Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muut varusteet Verkkokauppojen luotettavuus ja tuotevalikoima
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Verkkokauppojen luotettavuus ja tuotevalikoima
Daix
22.04.2016 23:03


Viestejä: 64
Onko muilla ollut minkälaisia kokemuksia viime aikoina Partioaitan verkkokaupan kanssa?

Itse olen kohtalaisen lyhyen ajan sisällä tilannut kyseisestä liikkeestä kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla yksi tilatuista tuotteista olikin päässyt loppumaan eikä sitä toimitettu, ja yksi toimitetuista tuotteista (muovi muki) oli väärän värinen. En jaksanut mukia alkaa vaihtamaan, ja puuttuvasta tuotteesta sai rahat takaisin. Toisella tilauskerralla kävi sama uudelleen toisen tuotteen kanssa, tilattu tuote oli loppu ja rahat tulivat muutaman päivän päästä takaisin. No nyt kolmannen kerran tilaus sisään ja tänään tuli paketin sisältä eri tuote, erivärisenä ja kyljessä puolta pienempi hintalappu kuin tilatussa tuotteessa. Niin ja tilauksen toinen tuote oli jäänyt jälkitoimitukseen.

Mielestäni joko todella huonoa tuuria omalla kohdallani, tai sitten kyseisen liikkeen toiminta on muuttunut todella ala-arvoiseksi. Sillä vain ajattelin kysäistä että ovatko muut huomanneet samaa, että haluaako tuota liikettä enää rahoillaan tukea vai ostaakko ennemmin muista, paremmin palvelevista ja vieläpä monesti halvemmistakin liikkeistä.

Hieman ehkä oma v-käyrän nousukin vaikuttanut kirjoitukseeni sillä kyseistä tuotetta oli tarkoitus käyttää alkuviikosta, ja nyt se ei ole mahdollista.

Laitoin aika laajan otsikon aiheelle, joten ehkäpä muut kirjoittajat jatkaisivat keskustelua sen pohjalta, ja voisimme jakaa kokemuksia, myöskin niitä hyviä, tämän päivän mahdollisuuksista, mistä vaelluskamppeitaan hankkia. Itselläni ainakin ulkomaan liikkeistä ei paljoa ole kokemuksia, muutaman kerran tilannut kun on halvalla jotain osunut kohdalle.

Mutta ainakin positiivista palautetta voin varauksetta antaa varuste.netille, siellä on hyvä tuotevalikoima, kilpailukykyiset hinnat (varsinkin vip-alennuksen kera) ja useammankin kerran on saanut tilattua tuotteita ehdoittamalla itse heille että ottaisivat tuotevalikoimiinsa. Asiakaspalvelu on ollut hyvää ja toimitukset nopeita.

Scandinavianoutdoorstoresta on monesti tullut ostoksia myöskin tehtyä, mutta viime aikoina olen jotenkin ollut huomaavinani että valikoima olisi siirtymässä, ainakin omien tarpeideni lähtökohdasta, huonompaan suuntaan ja hinnatkin nousussa. Hyviä löytöjä silti välillä tekee.

XXL verkkokaupassa on välillä kovia tarjouksia, mutta hieman sinivalkoista silmäpohjaa häiritsee se että ketju on norjalainen, silti on jotain tullut tilattua.

Varusteleka on alkanut tuoda markkinoille omia, savotan valmistamia, tuotteitaan ja käytetty ulkomainen armeija valikoimakin on kehittynyt ajan myötä. Luonnollisesti kun sotavoimat ovat päivittäneet myöskin omiaan. Joten sieltä jotain hyvää tavaraa löytyy välillä. Joskin valtaosa tuotteista on sellaista että sen käyttöarvoa nostaa se jos asiakkaalta löytyy jonkin sortin kiinnostusta myös siihen sotilaalliseen puoleen. Monikin tuote löytyisi esim kevyempänä versiona "siviili-versioista" mutta jos arvostaa kestävyyttä, keveyttä enemmän. Kannattaa valikoimiin tutustua. Itselleni joskus vuosia sitten tuli pienoinen kammo kyseisiin tuotteisiin kun halvalla sai ja selkä kiitti valtavasta painosta Very Happy mutta maakuntajoukkoihin liittymisen myötä on tuotteita alkanut katsoa eri silmällä, joskin tosin myös käyttötarve on näin ollen muuttunut.

Nykyaikana on helppo ostoksia tehdä kotisohvalta käsin, toki unohtamatta että myös perinteisiä myymälöitä olisi hyvä ostoksillaan tukea. Monesti vain halvempi hinta vie sen viimeisimmän korren.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Verkkokauppojen luotettavuus ja tuotevalikoima
veeäm
23.04.2016 9:31


Viestejä: 588
Daix kirjoitti:

Scandinavianoutdoorstoresta on monesti tullut ostoksia myöskin tehtyä, mutta viime aikoina olen jotenkin ollut huomaavinani että valikoima olisi siirtymässä, ainakin omien tarpeideni lähtökohdasta, huonompaan suuntaan ja hinnatkin nousussa. Hyviä löytöjä silti välillä tekee.

XXL verkkokaupassa on välillä kovia tarjouksia, mutta hieman sinivalkoista silmäpohjaa häiritsee se että ketju on norjalainen, silti on jotain tullut tilattua.


Ensiksi mainitulla jatkuvasti jotain hässäkkää varastosaldojen kanssa. Kestää vielä yleensä noin viikko tilauksesta, että ilmoittavat puuttuvasta koosta tai tuotteesta. Tuolta ei huvita tilata mitään.

"Norwegianin" tuotevalikoimassa epäilyttää vanhojen mallien, usein muutaman vuoden takaisten, myyminen. Useimmissa artikkeleissa ei asialla tietenkään ei ole mitään väliä, mutta esim. kenkien kohdalla olisi kiva tietää, onko kengät tehty viisi vuotta sitten vai onko valmistaja tehnyt niitä Xxl:lle myöhemmin eri tilauksesta.

Ostan lähes kaiken nettikaupoista, sovitan, hypistelen tai testaan kotona ja palautan jos tarve vaatii. Laskusysteemit tekevät tästä useiden kauppojen kanssa varsin yksinkertaista. Etenkin vaatteet ja kengät on mielestäni huomattavasti mukavampi sovittaa rauhassa kotona kuin liikkeessä.

Kivijalkakauppoja olisi kiva tukea, mutta ikävä kyllä niillä ei yleensä ole tarjota mitään nettikauppoja parempaa, ei niin hinnassa kuin palvelussa. Asiantuntevia myyjiä ulkoilu- ja urheiluliikkeissä on nykyisin säälittävän vähän ja nekin, joilla tietoa on, on aivopesty oman kauppaketjun tuotteiden mannekiineiksi ja hehkuttajiksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
23.04.2016 12:58


Viestejä: 5135
Tuen mahdollisuuksien mukaan "Kivijalkakauppoja olisi kiva tukea, mutta ikävä kyllä niillä ei yleensä ole tarjota mitään nettikauppoja parempaa, ei niin hinnassa kuin palvelussa. Asiantuntevia myyjiä ulkoilu- ja urheiluliikkeissä on nykyisin säälittävän vähän ja nekin, joilla tietoa on, on aivopesty oman kauppaketjun tuotteiden mannekiineiksi ja hehkuttajiksi."

Ja jotta ei tulisi liian yksipuolista kuvaa, Partioaitan kahdessa Hesan myymalassa (en ole kaynyt varastomyymalassa), Jyvaskylassa ja Oulussa on ainakin osaavat myyjat. Eri asia sitten, etta toiminta-ajatus on muuttunut brandikaupaksi ja hinnat hilattu pilviin.

Itse otsikkoasiasta sen verran, etta englantilainen cotswolds outdoor antaa kaikille myymilleen vaellusjalkineille 2 vuoden takuun, joka toimii varmasti. Taallahan on usein pitkia juttuja siita, miten maahantuojien kanssa Suomessa joutuu tappelemaan takuuasioissa.
- tuolla ketjulla on nettikaupan lisaksi paljon myymaloita, mm. iso sellainen Covent Gardenissa, missa varmaan monet muutenkin pistaytyvat
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
23.04.2016 13:40


Viestejä: 1307
Englannista puheen ollen, jos ne päättävät lähteä EU;sta niin sitten sieltä ei enää tilata ilma että tulee tullimaksut päälle.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
ollikainen
23.04.2016 15:25


Viestejä: 58
Kivijalkakauppa kokemuksena tuli etsittyä reppuun tuollaista muovista solkea/pikalukkoa entisen hajottua. Partioaitta ei ollut ensimmäinen vaihtoehto mutta koska satuin kulkemaan muutenkin ohitse ajattelin että tuolta sen varmaan löytää. Vanha solki oli mukana ja merkkitietoisena kysyin että löytyykö tällaista Haglöfsin solkea (ennen PA:n omistajanvaihdosta olin vastaavanlaista joskus käynnyt sieltä ostamassa). Myyjän vastaus oli hyvin nopea "ei ole", mutta kuulemma sopiva solki löytyisi. Myyjä johdatti oikean hyllyn luokse ja antoi minulle Haltin vastaavan kokoisen soljen. Sitä siinä hypistellessäni myyjä ehtikin jo häipyä, vaikka muita asiakkaita ei liikkeessä näkynyt. Hinta vaikutti aika suolaiselta ja siinä miettiessäni että ottaisinko tämän tajusin että ko. Haltin solki oli tarkoitettu suljettuun lenkkiin kiinnitettäväksi, eikä siihen voisi pujottaa repun remmiä. Seisoskelin siinä muutaman minuutin ja yritin katsella että näkyisikö ketään myyjää mutta ei. Siinä vaiheessa alkoi jo vähän v... potuttamaan ja päätin että asioin jossain toisessa kaupassa.

Ei pidä tietenkään liikaa yleistää mutta tuollaiset melko pieneltä tuntuvat jutut jättävät välillä ikävän jälkimaun.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tapanik
23.04.2016 15:34


Viestejä: 550
Retkeilyyn liittyvistä verkkokaupoista minulla on vain positiivisia kokemuksia, jotka kattavat ainakin seuraavat suomalaiset tai suomeksi palvelevat kaupat:
- Partioaitta
- Scandinavian Outdoor
- Outnorth
- Varuste.net
- Varusteleka
- Stormberg

Yksikään kauppa ei ole heittäytynyt hankalaksi palutusten tai vaihtojen suhteen. Kivijalkakauppojen osalta tulkoon mainituksi, että Oulun Partioaitassa sain taas kerran erinomaista palvelua, kun kävin siellä muutama päivä sitten rinkkoja kokeilemassa. Oli hyvä kokeilla, kun rinkkaan saattoi lastata erilaisia painoja ja siten kokeilla, miltä kantolaite tuntuisi todellisenkaltaisessa tilanteessa. Myyjän asenne ja käyttäytyminen ei jättänyt mitään toivomisen varaa edes siinä vaiheessa, kun oli jo selviää, että kauppoja ei ainakaan sillä kerralla synny. Päinvastoin hän toivotti tervetulleeksi jatkamaan harjoituksia myöhemmin ja muistutti, että aina saa tulla kokeilemaan, vaikka ei kauppoja tulisikaan.

Asiaan voi toki vaikuttaa se, että käyn siellä aika usein ja myyjät varmaan jo tuntevat minut.
_________________
Elämäntapakävelijä, kalastaja, retkeilijä.

Blogi: http://tapanikunnas.net/
Videot: https://vimeo.com/tapanikunnas
Twitter: https://twitter.com/tkunnas
Instagram: https://www.instagram.com/tapanikunnas/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rastigaissa
23.04.2016 17:07


Viestejä: 461
Helsinki ja muut kaupungit ovat meiltä syrjässä, joten ostan paljon verkosta

Paras verkkokauppani on Shelby, tosin en tarvitse kaikkia heidän hienoja tuotteitaan
Eniten ostan Partioaitasta ja pääosin ollut tyytyväinen, mutta toimitusajat viimeisen parin vuoden ajan vaihdelleet aika tavalla
Varuste.net oli tosi asiakasystävällinen reklamaatiotilanteissa
Savotta storessa aulista palvelua
SOS on nopea ja luotettava
Muutama pieni kiva liike kuten Maskun erä sekä Maken pyydys toimivat nopeasti
Kannattaa aina rekisteröityä, niin takuu ja muut asiat menevät sutjakammin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
23.04.2016 18:01


Viestejä: 8998
Kävin pari päivää sitten Oulun Partioaitassa vaimon kanssa. Hän osti kengät minä kaikenlaista tilpehööriä tulevan varalle.
Parempaa palvelua ei voi saada kuin tuolla!

Verkkokauppojen kanssa on vain hyviä kokemuksia , tosin olen ostanut vain Suomesta.

Tässä muutama joidenkanssa on hyvin sujunut:
-Varuste.net
-Scandinavian Outdoor
-XXL
-Varusteleka

On muitakin yksittäisiä , joiden kanssa kauppa on ollut asiallista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sahamies
23.04.2016 18:53


Viestejä: 4314
Olen ostanut viimevuosina kaikki verkkoni Ylöjärveltä. JP-verkko on luotettava toimittaja ja silmäkokoja on tarjolla niin isoille kuin pienillekin kaloille.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
23.04.2016 19:46


Viestejä: 5135
Tein samanlaisen kysymyksen kuin ollikainen samassa kaupassa pari-kolme vuotta sitten, ja he vetivat esiin kenkalaatikon kannellisen kaikkia mahdollisia solkia.

Tosin ei ollut kysymys varaosasta vaan rinkan lippataskun virittelysta. Neuvoivat viela samalla kadulla olevaan ompeluliikkeeseen, joka on tottunut retkeilyvalineiden materiaalien kanssa touhuamiseen
- projekti kaatui siihen ettei rinkkaa mahdu ompelukoneessa tarpeeksi kaantelemaan (TimoA tosin teki vastaavan projektin, pitaiskohan pyytaa "virka-apua"?)
- kavin kertomassa lopputuleman ja viela erikseen kiittamassa palvelusta ja neuvoista

PS Hyva kun Maken Pyydys mainittiin, aivan mainio kauppa, vaikken ole paikalla koskaan kaynytkaan
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Setämies
24.04.2016 10:39


Viestejä: 186
Kokemusta löytyy suomalaisista ja ulkomaisista kaupoista. Varuste.netillä paras mutta hitain asiakaspalvelu. Asiat kuitenkin hoituneet kerralla kuntoon asiakkaan eduksi, ei mitään nillitystä. Myös valikoima on hyvä ja laaja. Paras kotimainen vaihtoehto!

Skandinavianilla taas yhdessä ainoassa rekkulassa vastuu vieritettiin surutta asiakkaan selvitettäväksi, en jaksanut alkaa vääntää pikkuasiasta, mutta äänestän lompakolla. Tammiston SOS:n kivijalassa olen saanut loistavaa palvelua vanhemmilta, siis 30+ vaikuttavilta myyjiltä, mutta ne söpöt tytöt saisivat minun puolesta täytellä hyllyjä sekä hoitaa kassaa ja ohjata neuvoa kysyvät asiakkaat niille jotka jotain tuotteista tietävät. Ympäripyöreällä kuvastovastauksella kun ei tee mitään.

XXL kivijaloista on tullut ostettua tammistosta ja nyt suomenojalta kun se on lähempänä. Ystävällistä palvelua asiakkaan hyväksi. Löysin hyllystä hintavirheen ja ohimennen kysyin myyjältä, niin otti väärän hinnan pois hyllystä ja sanoi kirjoittavansa minulle lapun jolla sen saa siihen hintaan kassalta. Muutenkin saanut hyvää palvelua ja tuntevat valikoimansa ainakin urheilupuolella hyvin ja osaavat neuvoa. Varsinaista neuvoa en ole retkipuolella kysellyt, voi samanlaisia kuvastovastauksia kuin SOSSilla. Myös verkkokaupassa asiointi ollut sujuvaa ja uutiskirjeen tilaajana saa hyviä alennuksia.

Ulkomaisista kaupoista on sen verran että saksasta olen aina saanut hyvää palvelua ja nopeat vastaukset s-posti kyselyihin. Paras ulkomainen kokemus on brittiläisestä ultralight outdoor gear kaupasta.

XXL:ssä saa kaikki alennuksia kun tilaa uutiskirjeen ja varuste.netistä saa vipin kun ostaa yli satasella. Melko reilua. Suomalaisissa kaupoissa pyrin välttämään partiokaupan kaltaisia ketjuja, joissa tietty piiripieni saa etuja ja alennuksia. Ostan mielummin ulkomailta, kuin rahoitan muiden boonuksia missään kaupoissa!

En haluaisi olla ikärasisti, mutta kivijalassa palvelun tasoon vaikuttaa selkeimmiten myyjän ikä Rolling Eyes . Siltä nuorelta söpöltä jumppatrikoisiin pukeutuneelta tyttöseltä ei ole oikeastaa koskaan saanut tyydyttävää vastausta. Vanhassa vara parempi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
24.04.2016 11:05


Viestejä: 5135
" Paras ulkomainen kokemus on brittiläisestä ultralight outdoor gear kaupasta"

Juuri nain. Titaanisesta pasta potista lahti kannen nuppi eka-kayttokerralla. Uusi tuli kirjeessa ja ehti reisuun mukaan - tuskin heilla niita kansia on erikseen, eli taysi setti "kannibalisoitiin" asiakaspalvelun eduksi.

Valitin kaasuvalaisimien sukista, etta niita menee yksi per kayttokerta - onko valmistusvirhe?
- no ei mitaan: he avasivat siella paketin ja rupesivat polttelemaan. Ilmeisesti oli vain kompelo kayttaja!

BCP (Walesissa) on myos hyva palvelultaan (vahan erikoisempaa varustetta). Joe en ole saanut varustekokonaisuutta kasaan, he neuvoivat mista loydan puuttuvan komponentin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pepi
24.04.2016 11:18


Viestejä: 6907
^^ Olen jo vuosikymmenet saanut tottua ajatukseen, että myyjä ei ole tuotekehittelijä eikä edes myymänsä tuotteen ahkera käyttäjä. Jos menen erikoisliikkeeseen ostamaan omaan harrastukseeni liittyvää tuotetta, voi hyvällä syyllä odottaa, että tiedän sen käytöstä enemmän kuin myyjä. Ammattitaitoisen myyjän tunnistaa siitä, että hän ymmärtää tämän.

Kuitenkin, jos tuotteessa on uusi ominaisuus, johon en vielä ole tutustunut, odotan myyjän tietävän sen tarkoituksen ja tärkeimmät ominaisuuserot vanhaan. Sen, onko se minun käytössäni etu, haitta vai yhdentekevä, saan arvioida itse. Tässä tilanteessa tunnistan kokemattoman, mutta kehityskykyisen myyjän siitä, että hän kutsuu tuotteeseen paremmin perehtyneen paikalle ja jää kuulolle. Tai sellaisen puutteessa yrittää ymmärtää, miksi kysyn jotakin asiaa.

Nuorilta ei voi vaatia kaikkitietävyyttä, mutta oppimishalua ja -kykyä voi.
_________________
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Patikoitsija
24.04.2016 11:56


Viestejä: 1846
Tässä konstailematon verkkokauppa, tuotekehityksen saralla ei varsinainen uranuurtaja Wink

http://jalavankauppa.fi

Rottinkisia umpihankisauvoja on tietääkseni saatavilla vaihtelevasti. Näitä "rytikeppejä" voinee tiedustella sekatavarakaupan kauppiaalta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
24.04.2016 12:48


Viestejä: 5135
Yhta hyvia saapassukkia kuin mita ostin jalavankaupasta olen etsinyt monta vuotta jo
- ei nayttanyt olevan mukana verkkokaupassaan
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 4
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Siirry: