Bouemella on asiaa

[17780884]

23.07.2008 1:32Gallus gallus domesticus, suomeksi Kana. Suomen kielessä on se mukava puoli, että se on lyhyttä ja ytimekästä. Kana. siinä se. Kamera, ei mikään Camera Obscura, vaan kamera. KELA, ei mikään folkspensionsanstälten, jne... Mutta epäjärjestelmällistymättömyydellänsäkäänhän, se on hieman turhan pitkä sana. Alavilla mailla hallan vaara. Siinä suomen kielen kauneimmaksi valittu lause. Mutta mitä tehdään sille uutistoimituksessa? Se väännetään muotoon: Alavilla mailla paikoin hallan vaara! Ei kuulosta enää niin hyvältä. Kuulostaa samalta, jos Arvi Lindin tilalle vaihdettaisiin Joonas Hytönen, ...hana!

Taidanpa heti keksiä uuden sanan. Olkoon se vaikkapa... Tota... hmm... ÄLP. Siinäpä uusi sana suomen kieleen. Mitä se tarkoittaa? Noh, tässä sen tarkoitus tulee:

ÄLP: varhaiskeskiajalla kaakkoiseuroopassa useimmiten salassa kokooontunut yksinomaan miehistä ja kastemadoista kiinnostunut sekä uskonnollisesti saatanaan päin kallellaan ollut naisyhteisö, jonka kokoontumisten merkityksestä on kahdenlaisia teorioita.

1. ÄLP:it yksinkertaisesti vain olivat kiinnostuneita miehistä ja kastemadoista ja inkvisition pelossa heidän täytyi kokoontua salassa.

2. ÄLP:it kokoontuivat, koska naisilla on evolutiivinen taipumus kokoontua.

Itse uskon jälkimmäiseen teoriaan, koska sen voin milloin vain empiirisesti todistaa oikeaksi. Esimerkiksi vaatekaupassa on ÄLPien jälkeläisiä toteuttamassa saatanallista suunnitelmaansa, jonka tarkoitusperiä ei tiedä ken, josta tulikin mieleeni salaliitto.

Salaliitto on siinä mielessä mielenkiintoinen asia, että sitä ei tiedä. Sehän on perhana vieköön salainen. Jos on salaliitto, joka on todellinen salaliitto, kukaan ei siitä tiedä. Mutta jos siitä joku tietää, ei ole salaliittoa lainkaan. Salaisuus on näet salaisuus vain niin kauan kuin yksi henkilö sen tietää. Miten voi laatia liiton yhden kanssa, paitsi jos on jakomielitautinen. Joko on niin, että salaliitot ovat jakomielitautisten liittoja, tai sitten niitä ei ole olemassakaan.

Olipa taas juttu. Siltikään, Gallus gallus domesticusviilokkia en syö enään ikinä.

-Boueme

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1134

Sivu 1 Yht. 1   

Kirjoittaja Viesti
Joonas Frisk


Liittynyt: 04 Tam 2007
Viestejä: 2119

Näytä Blogi

LähetäLähetetty: 23.07.2008 6:15    Viestin aihe:    

Jep.Mut salaisuudesta on iloa vasta kun sen vähintään kaksi tietää. Laughing
Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko -> Blogit -> Bouemella on asiaa -> [17780884]