Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Valtion metsien käsittely Lapissa
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Valtion metsien käsittely Lapissa
Jouni
27.04.2017 10:21


Viestejä: 946
Metsähallitus ajantasaistaa alue-ekologisia suunnitelmiaan Lapissa. Vaikea sanoa, mitä tämä todellisuudessa tarkoittaa, mutta saattaa tarkoittaa esimerkiksi sitä, että aikoinaan alue-ekologisissa suunnitelmissa hakkuiden ulkopuolelle suunniteltuja kohteita otetaankin hakkuiden piiriin. Joka tapauksessa uskon, että jokaisen Lapin metsistä kiinnostuneen kannattaisi käydä tuolla karttapalvelussa merkkaamassa tärkeitä paikkoja ja antamassa palautetta siitä, millaista metsien käsittelyä hyväksi Lapin talousmetsissä näkee.
Karttasysteemi, jossa annetaan se palaute

Itse jo kävin. Siinähän menee helposti aikaa ihan rutkasti, kun ensin Retkikartassa Metsätalouden monikäyttömetsät päälle ruksattuna kuljeskelee pitkin Lappia ja miettii mitkä kaikki näistä monikäyttö=talousmetsistä ovat retkiltä jääneet mieleen erityisen komeina eli vanhoina ja mitkä omasta mielestä pitäisi jättää hakkuiden ulkopuolelle jatkossakin. Mutta jospa se ajan käyttäminen kannattaa.

Kannattaa muuten huomata, että jos joku metsä on Retkikartassa merkattu Metsätalouden monikäyttömetsäksi ja samalla Virkistysmetsäksi, niin se ei tarkoita että ko. metsä jätettäisiin hakkuiden ulkopuolelle. Ehkä laajimmat avohakkuut jätetään tekemättä, mutta usein hakkuita tehdään. Tätäkin voi tietenkin tuolla karttasysteemissä kommentoida, että onko hyvä näin vai olisiko parempi jotenkin toisin.

--- --- ---
Vaikuta valtion metsien käyttöön Lapin alueella

Tiedote. Julkaistu: 27.04.2017 klo 08:00 Metsähallitus

Metsähallitus aloitti helmikuussa alue-ekologisten suunnitelmien ajantasaistamisen Lapin alueella. Kansalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa Metsähallituksen toimintaan ehdottamalla tärkeiksi katsomiaan kohteita tai alueita huomioitavaksi suunnitelmassa.

Metsähallituksen tehtävä on hoitaa valtion metsiä parhaan kokonaishyödyn saavuttamiseksi. Puuntuotannon lisäksi muun muassa virkistyskäyttö-, luonto- ja maisema-arvot ovat tärkeitä. Kohteiden löytymiseksi on aukaistu karttapohjainen nettikysely, jossa kohteita voi ilmoittaa. Kyselyn lisäksi Metsähallitus järjestää yleisötilaisuuksia, joissa voi osallistua metsien käytön suunnitteluun.

Kyselyyn pääsee osoitteen https://maptionnaire.com/fi/2667 kautta tai Metsä.fi sivujen kautta. Ilmoitetut kohteet tarkastetaan paikkatietoaineistoista ja tarvittaessa maastossa.

Alue-ekologisen verkoston laatua parannetaan kartoittamalla uusia metsälakikohteita ja muita arvokkaita luontokohteita eri tavoin. Verkoston vaikuttavuutta lisätään keskittymällä ekologisten käytävien ja tukialueiden merkitykseen tarkastelemalla kohteiden ja alueiden sijaintia suhteessa suojelualueisiin.

Projektissa pohjatieto valtion maiden luonto- ja muista erityiskohteista päivittyy ja luo pohjaa projektin jälkeen alkavan Lapin luonnonvarasuunnittelun tekemiselle. Ajantasaistettu alue-ekologinen verkosto valmistuu vuoden 2018 lopussa.

Alue-ekologinen verkosto netissä

Alue-ekologista verkostoa voi tarkastella ilmaisessa Retkikartta.fi -palvelussa. Palvelussa näkyvät toiminnan ulkopuolella ja rajoitetussa metsätalouskäytössä olevat kohteet, kuten ekologiset yhteydet ja virkistyskohteet. Uhanalaisten lajien esiintymät, petolintujen pesien sijainnit tai metson soitimet eivät ole julkisia.

Yleisötilaisuudet:
Rovaniemi 15.5.
Ranua 17.5.
Simo 23.5.
Kittilä 31.5.
Pello 30.5.
Ylläs 24.5.
Keski-ja Ylä-Lapin yleisötilaisuuden järjestetään 2018.

Lisätiedot:
Mika Puustinen, projektipäällikkö, mika.puustinen@metsa.fi, 0400-241 516
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
mettäantero
27.04.2017 20:00


Viestejä: 2309
^Kiitos Jouni vinkistä. Kävinpä minäkin jo noita säilyttämisen arvoisia paikkoja heikeläisten karttaan merkkaamassa. Ilmeisesti niitä kai voi vielä täydentääkin myöhemmin, jos joku arvokas paikka nyt unohtui? Merkkasin lähinnä arvokkaita luontokohteita (esim. paikkoja, joista löytyy vanhaa puustoa sekä poikkeuksellisen paljon keloja ja maapuuta), maisemallisesti hienoja paikkoja sekä omilla retkillä muutenkin erityisesti mieleenpainuneita vielä suojelemattomia metsiä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
27.04.2017 22:29


Viestejä: 5142
Vaikuttaisi touhu menevan oikeaan suuntaan, nyt kun uusi MH-laki on ollut juuri yli vuoden voimassa (27.04.2017 klo 08:00 Metsähallitus tuo tiedotteen paivays).

Lusekelin juuri aamulla 2016 alun Retki-lehden numeroa, jossa Luontopalveluiden johtajaa oli haastateltu. Hankin mainitsi nk. kolmannen tase-eran metsat (38.000 alaltaan, jota tosin ei erikseen mainittu, vaan ihan vaan muistikuvani) ja silloin tietynasteisen huolen niiden kayton muuttumisesta.

Nuo samaiset alueet joutuivat kaikkien "taseiden" ulkopuolelle " kauan sitten" kun luonnonsuojelujarjestojen ja MH:n valille saatiin "linnarauha". Kaytto on edelleen valinkauhassa, tietaakseni, koska sopimus oli sillojn vain "stand still"... vai tulikohan nyt talla kierroksella jokin pysyva ratkaisu (tai mahd. juuri tekeilla)?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
helposti tavoitettvat järvet lapissa ? jatta Melonta 3 20.06.2020 10:15 Katso viimeisin viesti
Kokonaiselämyksellisin paikka Lapissa korvenkummajainen Lappi 12 05.05.2019 16:21 Katso viimeisin viesti
Ruskalennot lapissa 2018 vilves Lappi 2 17.10.2018 9:50 Katso viimeisin viesti
Hillatilanne Länsi-Lapissa? tunturisusi Lappi 1 17.07.2018 9:56 Katso viimeisin viesti
Autokyydit lapissa Karisu Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 6 02.07.2018 13:54 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: