Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Pyöräily Pyöräilyä Karjalassa
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Pyöräilyä Karjalassa
Isovarvas
11.06.2012 20:02


Viestejä: 264
Kävimme parin päivän auto/bussimatkalla Karjalan kannaksella. Rajan takana kiinnitimme huomiota itse retkiohjelman ohessa sekä melojiin, retkeilijöihin että pyöräilijöihin. Kaikkia näkyi, etenkin pyöräilijöitä oli liikenteessä pari isoakin porukkaa, samoin kuin melojia/soutajia. Mitä lie pioneerileirejä. Tuli kuitenkin mieleen, että koska Kannas on melko kompakti ja siellä on vaihtelevantasoisena vielä Suomen aikaiset tiet olemassa, niin olisi melko kiehtova kohde pyöräretkeä ajatellen. Liikenne on toki paikoin hurjaa, mutta ehkä pahimmat voisi välttää oikeilla reittivalinnoilla. Kiinnostaisi tehdä ympyrämatka vaikkapa välillä Vaalimaa - Viipuri - Terijoki - Metsäpirtti - Käkisalmi - Antrea - Imatra. Nämä sisältyisivät Pietarin alueen viisumiin, pohjoisemmaksi meno vaatisi Karjalan tasavallan viisumin. Toki sinnekin olisi mielenkiintoista mennä fillaroimaan.

Yksin retkeily tuolla ei liene suositeltavaa, eli syytä olisi lähteä porukalla. Mukana tietysti joku edes auttavasti venäjää puhuva ja joku jolla on raamit kunnossa. Karttoja tuonne saa helposti, Suomen aikaiset kartat pätevät hyvin pitkälle edelleen, ja venäläisiäkin karttoja on verkossa. Sopivia leiripaikkoja tuntuisi olevan hyvinkin tarjolla, ja majoitusliikkeitäkin lienee ainakin muutamassa pitäjässä. Paljon oli asfalttia uusittu, mutta osa teistä on edelleen aika huonossa kunnossa, eli paksurenkainen pyörä olisi ainakin hyvä olla. Maastopyörä ehkä, mutta toisaalta vanhasta retkipyörästä saisi varmaan tuunattua sopivan pelin tuonne rengastusta virittelemällä.

Onko tietoa tai kokemusta tuolla suunnalla pyöräilystä? Ainakin suomalaisia automatkailijoita ja kotiseutusuunnistajia tuolla näkyi, kuten myös joku motoristi. Paikallisia ladaretkeilijöitäkin näkyi kumiveneineen ja erävermeineen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mustikka
12.06.2012 21:35


Viestejä: 931
Eipä ole kokemusta, ainakaan vielä, mutta Kaisa Leka ystävineen teki Karjalaan pyöräretken viime kesänä. Taisivat ajaa aina Murmanskiin asti. Jos et ole tutustunut, kannattaa varmaan lukea hänen blogiaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Isovarvas
12.06.2012 23:03


Viestejä: 264
Itse asiassa Lekan reittikartta tuli vastaan jossain kun haeskelin netistä juttuja pyöräretkeilystä Karjalassa. Täytyy tutustua tarkemmin. Ylipäätään kiehtovaa tajuta, että tuossa vieressä on aivan valtava tuntematon, joka ei kuitenkaan ole kaukana eikä mahdoton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Pyöräilyä / Danny MacAskill TREKKING Pyöräily 4 03.11.2016 10:25 Katso viimeisin viesti
Paanajärvi Vienan Karjalassa Loimu Norja, Ruotsi, Venäjä ja muut lähialueet 15 07.06.2011 19:51 Katso viimeisin viesti
Pyöräilyä/patikkaa Varangilla Trolli Norja, Ruotsi, Venäjä ja muut lähialueet 20 02.01.2008 19:34 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: