Hätälähettimet (ei gsm) tai muut viestintälaitteet.

Sauvakavelija
Viestit: 98
Liittynyt: 15 Kesä 2006 18:59

Re: Hätälähettimet (ei gsm) tai muut viestintälaitteet.

Viesti Kirjoittaja Sauvakavelija »

^ Kiitos kattavasta neuvonnasta, hyviä vinkkejä! Pyörässä mulla onkin Edge 840, se ei ole kyllä mitään vielä puhunut :D mutta näyttää vauhtia, matkaa kadenssia ja sykettä sekä sen mikä vaihde on käytössä. Auto taas aina välillä juttelee navigoidessaan. Jospa kognitio ja akkommodaatio tuon 67i:n käyttöönkin riittäisivät :wink:


akallio
Viestit: 1982
Liittynyt: 18 Elo 2010 14:20

Re: Hätälähettimet (ei gsm) tai muut viestintälaitteet.

Viesti Kirjoittaja akallio »

Pilleistä: oma kokemus on, että huono pilli ei ole minkään väärti, kun taas hyvä pilli on ainakin tyhjää parempi, tosin ei välttämättä kovin paljon. Olisi hauska kuulla kokemuksia, jos joku on joskus pelastunut plllin avulla. Sellaisella rinkan remmin pillillä kerran koitin saada vaimon huomiota, kun kaaduin rakkakivikkoon ja ei enää huuto kantanut, mutta eipä kantanut pieni pillikään. Kunnollista pilliä on käytetty koskimelonnassa ja se on sinänsä ihan hyvä, mutta hyvin äkkiä kyllä kuuluvuus loppuu siitäkin.

Garminin sopimuksista: oma näkemys on, että Garminin sopimuksissa ei voi kuin hävitä, niin ovelasti ne on hinnoiteltu, että mikään vaihtoehto ei ole sopiva. Itse tarvitsen laitetta vain harvoin, mutta eri vuodenaikoina. Otin lopulta sen vaihtoehdon, jolla kuukausimaksu on mahdollisimman pieni ja maksan sitä menemään, vaikka ei useampaan kuukauteen ole ollut mitään käyttöä. Ja toisaalta kun kannan mukana, niin en kovinkaan paljon käytä, ettei tule lisämaksuja.
cobbo
Viestit: 667
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Hätälähettimet (ei gsm) tai muut viestintälaitteet.

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Samaa mieltä Garminista kuin akallio. Käytän tyypillisesti inReachia kahdella, max kolmella pidemmällä yksinvaelluksilla vuodessa, ja selviän noista kahden kuukauden sopimuspätkällä. Hinnaksi noille tulee vuosimaksu ~40EUR ja 2 x 20EUR eli yhteensä 80EUR vuodessa.

Joo, eihän se hädän tullen toki summana paina mitään, mutta onpahan ei-merkityksetön osuus viikon vaelluksen hinnasta.

Oikeasti haluaisin nähdä edullista ja laajalle levinnyttä vuokraustoimintaa hätälähettimien suhteen, siis niin että niitä voisi vuokrata edullisesti ja pienellä varoitusajalla viikko- tai jopa päiväkäyttöön. Garmineitahan vuokraa jokunen firma mutta kulut on aika kovia koska firmojen toki pitää kuolettaa soppari- ja laitehankintakulut.

Oman laitteen lainaaminenkin on aika vaivalloista siinä mielessä, että laitteella ei voi (tietääkseni) olla useampaa käyttäjää joilla jokaisella omat hätäkontaktitiedot, omat asetukset jne. Eli lainausta varten pitäisi oman profiilin tiedot muuttaa hetkellisesti kaverin tarvitsemiksi.
akallio
Viestit: 1982
Liittynyt: 18 Elo 2010 14:20

Re: Hätälähettimet (ei gsm) tai muut viestintälaitteet.

Viesti Kirjoittaja akallio »

Ymmärtääkseni Garminin vuokraaminen on aika hankalaa, ja jos noudattaa sopimusehtoja, niin vielä hankalampaa. Garminin kannalta kaikista paras tilanne on se, että käyttäjät ovat niin kuin minä, eli maksavat tasaista varmaa kuukausimaksua, eivät rasita sateellittiverkkoa käytännössä ollenkaan ja ovat vielä investoineet omaan laitteeseen, joka pitää heidät ko. puljun maksullisessa palvelussa kiinni. Laite on ehkä myyty huonolla katteella, mutta kyllä he rahansa pois saavat.
Vastaa Viestiin