Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita Onnistuneen reissun reseptit ?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Onnistuneen reissun reseptit ?
Turhankävelijä
20.12.2011 18:00


Viestejä: 1030
Tulipa taas mieleen tuolla Outa-lehdessä ollutta Kuukkelin kertomusta lukiessa, jotta reissut on erilaisia. Jotkut vain ovat ylitse muiden. Tunnelma, henki jne. kohdallaan. Ei paina arkiset aatteet, työ- tai kotihuolet.
Jollakin kerralla on vaivannut vanhempien sairastuminen ennen reissua. Joillekin reissulle on lähtenyt karkuun työ- tai kotioloja. Joskus on kipeyttänyt joku paikka tai sää ollut surkea. Jotkut keikat on muuten vain olleet "pakkopullaa", lappiin on tullut kun niin kuuluu tehdä joka vuosi.
Onneksi enemmistö reissuista on ollut hyvin onnistuneita tai erittäin hyvin onnistuneita. Yksi mieliin painuneimmista ja parhaimpia muistoja herättäneistä oli Hammastunturille 2004 tekemäni parin viikon vaellus. Ensimmäinen vaellus oli tietenkin huikea kokemus. Lisäksi muutama muu nousee hiukan muiden reissujen yläpuolelle.
Yhteistä nimittäjää hyville reissuille etsiessä tulee mieleen:
- Uusi, ennen kokematon seutu.
- Ajallisesti riittävän pitkä reissu.

Mitä ovat muiden kulkijoiden reseptit onnistuneelle reissulle.

edit: Korasin jonkun kirotusvihreen
_________________
www.patikka.net


Viimeinen muokkaaja, Turhankävelijä pvm 20.12.2011 18:50, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Vee Vee
20.12.2011 18:11


Viestejä: 699
Jos rinkka on liian painava tai huonosti säädetty, saattaa koko reissu mennä kipeiden hartioiden ihmettelyyn.

Myös säällä on iso merkitys. Sadepäivät eivät haittaa jos vaelluksen aikana on tarpeeksi myös kauniita päiviä. Pelkkä harmaa taivas tihkusateineen on pidemmänpäälle ikävä, vaikka toisaalta joskus luokin rauhallista ja pysähtynyttä tunnelmaa.

Ehkä suurin merkitys on kuitekin vaellusmaastolla, maisemilla ja alueen uutuudella. Niin ja tietysti myös tuo Turhiksen mainitsema reissun pituus on isossa roolissa. Jo neljässä päivässä pääsee aivan eri fiilikseen kuin kahden päivän pikareissussa. Pitemmät vaellukset sitten erikseen.
_________________
"Ihmisellä on tässä avaruuvessa kusiaisen valtuudet." -Veikko Huovinen
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
pesala
20.12.2011 18:26


Viestejä: 2387
Onnistunut reissu? No , minulla viime syyskuulla , hitaasti eteenpäin , katsellen , kuunnellen ( ei muuten paljonkaan mitään kuulunut) , ihmetellen. Peuraselän tuvalla piti olla pari päivää , mutta puolenpäivän aikaan tuli ajatus , mitä hitttoa minä täällä teen , miksen mene Tahvolle saunaan , ja menin , saunoin ja olin. Vongoivalle ja takaisin ja ei kun taas saunaan . Kiirettä ei mihinkään . Viikko siinä vierähti kuleksiessa ja kaikkea uutta ihmetellessä. Sitte kun lähdin Kemihaarasta kotiinpäin , mielessä oli , että olipa mukava reissu .
Kai se sitten oli sitä , mitä pitikin olla. Olo oli ainakin hyvä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
20.12.2011 18:27


Viestejä: 2997
-Reissulle lähtiessä ei saa olla liian kiire, pitää ehtiä pakata hyvin ja nauttia jo menomatkasta.

-Viinaa ei pidä ottaa mukaan liikaa, mutta ei myöskään liian vähän.

-Lepopäivät kauniissa maisemissa ja todellakin lepopäivinä jutellen tai yksin ollessa tuumaillen tai vaikka lukien.

-Sopivan väljä aikataulu, jos sellainen on. Useimmilla lienee.

-Itseä pitää palkita jo matkalla jotenkin. Jokaisella lienee siihen jokin sopiva keino. Ylimääräinen vapaapäivä vaikka kuvauksen merkeissä sopii minulle.

-Reissulta palattaessa pitää olla aikaa palautua. Jos heti pitää töihin mennä, kärsii muistot koko reissusta.-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Arinakääpä
20.12.2011 18:33
Vieras

Viisaasti puhut, Boueme!

Mikä kumma siinä on, ettei nykyisin ole riittävästi aikaa? Ennen ehdittiin, vaikka ei ollut astianpesukoneita, kännyköitä, tietokoneita, omaa autoa!

Tuota jäin miettimään, että onnistuneeseen reissuun kuuluu riittävän pitkä aika.

Sellaiseen ei ole ollut mahdollisuutta, mutta aion muuttaa tapani ja asetella palikat uuteen järjestykseen. Liekö sitten persaukinen tilanne este?

Jos minulta kysyttäisiin, sellainen kuukausi pari löysää ja välillä tiukkaa liikkumista alkaisi tuoda rauhan.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Virsu
20.12.2011 22:00


Viestejä: 1511
Vedin kerran leiriä, joka sattui menemään täysin nappiin. Tietty olin aika tyytyväinen, kun sain vielä hyvää palautettakin. Mutta sitten yksi osallistujista sanoi: ”Kaikki meni liian hyvin ja suunnitellusti. Olisi ollut hienoa, jos olisi tullut joku hässäkkä, joka olisi kuitenkin saatu selvitettyä onnelliseen päätökseen.” Shocked
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tyy
20.12.2011 22:41
Vieras

Vaikea sanoa.

Jotenkin tuntuu, että lähtofiiliksellä on merkitystä. Viime syksynä oli taisteluväsymystä enkä olisi viitsinyt lähteä, mutta olin luvannut kavereille, joten oli "pakko". Toisaalta, jos ei olisi ollut pakko, niin parin viikon päästä olisin kuitenkin lähtenyt Shocked koska minkä sille loppujen lopuksi mahtaa: mentävä on.

Enkä osaa sanoa yhtään reissua, joka ei jälkikäteen ajateltuna olisi "onnistunut". Sekin, jolla polvi hajosi ja loppui kesken.

Mikä sen onnistuneen vaelluksen resepti voisi olla? Itse kuljen mielelläni samoja seutuja yhä uudestaan, koska silloin voi kartan ja kompassin usein jättää kokonaan pois ja vaellus on helppoa ja rauhallista.

Reseptini taitaakin olla: "Elähän hättäile".
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kuukkeli
20.12.2011 23:51


Viestejä: 880
Komppaan Vee Veetä. Säällä on suuri vaikutus. Päiväkausien sade latistaa tunnelmaa.

Yhä enemmän olen huomannut sen, että kannattaa liikkua sään mukaan, jos se on mahdollista. Tänä vuonna Lemmenjoella lyhyin päivämatkani oli kolme kilometriä: Aamupäivällä alkoi viskoa vettä ja saavuin erinomaiselle leiripaikalle. Eikun laavu pystyyn ja poimimaan puolukoita käristystä varten. Ilta oli mitä mukavin säästä huolimatta.

2002 syyskuussa kävelin väkisin Anterinmukasta Vongoivan männiköille sumussa ja vaakatason vesisateessa. Määränpäässä väsytti ja vi**tti.

Tänä vuonna myös luppopäivien (2kpl) lumo tuli yhä selvemmäksi. Lähiseutuja kevyellä repulla kierrellessä mielen sopukoihin jää paljon enemmän muistoja. 15 kilsaa päivässä on nykyisin ehdoton yläraja.

Uutuudella ei ole niin suurta merkitystä minulle . Muorravaarakan laaksoa olen kolunnut usein, eikä siihen kyllästy koskaan! Mutta kun mielyttävä uusi alue tulee vastaan, otan sen ilolla vastaan! Tänä vuonna se oli Lemmenjoen mahtavat mäntymetsät puiston koillisnurkassa.

Perheellisenä ja töissä käyvänä en ole vielä saanut kokea riittävän pitkää reissua.

Elä hättäile, nauti pienistäkin asioista, kulje sään mukaan (jos mahdollista), älä suorita, pysähdy ja katso ympärillesi, hyväksy virheet ja kommellukset, vaella seudulla jonka tunnet omaksesi (kokeile kuitenkin jotain uutta välillä).
--------------------------------------------------------------------------------------------
Perisoreus Infaustus
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Louestaja
21.12.2011 0:05


Viestejä: 4293
Kuukkeli kirjoitti:
2002 syyskuussa kävelin väkisin Anterinmukasta Vongoivan männiköille sumussa ja vaakatason vesisateessa. Määränpäässä väsytti ja vi**tti.


Joitain kertoja on tullut vastaavia päiviä turattua. Enemmän mua saattaa päivän aikana kyrsiä. Etenkin jos ruokatauolle ei löydy suojaisaa paikkaa, vaan joutuu jossain tuulisessa kivenkolossa märin ja kohmeisin sormin räpeltämään leipiä suuhun.

Mutta kun pääsee määränpäähän, saa teltan pystyyn, itsensä suojaan sateelta ja tuulelta, niin mulla olo on suorastaan euforinen. Oikeastaan parasta, mitä vaelluksella voi tapahtua. Samoin illalla on kiva nukahtaa sateen paukuttaessa telttaa. Tai herätä siihen yöllä, hymyillä ja jatkaa unia. Mutta kun sade aamulla jatkaa ja pitäisi harkita sekaan menoa, niin silloin vit....aa. Smile
_________________
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sepeteus
21.12.2011 0:52


Viestejä: 1171
Tuskin aivan omaa ja muista erilaista reseptiä osaan esittää. Reissun suunnittelu ja odotus on monesti nautinnollista, vaikka saattaa kiduttaakin. Kuljen usein samoja seutuja nauttien tutuista maisemista, moikkaan tutut järvet, joet ja tunturit. Joskus pitää kurkistella uusiin maisemiin. Käsivarren suurtuntureille ei vaan löydy vertaa minun makuuni. Uusia kulkutapoja ja reittivaihtoehtoja mietin välillä toki.

Minusta on mukava tavata reissuavia ystäviä, niitä samoja ja sitten aivan uusiakin. Yhteinen nauru maustaa monet hetket unohtumattomiksi. Verkkainen kulkurytmi ja perillä olon tunnelma, luppopäivät. Ja sopivasti yksin kulkua ja oloa, rasitusta ja lepoa. Pärjäämistä vastuksienkin kanssa.

Säätilat muutoksineen tekevät tutuistakin reiteistä erilaisia. Elukoiden, kalan ja marjojen löytäminen tuovat ainutlaatuisia mausteita. Saamiset ja karkuutukset. Veden äärellä olo, veteen ja tuleen tuijottelu, äänet ja tuoksut. Pelkistyminen,latautuminen ja tyhjeneminen. Kotona olevien rakkaitten kaipaaminen.

Ymmärtääkö joku tästä jotakin?

Ei se mitään, ei tarvii... Ei tätä pysty selittämään. Ei ainakaan järkevästi eikä ikinä kokonaan. Jos pystyisi, voisi reissuamisen lopettaakin, ehkä...
_________________
Lappi on vapautta kalenterin ja kellon orjuudesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kuukkeli
21.12.2011 1:01


Viestejä: 880
sepeteus kirjoitti:
Ymmärtääkö joku tästä jotain?


Kyllä! Noilla tunnelmilla Smile
-------------------------------------------------------------------------------
Perisoreus Infaustus
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
issuj
21.12.2011 22:53


Viestejä: 765
sepeteus kirjoitti:

Säätilat muutoksineen tekevät tutuistakin reiteistä erilaisia. Elukoiden, kalan ja marjojen löytäminen tuovat ainutlaatuisia mausteita. Saamiset ja karkuutukset. Veden äärellä olo, veteen ja tuleen tuijottelu, äänet ja tuoksut. Pelkistyminen,latautuminen ja tyhjeneminen. Kotona olevien rakkaitten kaipaaminen.

Ymmärtääkö joku tästä jotakin?

Ei se mitään, ei tarvii... Ei tätä pysty selittämään. Ei ainakaan järkevästi eikä ikinä kokonaan. Jos pystyisi, voisi reissuamisen lopettaakin, ehkä...


Minä olen nimennyt sen mielentilan tulilla tai tunturin rinteessä, juuri kun nauttii yksin olosta ja toisaalta kaipaa rakkaitaan, lämpimän humoristiseksi alakuloksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sepeteus
22.12.2011 7:26


Viestejä: 1171
issuj kirjoitti:
...
Minä olen nimennyt sen mielentilan tulilla tai tunturin rinteessä, juuri kun nauttii yksin olosta ja toisaalta kaipaa rakkaitaan, lämpimän humoristiseksi alakuloksi.

Voipi se diagnoosi katsannosta riippuen olla myös keskivaikeaa yläkuloa. Diagnoosikseen tommosen taisi sada eräs eläkkeellelähtijä vuosi pari sitten.
_________________
Lappi on vapautta kalenterin ja kellon orjuudesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
George
22.12.2011 15:04


Viestejä: 3343
Näin jälkikäteen ajatellen kaikki reissut ovat olleet onnistuneita, aika kultaa muistot. Joskus talvella on harmittanut paljonkin, jos on huono keli monta päivää eikä saa suksia pelaamaan.
Reissun ajankohta on tullut entistä tärkeämmäksi. Haluan kokea kevättalven, elokuun ja kaamoksen. Jostain syystä tykkään täyden kuun viikoista. Yleensä kuu ainakin hetken aikaa näkyy, joskus koko viikonkin. Maisemaan tulee mystiikkaa tai jotain.
_________________
Inarinjärvi kansallispuistoksi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Juhani
22.12.2011 15:22


Viestejä: 498
Nuorehkon vallusharrastajan onnistuneeseen reissuun kuuluu jokin ahaa-elämys. Voisin kuvitella, että ahaa-elämykset eivät lopu venhemmitenkaan.

Ahaa-elämyksen voi saada esim. onnistuessaan narraamaan kalan tulille tai oppiessaan omasta itsestään uuden piirteen väsymyksen iskiessä. Myös luonnon tarkkailu, retkikamojen säätely, leiritulien virittäminen, yms., yms. tarjoavat loputtomia ahaa-elämyksiä.

Edit: Täsmennyksenä vielä, että ei reissu ole pilalla, vaikkei sille sattuisikaan ahaa-elämyksiä. Mutta ne tuovat reissuun rutkasti lisäarvoa ja mielenkiintoa.
_________________
Mistä näistä tietää? No onko sen väliä?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Millä kriteereillä valikoituu reissun... tst Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 15 15.03.2017 19:12 Katso viimeisin viesti
Kevo-Kuivi -reissun kuvia kesältä 2012 Virsu Kuvagalleria 12 01.01.2013 22:13 Katso viimeisin viesti
Reissun valmisteluaika varusteiden os... rautu Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 52 02.04.2012 11:41 Katso viimeisin viesti
Ihanaa reissun suunnittelua! heluna74 Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 17 04.05.2011 20:13 Katso viimeisin viesti
Lääkepakkaukset reissun päällä Korpijaakko Sairastuminen vaelluksilla (EA ja lääkkeet) 3 20.01.2011 18:30 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 4
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Siirry: