IkiHonka humisee

Erämessuilla

10.06.2006 1:11

Tuli sitten käytyä Erämessuilla. Aamulla kahdeksan aikaan Ahma kaarsi sovitusti pihaan siippansa kanssa. Kiitokset heille vielä kerran kyydistä ja matkaseurasta. (Tarkoitan tässä Turinat II:sen Ahmaa, enkä Gulo Guloa, joka tunnetaan myös Ahmana Turinat I:sen puolelta. Hänet myös sattumoisin tunnen henkilökohtaisesti.) Käyttämämme ajoreitti on minulle turhankin tuttu ja näin ollen yksin kulkiessa muuttunut jo hieman pitkästyttäväksi. Nyt sen sijaan aika kului huomattavasti nopeammin kevyen jutustelun merkeissä. Sää oli aurinkoinen ja varsin sopiva päivän teemaan. Pajero nieli kilometrejä siirtäessään meitä luotettavasti kohden vanhaa varuskuntakaupunkiani. Ahma oli näet toteuttanut Oma auto -säikeessä esittämänsä uhkauksen ja vaihtanut kulkuneuvonsa maasturiksi.

Riihimäellä opasteet kierrättivät taas pitkän kaavan mukaan parkkipaikalle. Eli rautatien itäpuolelle Peltosaareen matkaa tuli pohjoisen kautta koukattaessa lähes tuplaten. Suorin reitti olisi ollut neljä km, mutta nyt ajeltiin sen sijaan seitsemän ja puoli. No, kaipa siihenkin liikenteelliset perustelut on olemassa.

Linja-autot siirsivät ihmisiä non-stopina messupaikalle, mutta nähtyämme pitkät jonot pysäkillä lähdimme kävelemään kohden maauimalaa, jossa on messualueen kolmosportti. Reitti oli suora ja koska matkakaan ei ollut kuin vajaat puolitoista kilometriä, niin siinä ei kauaa vanhettu.

Kahdeksan tuntia tuli sitten kuljeksittua ympäri aurinkoista messualuetta. Välillä kadotin yhteyden matkaseuraani yhyttäen heidät taas myöhemmin jossain toisaalla. Tämä toistui sitten muutamia kertoja, mutta poislähdön koittaessa olimme taas yhdessä. Minulla ei ollut mitään erityisempää hankittavaa tai tutustumiskohdetta mielessä matkaan lähtiessä. Lähinnä oli tarkoituksena seurata mitä alalla tapahtuu. Tietää sitten mistä puhutaan (jos on pitänyt silmänsä auki Wink). Otin homman melkoisen leppoisasti, jolla periaatteella väenpaljouskaan ei häirinnyt.

Telttanäyttelyä tutkittiin yhdessä suhteellisen pitkään, vaikka minulla ei olekaan nyt akuuttia teltan tarvetta, koska hankin Nalloni juuri edellisten messujen huutokaupasta. Hellekelejä varten tuli hankittua viime kevään heräteostoksena MSR:n Trekkeri. Siinä saa taatusti tuuletuksen pelaamaan.

Viherron Heikkiä tuli jututetuksi telttapaikalla ja Hentmanin Raijan kanssa turistiin retkiruokien kuivatuksesta hetken aikaa. Tulipa se Herkutellen luonnossa -kirjakin hankittua samalla kirjahyllyyni, ja tilaisuuden hyödyntäen pyysin omistuskirjoituksen siihen itseltään kirjantekijältä. Saattaa siitä joku keräilijä joskus maksaa ehkä hieman ekstraa, jos tulee se joskus myytyä.

Emännälle ostin tuliaisiksi hopeisen susiriipuksen, kun huskyaiheisia ei ollut. Penttisen Seppo arveli, jotta pitänee ottaa valmistusohjelmaan, kun kauppoja hieroin hänen kanssaan Taiga-korun myyntikojussa. Kun harvoin tuliaisia vie, niin säilyy yllätyksellisyys. Ei edes äitienpäiväkukka ole minulta itsestäänselvyys. Monena äitienpäivänä en edes ole ollut kotona vaan metsässä, kuten viimeksikin. Luullakseni olen onnistunut kuitenkin hoitamaan viestin aidosti muulloin, ettei tuo ”pakollinen” muistaminen ole ollut niin merkityksellinen. Siinäpä ne hankinnat sitten olivatkin, lukuun ottamatta avainkoteloa, jonka ostin rikkoutuneen tilalle.

Tinderiä aioin morjestaa, mutta eihän sitä ainakaan siltä Lappi-osastolta löytynyt, missä poikkesin. Vähistä ostoksista huolimatta pikkureppuni oli kuitenkin saanut jonkin verran lisää painoa muutamista katalogeista, joita keräsin mukaani kotona plarattaviksi. Ai niin, kävellessämme jo poispäin ostin vielä paketin kuivaporoa omiksi tuliaisikseni. Poronkäristyksen olin syönyt lounaaksi järjestäjien hankkiman trubaduurin lauluja kuunnellen.

Paluumatkalla ajatin Ahmalla pikkuisen mutkan. Poikkesimme paikassa, jossa on näkötorni ja Albert Edelfeltin muistokivi. Jatkaessamme matkaa jouduimme ajamaan hetken saunan perässä! Kyllä, luit oikein. Sauna oli vieläpä lämpöisenä, sillä piipusta nousi savua ja saunojat istuivat verannalla, osa kai sisälläkin. Poikkesivat hetken päästä toisen järven rantaan, jolloin pääsimme siitä ohitse. Eihän se sauna omalla voimalla sentään kulkenut, vaan traktori sitä veti ja pyörätkin sillä oli alla. Kaikkia sitä näkeekin, kun poikkeaa hieman päätieltä syrjään.

Niin, missä me poikkesimme? Kuka arvaa?

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=221

Sivu 1 Yht. 1
Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit:   
Sivu 1 Yht. 1
-
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Weblog style by Hyperion
Original style from LiveJournal.