Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muut varusteet Koiran reppu ja muut tarvikkeet
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Koiran reppu ja muut tarvikkeet
River
12.02.2018 0:47


Viestejä: 66
Pitäisi löytää saksanpaimenkoiralle reppu kesän Lapin vaellukselle. Koira ei ole vielä ihan vuotta, ja säkäkorkeus liikkuu siellä 70cm paikkeilla. Ei ole vielä lihaksikas kuten täysikasvuinen koira on, mutta kokoa on tosiaan muuten kertynyt ihan kiitettävästi. Millaisia kokemuksia täältä löytyy eri merkeistä ja niiden yleisestä laadusta, istuvuudesta ja kestävyydestä? Minkä verran painoa uskaltaa (tuossa vaiheessa) 1v 3kk vanhan sakemannin selkään laittaa? Tarkoitus on, että kantaisi omat nappulansa ja vesiastiansa. Koira on hyväkuntoinen, liikkuu vapaasti maalla ulkona, mutta vaelluksella ei tietenkään ole vielä koskaan ollut.

Entäs sitten nuo joustotaluttimet? Onko niiden kestävyydessä ollut eroja ja minkä mittainen on hyvä lähinnä avotunturissa ja/tai selkeillä poluilla kulkemiseen? Mitä muita tarvikkeita pitää osata varata mukaan? Koiran särkylääkettä, kynsisakset ja rasvaa tassuihin ainakin?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
12.02.2018 8:47


Viestejä: 9291
Ainakin Nallen polku valmistaa Jeri koiranreppuja koiran haluttujen mittojenkin mukaan. Ainakin itse olin tyytyväinen - koira ei ollut aluksi, mutta matkan jatkuessa unohti kokonaan että reppu oli selässä. Laughing
Värkkäsin itse kevyen peitteen sateen ajaksi , joka peitti repun ja osan koiraa.

Repun paino pitää miettiä tarkkaan nuorella koiralla - kantaa vaikka itse alussa osan tarpeista.

Kynnet leikkasin ennen reissua. Kynsisakset oli kuitenkin mukana repeytymien varalle. Ei ollut tarvetta, koska liikuin päivittäin kotonakin maastossa koiran kanssa ja tassut olivat tottuneet kaikenlaiseen maastoon.

Rasvaa ja tossut olivat varalta mukana , mutten tarvinnut.

Koira nukkui teltassa itikoiden takia. - ja muutenkin parempi silmän alla. Teltassa oli kevyt peite suojaamassa teltan pohjaa kynsiltä , oli usein kasassa kuitenkin aamulla. Teltastahan se riippuu- kevyessä on ohuempi pohja.

Minulla oli vetovyö ja siinä noin 2,5m joustoremmi kiinni koiran rinkassa. Ilman rinkkaa koira piti valjaita mm.päivälenkillä - myös kotilenkeillä.(vyö, joustoremmi ja koiran valjaat ostettu Valjakkokoirayhdistykseltä)

Oma koira oli karjalankarhukoira, jota ei voinut maastossa kovan riistavietin takia pitää irti. Lapissa ei muutenkaan koiraa saisi pitää irrallaan mm. porojen takia - mutta sitä näkee tapahtuvan.

Ruokana oli Jahti Vahtia tai eläinlääkäriltä ostettua hiton kallista - nimi ei tule nyt mieleen. Kuivasin myös jauhelihaa - koiralle maustamatonta, itselle myös mausteista. Molempia söin itsekin.

Liuosta oli itikoden varalle koiran selkään jo keväällä laitettu , mutta aika tehotonta.
Joskus vetäisin Offia pahimpaan itikkahetkeen koiran kaulaan varovasti.
Nykyisin on jotain tablettiakin koirille punkkeja ja itikoita varten. En tunne niitä.

Hyvin Lapissa koiran kanssa pärjää kun huomio aina koiran senhetkisen tilanteen.

ps. tarkemmin muistellen : oli eläinlääkäriltä särkylääkettä koiralle mukana mutta ei tarvinnut.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
oml
12.02.2018 14:21


Viestejä: 314
Jotain ripulilääkettä kannattaa varmaankin ottaa mukaan, kun koira popsii matkanvarrelta suuhunsa kaikki hirvenpapanat, ihmisten pökäleet, jäniksenpapanat, myyränpapanat ja poronpapanat sekä mahdolliset puolimädät elukoiden raadot. Herkkuaterian päälle latkitaan vielä vettä mahdollisimman epäilyttävän näköisestä lammikosta.
Canikur sopii ainakin ruikkutaudin hoitoon, ja Inupekt Fortea on ainakin työnnetty oman koiran kurkkuun kun koiran maha on pitänyt turhan kovaa pulputusta ja möyrintää.
https://www.kivuton.fi/fi/product/canikur-12-x-4-4-g/26327
https://www.verkkosivuapteekki.fi/Inupekt-Forte-60-tablettia
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hummelo
12.02.2018 21:49


Viestejä: 88
Minulla ja toivottavasti myös koirallani on hyvät kokemukset Ruffwear Palisades -repusta. Muitakin olemme kokeilleet, mutta tämä pysyy parhaiten paikallaan juostessa ja pusikoissa, koska siinä on hyvät kiinnitykset valjaisiin reppujen alla. Lisäksi valjaat ja niistä tarvittaessa, esim. ylityksissä irrotettava reppuosa on erinomainen piirre.

Koiran repun painosta. Nuori koirasi painaa ilmeisesti noin 35 kiloa, joten se syö reissussa noin 300g aktiivisen koiran/työkoiran nappuloita. Viikon retkellä kuluu runsaat kaksi kiloa. Kuppien, (esim. kokoonmenevien seatosummit xl bowl) kanssa kantamukseksi tulee reppuineen ja kuivapusseineen noin kolme kiloa. Sen voi kyllä laittaa terveen ja monipuolisesti liikkumaan tottuneen pennun selkään; tauoillahan reppu otetaan pois. Jos ruokapussia haluaa pienemmäksi ja kevyemmäksi, voi käyttää kuivattua ruokaa, valmiina saatavaa lehmän mahaa tms. Se toki täytyy testata etukäteen. Vahinkojen varalta olen kyllä jakanut koiran ruuan kannettavaksi osin itselleni ja vastaavasti koira on kantanut muita omia tavaroitaan repussaan.

Ison koiran kanssa liikkuessa ja koiran nukkuessa teltassa kannattaa teltan olla riittävän iso ja korkea. Yhden hengen teltta ei riitä. Itselläni on ollut käytössä kahden ja kolmen hengen telttoja. Mukavuusasiana kuljetan aina mukana Expedin evazote doublemat-kääröä ja levitän sen ensimmäiseksi teltan pohjalle. Tuo matto painaa n.260g, on 4mm paksu, peittää suuren osan teltan lattiasta ja toimii koiran makuualustana.

Vinkeistä vaarin, mutta vasta kokeilemalla löytää itselle ja koiralle sopivat käytännöt ja varusteet. Tärkeintä, että kommunikointi koiran kanssa sujuu. Antoisia retkiä!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
River
13.02.2018 14:30


Viestejä: 66
Koiran mittojen mukaan teetettävä reppu on hyvä idea kunhan tuo koira ensin pääsee aikuisen mittoihin. Säkäkorkeus ei varmaan enää (toivottavasti!) kasva, mutta massaa tulee vielä ainakin vuoden ajan lisää. Ruffwear Palisades vaikuttaa omaan silmääni hyvältä, mutta on sillä hintaakin! Hummelo, onko se miten kestävä?

Koira syö nyt talvella kotonakin JahtiVahti extraenergiaa, kun liikkuu niin paljon ulkona ja hangessa uppuroiminen kuluttaa energiaa siinä määrin, että alkoi laihtumaan.

Valmistetaankohan tuota Expedin evazote doublemattia enää, kun näyttää olevan kaikista verkkokaupoista loppu. Harmi, koska vaikuttaa juuri sopivalta tuotteelta koiran alle telttaan.

Ripulilääkkeet on hyvä huomio! Tämä karvakaveri syö kyllä kotonakin metsästä kaikkea ihanaa ja jos silmä välttää, niin vessanpöntöstäkin hakee herkkuja ennen kuin ehtii vetäistä (yök!). Luulisi siis olevan hyvä vastustuskyky, mutta eihän sitä tiedä mitä uutta pöpökantaa siellä pääsee maistelemaan.

Jauhelihan kuivaaminen koiralle ja muut kuivaherkut on hyvä idea. Pitänee tehdä reissu Rahulan Rehun tehtaanmyymälään.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hummelo
13.02.2018 18:52


Viestejä: 88
Ruffwearin Palisades reppu on ollut setterilläni 5-6 vuotta kohtalaisessa käytössä. Käyttö ja pesut näkyvät, mutta reppu on edelleen käyttökelpoinen. Repun alapuoliset pienet kiinnityssoljet on suutari kertaalleen vahvistanut. Mukana tulleet kevytjuomapullot eivät kestäneet muutamaa retkeä kauempaa ja tilalle olen hankkinut Camelbakin soft-pullot ja Ortliebin 2-litraiset. Pohjoisessa juomapulloja ei tarvitse, mutta etelämpänä koira on kantanut osan juomavesistäni. Repun laukkujen sisäpuolinen pinnoite näyttää myös kuluneen. Sillä ei ole merkitystä, sillä ruuat pakkaan kuitenkin aina varalta kuivapusseihin. Valjaat ovat säilyneet hyvin. Ahkerassa retkikäytössä kestänee koiran iän, mutta takuuta isältä pojalle käytöstä en antaisi.

Jeri-koiranrinkka vaikuttaa kyllä vahvemmalta, mutta istuvuuden kiinnityksineen ja "pusikkovirtaviivaisuuden" olen arvioinut Ruffwearin osalta koiralleni paremmaksi.

Expedin Doublemattia löytyy saksalaisista verkkokaupoista, esim. Outdoorfair ja Globetrotter, mutta edullisin hinta kannattaa hakea hintakoneilla, kuten idealo.de tai guenstiger.de. Edullisempi vaihtoehto matolle löytyy evazote-levystä, jota myy ainakin Extremtextil.de. Hinta on vain noin kolmasosa merkkituotteesta, mutta pakkauspussin (jos sellaisen haluaa) joutuu tekemään itse tai hankkimaan muuten esim. valmiista telttapusseista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
13.02.2018 19:51


Viestejä: 9291
Koiran rinkka pitää tietenkin koiralle sopia. Kasvavalle koiralle rinkassa pitää olla säätövaraa.

Jeri-rinkka on tosiaan erittäin kestävä. Poron kohdatessamme koira oli niin villinä että jouduin täysillä nojaamaan 45 asteen kulmassa taaksepäin ja jarruttamaan sauvoilla, eikä rinkka ollut moksiskaan.

Koira tarvitsee ruuansulatukseen bakteereja, joten liian hygieeninen ei kannata olla.

Joskus hiihtelin koiran kanssa hankikannoilla, jossa oli paljon jäniksen papanoita. Tiesin että niistä on koiralle hyötyä , joten annoin napsia , vaan aika veikeä oli nähdä että koira valkkasi, mitkä papanat haluaa syödä. Toisia vain haisteli.


Viimeinen muokkaaja, hannes pvm 13.02.2018 20:34, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
oml
13.02.2018 20:15


Viestejä: 314
Sadepuku koiralle ei varmaankaan paljoa paina rinkassa ja mielummin telttaan ottaa edes osittain kuivan koiran kuin rankkasateessa kastuneen ja kuraisen koiran. Löytyyhän sille käyttöa myös "siviilissäkin" kevään ja syksyn kurakeleissä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
14.02.2018 12:46


Viestejä: 9291
En tunne sadepukuja mutta kuinka koiran meno sujuu, kun rinkkakin on selässä?

Märässä maastossa koira kastuu alta vaikkei sataisikaan.

Itse käytin pyyhettä koiran kuivaamiseen. Koira pystyy tehokkaasti ravistelemaan jotain 80%, loppu menee pyyhkeellä. Koirakin tykkää kuivaamisesta, koska päivän kävelyn jälkeen samalla saa vähän hierontaa.
Minua ei nihkeä turkki haitannut. Teltta oli kyllä kolmelle, joten tilaa oli.

Pyyhe oli retkiliikkeestä , samanlaista materiaalia kuin Vileda keittiöpyyhe mutta paksumpi ja isompi.
Leikkasin sen kahtia, toinen koiralle (ja teltalle) ja toinen minulle. Sen sai hyvin puristettua nesteestä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hummelo
14.02.2018 13:08


Viestejä: 88
Oman kokemuksen mukaan koiran sadepuku ei ole vaelluksella tarpeen, ellei sitten leirioloissa. Reppu vähän suojaa matkatessa ja sitten kuivataan pyyhkeellä ennen telttaan menoa. Sadepuku on aika lailla mittatilaustyötä ollakseen hyvä pitemmälti liikuttaessa. Puku kestää paremmin kaupungin kurakelillä kuin vaelluksen katajikossa tai pusikoissa. Joskus pitkää päivää sateessa melottaessa olen koiralla käyttänyt ettei tule vilu paikallaan ollessa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
TiMoKo
14.02.2018 22:09


Viestejä: 3136
Saksapaimenkoira kuulunee sarjaan iso koira. Itse olen omia saksanpaimenkoiriani kuormittanut hyvin varovaisesti ennenkuin ne täyttävät kaksi vuotta. Ehtii luusto ja lihaksisto kehittyä rauhassa. Mutta joku toinen toimii toisin, lieneekö lopputuloksessa eroja?
Eli en ainakaan kuormittaisi tuossa vaiheessa kovin isoilla kuormilla.

Meillä on käytössä tuo Hanneksen mainitsema Jere laukut Roni
Soolo

Hyvät ja kestävät, meillä olleet kohtuullisen aktiivisessa käytössä jo vuosia, mutta tilavuudeltaan aika pienet eikä ole vesitiiviit.
Seuraavaksi olen ajatellut ostaa amundsen nonstop laukut. Tilavuus kasvaa ja myös vedenpitävyys paranee.

sateensuojat yms asiat liittynee myös vähän rotuun. Sakemannille en ole kuljettanut sadevaatteita mukana. Eikä myöskään ole ollut mitään ongelmaa mahan toimivuudessa eikä kumpikaan siivilöi maastosta muutenkaan ylimääräistä syömistä. Hyvissä maastoissa anturat kestäneet hyvin, mutta kun joskus on menty esim 10km rakkakivikossa, niin se käy kyllä ison koiran anturoiden päälle, siinä ehkä tossut voisi olla parempi apu kuin rasva.
_________________
Maailman suurinta viisautta on jälkiviisaus, valitettavasti sitä ei voi käyttää etukäteen.
"vaikkapa hulluna pidettäisiin"
https://timokokairankiertaja.blogspot.com/


Viimeinen muokkaaja, TiMoKo pvm 14.02.2018 23:27, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla AIM Osoite Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rastigaissa
14.02.2018 23:03


Viestejä: 496
Voitko Timoko laittaa sitten vertailevaa infoa repuista, kun olet hankkinut Amundsenin.
Kuvasta päätellen se menee alemmaksi kuin käyttämänne Jeret.
Kiitos näistä vinkeistä!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
TiMoKo
14.02.2018 23:23


Viestejä: 3136
rastigaissa kirjoitti:
Voitko Timoko laittaa sitten vertailevaa infoa repuista, kun olet hankkinut Amundsenin.
Kuvasta päätellen se menee alemmaksi kuin käyttämänne Jeret.
Kiitos näistä vinkeistä!


Sehän sopii, monesti on tullut käytyä niitä "käsittelemässä" liikkeessä mutta vielä hankkimatta. Nyt ensin kevätvaellus ahkion kanssa ja eiköhän kesäksi oteta tuo koeajoon.
_________________
Maailman suurinta viisautta on jälkiviisaus, valitettavasti sitä ei voi käyttää etukäteen.
"vaikkapa hulluna pidettäisiin"
https://timokokairankiertaja.blogspot.com/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla AIM Osoite Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
oaivi
19.08.2019 17:17


Viestejä: 413
Minkälaisia taluttimia käytätte vaelluksella? Olisi mukava antaa koiralle maastossa hiukan enemmän liikkumavaraa kuin 2-metrisen hihnan verran, mutta flexin kantaminen ei oikein innosta.

Kerran ostin joustotaluttimen, mutta se venahti joustamattomaksi aika pian eikä ole sellaisena oikein kätevä. Parilla reissulla on ollut käytössä Nallen Polusta hankittu joustava jatkopala. Se on kestävä, mutta lisää aika lailla painoa sinne koiran puoleiseen päähän ja laahaa siksi usein maassa.
_________________
Metsä. Kuntosali ja juhlasali. Työpaikka ja lepopaikka. Kirkko ja kapakka.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
NorP
26.08.2019 14:29


Viestejä: 177
Minulla on käytössä n. 265cm monitoimitalutin. Molemmat päät kiinni valjaissa/repussa ja 'lenkki' lantiovyössä. Haastavissa paikoissa (kivikot yms) päästän koiran 'pitkään hihnaan' eli nappaan toisen pään irti valjaista.

Vanha, ja kertaalleen jo kasaankin ommeltu hihna. Tämä mittaisia ei vain tunnu enää saavan oikein mistään, kaikki on niin pätkä hihnoja.

Joustotalutinkin löytyy, mutten ole kokenut sitä käteväksi. Sitä ei saa 'pysäytettyä' samantien, samanlailla kun normi taluttimen, jos koira näkee poron tai muun mukavan potenttiaalisen leikkikaverin jonka perään pitää sännätä.
_________________
Kunhan Kuljeksin
http://norpinjutut.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Senja vai Blåvatnet koiran kanssa? Marjo Norja, Ruotsi, Venäjä ja muut lähialueet 5 14.02.2020 9:36 Katso viimeisin viesti
O:lundhags jaure lt/muut merkin kevye... MarttiJ Ostetaan ja Myydään 0 30.10.2019 22:10 Katso viimeisin viesti
Source Patrol 35L reppu erailija Ostetaan ja Myydään 1 02.08.2018 16:54 Katso viimeisin viesti
Koiran kanssa Lapissa Reeta Lappi 132 20.04.2018 14:07 Katso viimeisin viesti
Titaanipannun rasvapoltto ja muut vinkit River Ruoanlaittovälineet ja varusteet 16 27.03.2018 15:28 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: