Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Haaveena Halti?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Haaveena Halti?
collie-poppoo
01.03.2009 19:40


Viestejä: 28
Halti aiheita täällä lienee jo monta, mutta en jaksanut kovin kauaksi taaksepäin selailla. Joten...
Kertokaahan kokeneemmat onko täysin tuhoon tuomittu haave naisimmeiselle ja koiralle selviytyä Haltin reissusta kaksin? Mitään konkareita ei olla, mutta ei ensimmäisellekään reissulle olla lähdössä (tai siis joo, yksin tehnyt vain päivämatkoja). Telttaa olisi tarkoitus raahata matkassa, jotta saisimme yöpyä siellä missä väsymys iskee, jos maasto sen sallii. Emmekä halua olla häiriöksi koiravihaajille tupaan tunkeutumis yrityksillä. Varustus on muotoutunut 10 vuoden aikana jonkinlaiseksi, että ei sentään (ilta)puku päällä olla lähdössä, kuten joku jossain... Matka ajankohta olisi syyskuu, kun tekisi mieli poksauttaa kuohuva pullo auki huipulla pyöreiden vuosien kunniaksi. Onko tuota Kalottireittiä, mikä perille vie merkitty mitenkään? Kartta ja kompassi pysyvät kädessä ja useinmiten vielä oikeinpäin... Ja vielä, mitä mallia nuo "sillat" ovat vai joko haave tyssää johonkin riippusiltaan, niitä kun en ole suostunut ylittämään sitten Karhunkierroksen. Kilometri määrää en sinänsä pelkää, sillä ollaan täällä etelässäkin aika liikkuvaista sorttia ja lomaakin tuli varatuua jo pari viikkoa.....
Mielenkiinnolla kommenttejanne odottaen....
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tappuri
01.03.2009 19:52


Viestejä: 257
Periaatteessa ilman karttaa ja kompassia pärjäät jos kalottireittiä menet. Teltta on ehdoton mukana, niin täynnä mökit ovat yleensä. Koiralle Haltin läheiset kivikot voivat olla hankalia. Sillat ovat hyvat, muistaakseni Vuomakasjoen silta ei ollut riippusilta. Mahtava paikka viettää synttäreitä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mahtikissakeitin
01.03.2009 19:55


Viestejä: 72
Pullojen poksautukset kuuluvat huipuille, niin elämän kuin fyysisten kappaleidenkin. Halti ei kuitenkaan ole huippu, se on sivurinne. Parempia kohteita - todellisia huippuja - on Haltin ympäristössä. Maisematkin ovat komeammat.

Koiraa ajatellen Kilpisjärveltä Ruotsin puolelle länteen suuntautuminen voisi olla parempi vaihtoehto. Siellä on somia hiekkapolkuja, kun Suomen puolta koristavat harmaat lohkareet. Ruotsin puolella on sitä paitsi korkeampia ja helpommin saavutettavia huippujakin kuin Suomessa.
_________________
Mahtikissakeittelijä tarjoaa - tänään vain kissanruokapurkin hinnalla: http://jwbasecamp.com/Articles/SuperCat/index.html
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Turvekammi
01.03.2009 22:13


Viestejä: 363
Jos meinaa koiran kanssa Ruotsiin on oltava nyt jo liikkeellä, tarvittavat eläinlääkärihommat pitää aloittaa 180 päivää ennen reissua.

Haltin reitillä ei ole riippusiltoja, vaan muutama puusta kyhätty tukeva silta.

Hyvin selviää koiran kanssa, matkaa tulee se 110 km. Tupiinkin saa nykyään viedä koiran. Syyskuussa ei ole enää lomakausi -> tupiin mahtuu melko varmasti. Olen heinäkuussakin ollut tuvilla yksin Haltin reitillä.

Reitti on merkitty oranssipäisillä tolpilla. Kartan ja kompassin voi laittaa reppuun - niitä ei oikeastaan tarvitse ellei pilvet laskeennu liian alas.

Telttapaikkoja on kaikkialla - aivan Haltin lähellä, Haltin "kattilassa" joutuu katsomaan hieman tarkemmin, mutta kyllä sinnekin pienehkön teltan saa. Viimeinen hyvä telttapaikka ennen Haltia on Haltijärvestä laskevan joen varressa pari kilometriä Haltijärven eteläpuolella. Huomaat kyllä maastosta, koska muuttuu liian kiviseksi. Ja Haltin kattilassa on kaksi tupaa, tuurillaan pienempi on tyhjä ja mahdut sinne.

Puhelin ei kuulu monessakaan paikassa, mutta reitillä liikkuu kuitenkin päivittäin joku. Tämä siis turvallisuusasiaa.

Halti on huippu, Suomen rajapyykki on sivurinteessä. Toisaalta Haltin huippu on Norjan puolella, joten teoriassa koiraa ei sinne saa viedä ilman noita 180 päivän kommervenkkejä. Vainoharhainen norski kun katsoo, että suomalaisella koiralla on raivotauti. Mutta ei siellä norjan viranomainen päivystä.

Kysy vielä mitä vaan, vastataan mitä vaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
issuj
01.03.2009 22:18


Viestejä: 765
Ei muuta kun sinne vaan! Kalottireitti on merkitty maahan lyödyillä kepeillä, eikä kai siltä valtatieltä voi muutenkaan helposti eksyä. Sillat on tukevia lankkusiltoja. Se polku on niin käytetty, että on pitkiä matkoja syöpynyt kivikoksi ja liejuksi, kun taas vähän omia polkuja kulkien saa saapastella tasaista nummea pitkin. Ja loppumatkan kivikot voi olla koiran tassuille, kuin omille nilkoillekin, koettelemus. Tukevat vaelluskengät on ihan ehdoton varuste siellä.
Minullekin tulisi mieleen muita kohteita, missä maisema olisi "hienompi" tai saavutettavuus helpompi, mutta on Haltilla itseisarvonsa ja jokainen valitsee itse kohteensa omien tavoitteidensa, halujensa ja kykyjensä mukaan. Lisäksi koiran viemiseen Ruotsin puolelle taitaa olla edelleen aikamoisia rajoitteita.
Jaaha, siihen Turvekammi ehti sillä aikaa, kun kirjoitin laittaa oman viestinsä väliin. No, eipä tullut vahinkoa, vaikka osin samaa asiaa kirjoitinkin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
collie-poppoo
02.03.2009 8:24


Viestejä: 28
Kiitoksia kommenteistanne. Kertokaahan nyt hyviä vinkkejä sinne Ruotsin puolelle, kun niistä olette vihjailleet. Sitä suuntaa ei nimittäin ole tullut mieleen edes ajatella. Jos tarpeeksi hyviä ideoita tulee, niin ainahan voi suunnitelmia muuttaa. Se hyvä puoli on itsekseen tehdyissä reissuissa.
Koiralla on jo vasta-aine testit kohdillaan, joten sen puoleen rajan ylitys ei tuottane ongelmia. Vai olikohan Ruotsin puolelle jotain muutakin kuin verrattuna Norjaan? Pitänee vierailla Eviran sivuilla lähiaikoina, sinne taisi nimittäin olla tulossa jotain muutoksia koirien rajan ylityksiin.
Omat nilkkani ovat saaneet jo harrastuksen alkuvuosina suojakseen kunnon vaelluskengät ja niistä en luovu.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Haaveena Halti?
karskinen
02.03.2009 10:20
Vieras

collie-poppoo kirjoitti:
...Kartta ja kompassi pysyvät kädessä ja useinmiten vielä oikeinpäin... Ja vielä, mitä mallia nuo "sillat" ovat vai joko haave tyssää johonkin riippusiltaan, niitä kun en ole suostunut ylittämään sitten Karhunkierroksen. Kilometri määrää en sinänsä pelkää, sillä ollaan täällä etelässäkin aika liikkuvaista sorttia ja lomaakin tuli varatuua jo pari viikkoa.....
Mielenkiinnolla kommenttejanne odottaen....


Kilpisjärveltä (tai Peeralta) Ruotsiin ja Norjaan, esimerkiksi ympäri Pältsan, suunnatessa matkalle sattuu enemmän tai vähemmän riippusiltojen kaltaisia rakennelmia reitistä riippuen 1, 2 tai 3. Jos sen riippusiltapelon saisi purettua jotenkin?

Kaikki polut eivät ole tuolla alueella runsaasti kuljettuja eivätkä ne ole aivan jokaisessa kohdassa edes hyvin merkittyjä, muistaakseni. Mahdollista on hukata polku.

Ruotsin/Norjan huiput ovat mittasuhteiltaan aivan eri maata, kuin Halti ja Haltin ympäristö.

Jos et ole ennen retkeillyt suurtuntureilla, niin itse lähtisin vastaavassa tilanteessa katsastamassa Haltin. Koiran pärjäämisestä en osaa sanoa mitään.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Haaveena Halti?
karskinen
02.03.2009 10:56
Vieras

collie-poppoo kirjoitti:
... Matka ajankohta olisi syyskuu, kun tekisi mieli poksauttaa kuohuva pullo auki huipulla pyöreiden vuosien kunniaksi.
...

Syyskuu olisi Ruotsin tai Norjan tunturien huiputusta ajatellen mielestäni ehdottomasti liian myöhäinen ajankohta. Lunta ja jäätä on näiden tuntureiden jyrkillä rinteillä tuossa vaiheessa jo sattuneista säistä riippuen jo jopa runsaasti.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
02.03.2009 11:28


Viestejä: 1009
Me mentiin yks vuosi veneellä Kilpparilta Koltaluoktaan, siitä polkua pitkin kohti Peltsan tupaa. Tuvalle ei menty vaan vähän ennen sitä kurvaus oikealle kohti Norskia ja Gappohyttania. Sieltä rajapyykille ja Kuohkimajärvelle ja Mallan läpi Kilpparille takas. Reitti kulki polkuja pitkin melkein koko ajan enkä kyllä muista mitään muuta siltaa siltä reissulta kuin ihan Kilpparin päässä. Peltsan tupaa ennen sellainen varmasti olis ollu.

Aika oli elokuun loppu ja koira oli puoli vuotias. Koira pärjäs tosi hyvin. Mitä nyt pelästyi yhtä muovikassi kädessä vastaantulevaa vaeltajaa ja sähtäs 50 metriä takasin päin ( oli kyllä, koira oli hihnassa, mutta en osannu varautua tälläseen reaktioon ). Menin ite 50 metriä polulta sivuun ja koira kiersi sit kaukaa mun luo. Se mun koiran petomaisuudesta Embarassed
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Haaveena Halti?
Mahtikissakeitin
02.03.2009 11:53


Viestejä: 72
karskinen kirjoitti:
Jos et ole ennen retkeillyt suurtuntureilla, niin itse lähtisin vastaavassa tilanteessa katsastamassa Haltin.


Pältsan ympäristössä maasto on helpompaa ja polut miellyttävämpiä ja helpompia kuin Haltin reitillä.

Pekka Variksen sivuilla on sekä karttoja että kuvia. Kiertämällä Kilpisjärveltä käsin Pältsanin massiivin aikaa jää myös päiväretkiin. Ylhäällä on kiva käydä, maisemat ovat komeat.

http://www.pekkavaris.net/vaellus/index.html

http://www.pekkavaris.net/vaellus/paltsan82008/
http://www.pekkavaris.net/vaellus/paltsan62005/index.html
http://www.pekkavaris.net/rosto2007/

Tässä muutamia muistoja alueelta:

http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img1015345.jpg
http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img1015343.jpg
http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img1015348.jpg
http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img1015369.jpg
_________________
Mahtikissakeittelijä tarjoaa - tänään vain kissanruokapurkin hinnalla: http://jwbasecamp.com/Articles/SuperCat/index.html
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Turvekammi
02.03.2009 12:28


Viestejä: 363
[quote="PeteBee"
Aika oli elokuun loppu ja koira oli puoli vuotias. [/quote]

Mitenkäs noin nuoren koiran kanssa rokotuksen ja vasta-ainetestin yms kanssa? Rokotuksesta täytyy olla vähintään 120 päivää ennen testin ottamista. Pentu rokotetaan raivotautia vastaan 14-16 viikkoa syntymän jälkeen. Ei ihan natsaa? Oliko lemmikkieläinpassit ja pelit kunnossa?

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/sisamarkkinakauppa_eli_tuonti_ja_vienti_eu-jasenmaissa/koirien__kissojen_ja_frettien_tuonti_ja_vienti/vienti_ruotsiin/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
02.03.2009 13:26


Viestejä: 1009
Tottakai koiralla oli passi mukana ja siihen merkattu siinä vaiheessa tehdyt rokotukset. En muista tota vasta-ainetestiä, täytyy varmaan tarkistaa tehtiinkö sitä ollenkaan. Mutta eipä ollu eka kerta, jos olen lukenu ohjeita väärin.

Olen tod.näk. ollu kauhea rikollinen. Ilmankos yks ruotsalainen halus ammuttaa mun koirani sillä reissulla. Tais vähän pelätä koiria

Mutta onneks ei ollu koiratsekkipistettä reissun varrella Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pekka
02.03.2009 13:31


Viestejä: 4215
Kysymys kuului että voiko koiran kanssa mennä Haltille? Voi, ja kannattaa hyödyntää Kalottireittiä. Unohda Ruotsin tai Norjan kautta meneminen. Ensimmäistä kertaa Käsivarressa vaeltavalle reitti tarjoaa aivan tarpeeksi nähtävää ja koettavaa. Siitä on mukava ja helppo tehdä pistoja milloin minnekin. Miksi siis lähteä muualle, jos Haltin huiputus on tavoitteena.
Todennäköisesti tuvissa on tilaa, tai sitten ei. Itse kuljetan aina telttaa mukana, olipa aika mikä tahansa.
PS. Kuten tuolla aiemmin todettiin, aivan reitin loppuosassa Haltin rinteellä on koiralle hiukan hankalaa kivikkoa. Sellaista siilin selkää muistuttavaa kiveä. Kiertelemällä löytynee hyväkin reitti. Ja jos on jo lunta, niin kivistä ei ongelmaa.
_________________
Kun eksyn, lähden kotiin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
02.03.2009 13:34


Viestejä: 1009
Juu otsikkokysymys oli Haltista, mutta polun puolessa välissä collie kyseli myös Ruotsin puolesta ja siihen jatkoon tässä vastailtiin
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mahtikissakeitin
02.03.2009 16:47


Viestejä: 72
Pekka kirjoitti:
Miksi siis lähteä muualle, jos Haltin huiputus on tavoitteena.


Koska lähtemällä Kilpisjärveltä länteen maisemat ovat komeammat, polut mukavammat ja helpommat ja ihmisiä vähemmän. Hienoja telttapaikkojakin on joka puolella.
_________________
Mahtikissakeittelijä tarjoaa - tänään vain kissanruokapurkin hinnalla: http://jwbasecamp.com/Articles/SuperCat/index.html
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Ostettu:Ostan: Halti-Kilpisjärvi-Pält... Marjo Ostetaan ja Myydään 0 25.02.2020 11:46 Katso viimeisin viesti
Myydään Halti Laavu Pro vainio_p Ostetaan ja Myydään 1 12.03.2018 9:22 Katso viimeisin viesti
Brittiläinen kesäpuku ja Halti Sportl... erailija Ostetaan ja Myydään 1 09.04.2017 18:45 Katso viimeisin viesti
M: Halti Grönland II Pro MYYTY Buli Ostetaan ja Myydään 0 01.01.2017 11:57 Katso viimeisin viesti
M: Halti Grade VII - tuulenpitävä fle... Zure Ostetaan ja Myydään 0 18.12.2016 17:54 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 7
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Seuraava
Siirry: