Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita Riihimäen erämessut 2014, 2016, 2018, ...
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Riihimäen erämessut 2014, 2016, 2018, ...
Mr_C
06.06.2014 6:37


Viestejä: 2935
Eilen ne sitten alkoivat ja sunnuntaihin asti taas kestää.
Tuli käytyä, mikä jo perinne.
Kokonaisuutena käynnistä oli hyötyä, kun löysi jotain mitä tarvitsi tai halusi.

Vaelluskengät messuhinnalla oli hieman halvemmat kuin normaali alennus. Muuta pientä kanssa tarttui mukaan, vaikka erityisiä hankintatarpeita ei ollut mielessä messuille mennessä.

Lyhyesti yleiskuvana voisi sanoa olleen (2014) sellaiset välivaiheen messut, lama-messut.
Valikoima tuotteissa ja kaupoissa / maahantuojissa oli liian pieni.

Jos ajatellaan että halutaan edistää retkeilyn lisääntymistä, mikä on alan kauppiaille / maahantuojille tärkeää, jos haluaa jatkossakin myydä, niin retkikeittimien esittely puuttui ja ostaminen taisi olla mahdotonta. En ainakaan nähnyt missään.

Volyymituotteiden myynti on se mihin halutaan panostaa, että saadaan rahaa, mutta vielä enemmän myydään ja saadaan rahaa, kun messukävijät (= potentiaaliset asiakkaat) saadaan kiinnostumaan jostain tuotteesta. Silloin saattavat ostaa sen messujen jälkeen, viikon - parin vuoden sisällä.

Yksi valitettava puute oli Trekin puuttuminen. Ainakin olettaisin sen olleen yksi syy siihen että telttanäyttely oli suppeampi kuin edelliskerroilla. Hellsportin telttoja en nähnyt ja muutenkin alle 1,5 kilon telttoja oli vain yksi Vauden ja yksi MSR:n malli.

MSR:n maahantuonti on kuulemma siirtynyt Greendoorille, mutta eipä nytkään muita tuotteita saatu messuille kuin ne teltat + kiiloja yms.

Partioaitan puuttumista messuilta voi pitää jo typetyytenä. Viimeksi olleet vuonna 2004, eli vähintään 12 vuotta tulee taukoa.
Liike on nykyään kasvanut kokoa ja monella paikkakunnalla. Uskottavuuden kannalta jo pitäisi olla Riihimäen erämessujen kaltaisessa tapahtumassa esittelemässä tuotteita ja samalla yrityksen nimi olisi mielessä kävijöillä.

Hillebergin teltoista oli jotkut mallit uudella tumman vihreällä värillä esittelyssä. Sitä hiekan väristä ei ollut ollenkaan esillä.

Muistaakseni messulippu on kallistunut. Nyt oli 15 € ja edelliseen ei voi verrata, kun silloin sain lipun Trekiltä. Mutta muistelisin olleen 13 €.

Scandinavian OutdoorStoresta oli mahdollista saada liput erämessuille, jos on facebookissa. Mikä antaa huonon kuvan asiakkaiden arvostamisesta.
Itse en rupea perustamaan mitään facebook profiilia pelkästään tuollaisen syyn takia.

Kun kerran jonkin määrän niitä antoivat, niin voisi olla syrjimätöntä se jakaminen. Kun oli kuulemma ainoa tapa tuo facebook, niin...

Ruoan hinta hieman noussut edelliseen kertaan verrattuna.
Lappi osastolla lohi-muikku-peruna annos oli hyvän kokoinen ja maksoi 12 €, edellis kerralla vastaavat oli 10 €.

Scandinavian OutdoorStorella oli Blå Bandin retkiruokia, vaaka-mallin pusseja. Hinta 20 € / 3 pussia ja mysli kaupan päälle.

Real Turmat puuttui, samoin Muontain House ja MX3 merkit.

Garminin osaston vieressä oli kauppiaan koju ja siellä oli vielä 62-sarjan laitteet tarjouksessa. Ja 64-sarjalaiset vähän ovh:sta alennettuna.

Valaisimien osalta surkeat messut. Fenixin osasto oli sitä korjaamassa, myös pyöräilijöiden malleilla.
Leatherman - Led Lenser maahantuoja (muistaakseni) oli mallejaan esittelemässä.

Petzl mallit ja muut puuttui. Niin ne asiakkaat "saa" tietoa uutuuksista ja "pääsee" niitä hipelöimään...

Itselle oli siis hyötyäkin käydä, mutta jos on aloitteleva retkeilijä ja monelle muullekin oli vähän liian suppeat, jos haluaisi sanoa että oli hyvät, kokonaisuutena.


Viimeinen muokkaaja, Mr_C pvm 25.05.2018 21:58, muokattu 3 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
06.06.2014 9:20


Viestejä: 5158
Voi olla niinkin, etta nakyvyyden suhteessa pienempiin / yhden toimipisteen kilpailijoihin katsotaan olevan hyva, eika haluta antaa korkeille hinnoille "turhan paljon" nakyvyytta ilmestymalla rinnalle?
"Partioaitan puuttumista messuilta voi pitää jo typetyytenä. Viimeksi olleet vuonna 2004, eli vähintään 12 vuotta tulee taukoa.
Liike on nykyään kasvanut kokoa ja monella paikkakunnalla."
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JukkaTapani
06.06.2014 9:51


Viestejä: 165
Ylipäänsä mielestäni messujen idea on noista kadonnut. Kävin erämessuilla viimeksi Vantaan myyrmäessä ja tunnelmat oli samanlaiset mitä alkuperäinen postaaja on tähän kirjoittanut.

Nykyisin nämä messut on tälläisiä, että myydään samaa roinaa "messutarjouksella" joka on jonkun prosentin max 15% alle ovh ja saman kaman saa nettikaupoista kuitenkin halvemmalla. Valkoimat ovat suppeita, eikä tuotteita pääse kunnolla testaamaan.

Messujen pitäisi olla sellaiset missä alan toimijat esittelee parhaita uutuuksiaan ja tekevät tuote lanseerauksia. Niin kuin esimerkiksi elektroniikka messuilla on. Näitä messuja odotetaan aina vuosi. Messuilla pitäisi päästä kuolaamaan ja käpistelemään huippu uutuuksia eikä ihmetellä sitä samaa haltin vaelluskupolia kymmenettä vuotta putkeen.

Hinnan nostoille on perusteensa. Kulut ovat kasvaneet ja kauppa ei käy entiseen malliin, jostain pitäisi kuitenkin kulut saada katettua. Ajatellaan, että ei se oikealla erämiehellä jää eurosta tai parista kiinni, että samalla se maksaa 15€ kun 13€ sisäänpääsystä. Ongelma vain on että tulee rajat vastaan. Kun ei löydy enää erämiehelle mitään uutta ja mielenkiintoista niin eipä se vain ensi vuonna, enää lippuansa maksa. Käy niin kuin alkoholiverotuksesta. Kipukynnys tulee vastaan ja erämies hakee kamppeensa jostain muualta. Retkeily ei silti lopu. Eikä viinan juonti.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
06.06.2014 10:28


Viestejä: 6935
Kuulostaa siltä, ettei kauheasti menetä, vaikkei paikalle lähtenytkään.

Joo, Trekki puuttui ja SOS taisi ottaa vetovastuun telttanäyttelystä. Ikävää jos se tarkotti homman heikentymistä, tietysti joutuivat hoitamaan homman kasaan lyhyellä varoitusajalla eikä SOS taida edustaa esim. Helsportia. Ja kyllä, MSR:n maahantuonti on siirtynyt Greendoorilla muistaakseni tämän vuoden alussa (ellei jo aivan viime vuoden lopussa).

Pelkään pahoin, että Suomen markkinat on niin pienet, että tuon kummempia messuja ei olla tänne enää saamassa. Jos haluaa nähdä uutuuksia, lanseerauksia ja terävää kärkeä, on syytä suunnata Saksaan tai valtameren taa... Toisaalta tuntuisi, että voisihan tuo kotimainen maahantuonti-/jälleenmyyntipuoli panostaa edes yhteen asiaan vuodessa näytin vuoksi. Pyytäisi vaikka huippumalleista jotkut näytekappeleet esiteltäväksi että kerran pääsisi näkemään kun ei niitä näe myymälöissäkään...

Ohjelmakin näytti aika kalastus- ja metsästyspainotteiselta. Toki se on erämessujen nimenkin mukaista, mutta luulisi, että kasvavaan ja muodikkaaseen "outdooriin" kannattaisi satsata enemmän. Nyt "Outdoorsfinland.fi" ja "Kameran kanssa luonnossa" taisivat olla ainoat aikataulutetut ohjelmat, jotka eivät liittyneet metsästykseen tai kalastukseen. Ja päälle pari valokuvanäyttelyä, (ilmeisesti suppea) telttanäyttely ja saappaiden testirata Poppiksen ja Jopen kanssa. Ei saa allekirjoittanutta ajamaan Kaakonkulmalta Riihimäelle ja takaisin. Confused
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
vetta
06.06.2014 10:47


Viestejä: 411
Partioaitta oli ainakin Oulun Erämessuilla viime kesänä. Eli ihan systemaattinen "ei messuilla" linja siellä ei ole. Oulun messuthan on kyllä pienemmät. Minulle on tullut sellainen käsitys, että alueella vakituisesti toimivat kauppiaat eivät kovin paljoa pidä messuista. Sotkee kuulemma koko vuoden myynnin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Naltioon
06.06.2014 11:16


Viestejä: 108
Meinattiin emännyksen kans, että oltais lähdetty Riihimäellä käymään täältä Pohjoisesta, mutta jo Rovaniemen messujen jälkeen päädyttiin kuulostelemaan... Tutut ja tämäkin saitti antoi vastauksen, ei kannata! Jos kunnon messuille halajaa, niin Saksaan kannattaa suunnata. Varsinkin kun siellä on sukulaisia, joiden luona voi samalla kylästellä. Ehkä ens vuonna jo?
_________________
Naltioon

"son siittä hyvä mistä menemmä"
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kaarle Suurehko
06.06.2014 11:25


Viestejä: 1778
Asiaan paneutuvien retkeilypiirien innostuksen selvä laajempi nousu alkoi 70-luvulla, kukoistus osui 80- ja 90-luvuille, vuosituhannen vaihteesta on tultu jo alamäkeä. En tiedä näkyykö tämä erämessuilla, mutta olettaisin erittäin kiinnostavien asiantuntijoiden, innovaatioiden ja varuste-esittelyjen loistavan nykyisin poissaolollaan. -Hieman sama asia tapahtui tavallisillakin markkinoilla aikaisemmin. Ennen olivat markkinakojut mielenkiintoisia: Järkihintaan vaikkapa karvalakkeja, paikallista riistaa ja kalaa, ulkomaanihmeitä, erilaisia käyttöesineitä käsityönä tehtyinä. Nykyisin pääasiassa metrilakua ja saman valmistajan tuotteita joka toisessa kojussa.
-Muutama vuosi sitten kävin vahingossa Ruotsin erämessuilla, jotka olivat mielenkiintoiset.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Juurakko2
06.06.2014 11:32


Viestejä: 159
Kannattaako messuille poiketa makuupussien perässä?
_________________
http://ollikanerva.net/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hamalainen
06.06.2014 14:09


Viestejä: 3485
La-su on eräkärry näytillä Suomen ladun osastolla. Kannattaa tulla kauempaakin katsomaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
06.06.2014 15:21


Viestejä: 1403
Se eräkärry on ainoa joka kiinnostaisi siellä messuilla. Muttei työttömänkään oikein kannata mennä kaakonkulmalta ensin bussilla Stadiin ja edelleen junalla Riihimäelle. Ja takaisin. Liian kallista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rellusitikka
06.06.2014 17:26


Viestejä: 2633
Hamalainen kirjoitti:
La-su on eräkärry näytillä Suomen ladun osastolla. Kannattaa tulla kauempaakin katsomaan.


No voijo, kävin tänään.
Lihas toiminen vakuumipumppu tarttui mukaan, untuvapusseja hypistelin.
Tapasin Pepin ja P. Kivelän.
_________________
Aina eksyssissä, missä olen nyt ?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hamalainen
06.06.2014 22:32


Viestejä: 3485
rellusitikka kirjoitti:
Hamalainen kirjoitti:
La-su on eräkärry näytillä Suomen ladun osastolla. Kannattaa tulla kauempaakin katsomaan.


No voijo, kävin tänään.
Lihas toiminen vakuumipumppu tarttui mukaan, untuvapusseja hypistelin.
Tapasin Pepin ja P. Kivelän.


Huono homma olisi ollut mukava treffata. Olin Sallassa alkuviikon ja pääsen vasta huomenna messuille.
Lueskelin tänään matkalla tätä säiettä ja vähän ihmettelin sitä nihkeyttä mikä muutamilla kirjoittajjilla on erämessuja kohtaan.
Hei, retkeilyalalta on tosi vaikea löytää mitään järisyttävän uutta. Jäämällä pois messuilta äänestät niiden alasajon puolesta.
Minusta siellä on mukava tutkailla ja hyvpistellä ihan tavallisiakin tavaroita ja aina sieltä on jotain ideoita tarttunut. Ja onhan yleisössäkin paljon näkemistä Very Happy ja se yleinen hyvä fiilis mikä siellä vallitsee Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pepi
06.06.2014 23:08


Viestejä: 7024
Kävin tänään, joo. Mukaan tarttui pari pikkuesinettä, joita ei tahdo kivijalkakaupoista saada. Muuten mielenkiintoisinta nähtävää oli kunnon ukkoskuuro, joka sen kuin parani kävellessäni messuilta asemalle. Sateenvarjo piti paidan kuivana, mutta pisarat roiskuivat maasta niin, että puntit ja kengät kastuivat kunnolla.

Ongelmana noissa messuissa on, että valtava "jokakaupan tavaran" määrä kätkee joukkoonsa kaikki mahdolliset uutuudet ja neronleimaukset.

Telttanäyttelyssä Haltin esittelijä vaihtoi asiakasta välittömästi, kun tulin ohimennen maininneeksi, että minulla on käytössä 25 vuotta vanha Nallo.
_________________
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
06.06.2014 23:19


Viestejä: 6662
Koskaan ei ole tullut käytyä Riihimäen erämessuilla. Muualla kylläkin. Varmaan joskus pitäisi pyörähtää. Tosin olen huono ostamaan messuilta mitään, jos ei oikein tosi vetävää tarjousta tule vastaan. Kaikkea on kaapissa, joten ihan retkeilykaupoistakin tulee käveltyä pois ilman ostoksen ostosta.

Puukkoaiheisilla messuilla kun olen jutellut osastojen pitäjien kanssa, kuulen usein samat jutut. Messut ovat vain esittelyjä varten. Myynti on huonoa. Kun ständi maksaa paljon, niin sille pitäisi saada myynnistä vastinetta. Netissä näyttelytoiminta on lähes ilmaista, siis miksi vaivautua messuille asti.

Täytyy sanoa, että jos olen retkeilyvarustetta vailla, niin tutkin ensin nettiä. Sieltä tekemäni valinnan pyrin tarkistamaan kivijalkaliikkeessä livenä. Useinkaan hankinta-ajankohdat ja messut eivät osu yksiin.

Yksi viimeaikainen mielenkiintoinen uutuus, jonka linkitin tänne oli se monikäyttökiuas. mahtoivatko olla messuilla? (Minulla ei ole sidoksia sen tekijään/tekijöihin)
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JukkaTapani
07.06.2014 1:29


Viestejä: 165
Hamalainen kirjoitti:
rellusitikka kirjoitti:
Hamalainen kirjoitti:
La-su on eräkärry näytillä Suomen ladun osastolla. Kannattaa tulla kauempaakin katsomaan.


No voijo, kävin tänään.
Lihas toiminen vakuumipumppu tarttui mukaan, untuvapusseja hypistelin.
Tapasin Pepin ja P. Kivelän.


Lueskelin tänään matkalla tätä säiettä ja vähän ihmettelin sitä nihkeyttä mikä muutamilla kirjoittajjilla on erämessuja kohtaan.
Hei, retkeilyalalta on tosi vaikea löytää mitään järisyttävän uutta. Jäämällä pois messuilta äänestät niiden alasajon puolesta.
Minusta siellä on mukava tutkailla ja hyvpistellä ihan tavallisiakin tavaroita ja aina sieltä on jotain ideoita tarttunut. Ja onhan yleisössäkin paljon näkemistä Very Happy ja se yleinen hyvä fiilis mikä siellä vallitsee Very Happy


Luulen että Hamalainen tässä viittaa AP:n ja minun kommentteihin.
En usko, että jättämällä messut väliin paskan tarjonnan vuoksi äänestän niiden alasajon kannalta.

Hypotettiinen esimerkki. Käyt ravintolassa syömässä.. Tarjoilijalla on vähän huono päivä ja ulosanti on tökeröä, jos ei jopa ilkeää. Kokki tekee kiireessä virheen ja paistaa pihvisi ylikypsäksi. Johtopäätöksesi on että kyseinen ravintola on paska. Teet päätöksen että en mene sinne enää koskaan.Äänestätkö silloin koko ravintola-alan alasajon puolesta? ET!.

Vaihdat ravintolaa ja hankit ruokasi muualta. Niinkuin ylläolevassa postauksessani kerroin. Kyse on siitä, että saatko rahalle vastinetta. Ei siitä onko joku yksittäinen tuote ko. messuilla tai ravintolassa hyvä tai huono.

Sinun tuote, eräkärry, on ehdottomasti hyvä. Minulla ei ole kärrystä testikokemuksia, koska erämessuilla, missä olen ollut ei kärryä ole ollut testattavana. Tuotteesi, arvon Hamalainen on ehdottomasti hyvä ja sitä pitää buustata. Valitettavasti se vain hukkuu messuilla kaiken tarjouspaskan alle.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Koilliskaira, syyskuu 2018. Kuukkeli Kuvagalleria 9 25.07.2019 13:52 Katso viimeisin viesti
Parkanon Erämessut rantha1 Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 4 04.06.2019 22:19 Katso viimeisin viesti
Retki-lehden vuosikerrat 1999-2014 an... kikka Ostetaan ja Myydään 1 09.01.2019 22:42 Katso viimeisin viesti
Annapurna Circuit maastopyörällä marr... iku Pyöräily 0 29.12.2018 10:32 Katso viimeisin viesti
Hiihtotalvi 2018 - 2019 mattipappa Hölynpöly... 21 24.11.2018 22:44 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 6
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Siirry: