätevä kapistus varsinkin kylmään ja viileään vuodenaikaan. Siihen kun aamulla laittaa kuivaaineet sisään ja kiehuvaa vettä päälle niin lounastauolla on herkullista evästä nopeasti saatavilla. Kuivattu hernari ja siihen kyytipojaksi hieman jauhelihaa on mun suosikki. Ruokia ei tarvitse edes liotella, kylle ne siinä aamupäivän aikana hyvin palautuu. Mutta kuten jo aiemmista viesteistä kävi ilmi, pitää ruuan määrän kanssa olla tarkkana. Jos sitä tulee laitettua liikaa on tuloksena kuiva klöntti, kuten ketjun aloittajalle oli käynyt. Mutta tekemällä oppii, itsekin joskus kuivaa pastaa termarista kaapineena tiedän hyvin ettei se ole mitään herkkua.

Eli kannattaa antaa termarille vielä tilaisuus. Itse en ainakaan enää lähde reissuun (syys-talvi-kevät) ilman ruokatermaria paitsi ehkä silloin kun pitää todella optimoida kantamusten määrää tai painoa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
22.10.2008 9:29


Viestejä: 8625
Ruokatermarina on minulla Retki-termari,0,7l muistaakseni. Painaa 600gr.- eli melkein puolta painavampi kuin L B:n 360gr.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
uNNa
13.01.2013 19:10


Viestejä: 240
Ruokatermareiden osto on todennäköisesti edessä. Ne eivät itse asiassa ole tulossa varsinaisesti vaelluskäyttöön (ainakaan toistaiseksi), vaan perheen päiväretkille. Tarkoitus olisi tehdä kotona ruokaisa keitto/pata valmiiksi, laittaa ruoka termareihin ja muutaman tunnin päästä jossain luonnon helmassa syödä. 3 - 4 tuntia sapuskan siis pitäisi pysyä riittävän kuumana.

Meitä on viisi henkeä, lapsetkin alkavat syödä jo ihan kunnon annoksia (esikoispoika usein enemmän kuin minä). Siksi siis puhun ruokatermareista monikossa; kaksi niitä varmaankin tarvitaan. Mutta: millaisia eroja ruokatermoksissa on? Mistä maksan, jos maksan enemmän? Onko ero lähinnä painossa (kuten tässä ketjussa ylempänä on mainittu), vai onko eristävyydessäkin isoja eroja? Onko teillä kokemuksia hyvistä termareista, joita voisitte suositella/onko joku ollut aivan susi jo syntyessään?

Teräsrakenteisia termareita lähinnä olen (netissä) katsellut. Muovirakenteisuus ei houkuttele (ilmeisesti ei eristäkään niin hyvin, ja tuntuu muutenkin heppoisemmalta). Kokemuksia, suosituksia...?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
14.01.2013 11:43


Viestejä: 8625
^ Laatua kannattaa ostaa. Pitävät paremmin lämmön, korkit ja kierteet toimivat ja painokin aina merkitsee.

Uusi Retki- juomatermos (0,7l)hajosi heti kättelystä korkista. Olisi mennyt takuuseen jos kuitti olisi löytynyt. Uutta korkkia olen metsästänyt tuloksetta. Lämpimänä juoma pysyi kylläkin.

Retki ruokatermoksen korkki menee liian herkästi väärille kierteille ja tietysti aina helpommin ja helpommin... Ruoka on pysynyt kyllä tarpeeksi lämpimänä tuossakin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
14.01.2013 17:47


Viestejä: 6935
uNNa: Suosittelisin ehkä Primuksen ruoaktermoksia. Ainakin sivustaseurattuna vaikuttivat laadukkailta. Ei siis ne pienet "Lunch Jug" purkit vaan isot oikeat ruokatermokset. Lisäksi joku 1,5L termos vois iriittää koko porukalle lähiretkillä? Sosekeitto tai muu löysä, mutta energiapitoinen soppa toimii myös ihan tavallisessa termopullossa (kunhan ei kokeile pikakorkin läpi kaataa Wink ja ne ainakin pitävät lämpöä. Sattumiksi voi lisätä vaikka parmesan-paloja tai leipäkuutioita kun on annostellut sopan kippoihin.

hannes kirjoitti:

- -
Retki ruokatermoksen korkki menee liian herkästi väärille kierteille ja tietysti aina helpommin ja helpommin... Ruoka on pysynyt kyllä tarpeeksi lämpimänä tuossakin.


Sama ongelma omissanikin, vaihdoin kertaalleen. Mielestäni valmistusvirhe eli kierteet eivät ole tarpeeksi "agressiiviset" ja esim. höyrynpaine saattaa avata korkin.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
14.01.2013 20:54


Viestejä: 8625
^ Jos Retki-ruokatermoksen korkin laittaa hieman huolimattomasti kiinni , kun kuumaa keittoa on sisällä , niin se pongahtaa pois. Joutuu kiristämään kunnolla, jotta pysyy.

Ruokatermoksen käyttö on ollut kuitenkin senverran vähäistä, että uhkailuista huolimatta en ole vaihtanut parempaan. Ruokahan siinä on pysynyt tarpeeksi lämpimänä kaikesta huolimatta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Vispilä ja ruokatermos NorP Ruoanlaittovälineet ja varusteet 51 18.07.2012 21:13 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Siirry: