Tervetuloa blogiini

Blogin omistaja: [ seppo ]
Sisäpiiri: [ (Ei mitään) ]
Blog: [ Katso kaikki päiväkirjamerkinnät ]
[ Ystävät ]
Siirry: [ Takaisin/Eteenpäin ]
Kalenteri
« < » > Syyskuu 2021
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Ota yhteyttä seppo

SähköpostiosoiteYksityisviesti

Lähetä yksityinen viesti

MSN MessengerYahoo MessengerAIM OsoiteICQ NumeroLisätietoja: seppo

Liittynyt

17.01.2006 23:49

Paikkakunta

Vantaa

AmmattiHarrastuksetBlog

Blogi perustettu

11.10.2006 8:34

Päiväkirjamerkintöjä yhteensä

18

Blogin ikä

5466 päivää

Vastauksia yhteensä

286

Vierailuja

306896
RSS
RSS

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko -> Blogit

Käyttäjät selaamassa tätä blogia: Ei kukaan

Ei sittenkään junalla ja bussilla vaan lentäen

22.06.2009 20:39

Katselin hintatietoja: yöjunalla esimerkiksi ensi maanantaina Tikkurilasta Rovaniemelle maksaisi noin sata euroa. Paluukyyti luultavasti saman. Sen lisäksi tulisi bussikyyti Rovaniemeltä Ivaloon noin 45euroa, ja paluu arvatenkin sama eli lähes 300 euroa.

Sitten Finnair: meno-paluu Helsinki-Vantaalta Ivaloon hintaan 178e. Taidan valita lennon.

edit (10.7.2009):
Matkakertomus luettavissa

Seuraavaa reissua suunnitellessa

14.06.2009 11:25

Kevään reissu Muotkalle sujui kerrassaan hyvin. Reittikertomus on luettavissa tuolla.

Nyt suunnitelmissa on kesä-heinäkuun vaihteessa vaellus Sevettijärveltä pohjoiseen. Pahimpaa räkkäaikaan.

Sevettijärvelle juna+bussikyydillä etelästä. Ilmeisesti bussi on perillä illansuussa klo 18.25. Kolttien perinnetalo lienee jo kiinni. Sitten matkaan: aluksi mönkijäuraa Opukasjärvelle (Opukasjäu´rr). Sieltä käsin polkua pitkin Iisakkijärvelle (Iisakjäu´rr) ja edelleen Huikkimajoelle. Iltalenkillä voisi käydä Rousajärven (Ruossajävri) tupaa katsomassa. Käyn tutkimassa tuvat, jos tulevana keväänä tulisi lähdettyä alueelle hiihtelemään. Otan kuitenkin keväälläkin teltan mukaan, niinkuin nyt kesäreissulle.

Huikkimajoelta edelleen polkua pitkin Tsaarajärvelle (Carajavrrit) ja Tsuomasjärvelle (Vuolimus Cuomasjávri). Sitten voisi siirtyä pois polulta, ensin länteen kohti Guottetoaivia ja edelleen Galddoaivin tunturiylänköä pitkin etelään, mahdollisesti Aadolfin kammille. Takaisin mönkijäuralle viimeistään Opukasjärven tienoilla.

Tai sitten toisella tavalla.

Uudestaan Muotkatuntureille hiihtelemään

28.02.2009 12:18

Varasin matkaliput junaan, Tikkurilasta Rovaniemelle, tiistai 3.3 - keskiviikko 4.3., + makuupaikka, yhteensä hintaa 101,40e.

Jos menisi sitten bussilla Karigasniemen suuntaan, Sulaojan lähelle Basijavrin kotaan ja yöpyisi siinä keskiviikon ja torstain välisen yön. Sitten kohti Stuorraäytsin tupaa. Viime vuonna oli yövyttävävä kaksi yötä teltassa sillä välillä. Saa nähdä, miten nyt kulku sujuu.

Jos matka sujuu ongelmitta, jatkan Stuorraäytsiltä Polttikaltion poroerotuspaikalle ja edelleen Gurdojohkan tuvalle. Ja sitten takaisin, mutta vasta paikan päällä sen näkee, missä sitä kulkee.

Reissu tehty

04.10.2008 21:19

Reissu oli kerrassaan mainio. Matkakertomus on tuolla:
http://personal.inet.fi/koti/seppo.suominen/syys2008.html

Rinkka pakattu

19.09.2008 9:30

Otin rinkan kellarista esille, pakkailin sitä eteisessä. Sprii ja tulitikut sekä tuore leipä ja käristemakkara alkupäiviksi jää ostettavaksi Kuukkelista.

Yllättäen rinkan sivutaskussa oli minun litrainen termospullo. Helmikuun Muotkan reissulla olisin tarvinnut sitä (onneksi sain toisen, mutta puolilitraisen mukaan), mutta silloin en löytänyt. Olisi pitänyt katsoa rinkasta! Helmikuussa mukana oli ahkio.

Odottelen lentokentälle lähtöä.

Missä on makuupussi?

14.09.2008 22:36

Kun sprii on pakko ostaa vasta periltä lentokoneeseen viennin kiellon takia, muutkin ostokset voisi tehdä Kuukkelista: siis tenu, tuore leipä jne. Ostin kuitenkin jo jotain lauantaina, kun muutoinkin piti käydä ruokakaupassa.

Katselin tänään kellarista rinkan ja makuualustan esille, mutta missä on makuupussini. Ei löytynyt sitten mistään. Hätätilassa voin otta nuoremman poikani pussin, kun vanha untuvapussinikin on jo hajoamispisteessä. Saumat eivät pidä enää untuvia sisällä. Muutama päivä on aikaa etsiä oma pussi, ja jos ei löydy, otan pojan pussin.

Saariselälle

07.09.2008 14:22

Lentoliput hankittu jo aikoja sitten. Finnairin plussapisteillä HEL-IVL-HEL + 80e jotain veroja tms. Lähtö perjantaina 19.9.2008 ja paluu viikkoa myöhemmin.

Jos menisi ensimmäisenä päivänä Taajoslaavulle - sinne uudelle. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen ollut yötä niillä tienoilla: elokuussa 1982! Silloin oli Taajostupa vielä pystyssä, ja saunomaan pääsi. Vieläpä pulahtamaan Kulasjokeen.

Toisena päivänä olisi iso urakka: Taajoslaavulta Puilakankurun, Porttikosken ja Sotavaaranojan sekä Maantiekurun kautta Pälkkimäojan laavulle. Viimeksi olin siellä pari vuotta sitten - olin ostanut uuden kartan, jossa laavu oli merkitty liiaksi tunturinrinteeseen. Etsin sitä laavua aikani, kunnes päätin silloin lähteä kohti Raappanaa. Matkalla osuin Pälkkimäojan laavulle, joten olin sittenkin siellä yön.

Laavulla voisi olla kaksi jopa kolmekin yötä. Saa nähdä, kuinka käy. Laavulta käsin voisi käydä tuntureilla, niillä tähän asti vielä käymättömillä, kuten Hietapää, Kärpäpää, Vesipää ja Pirttikallionvaara. Miksihän se viimeinen on vaara, kun muut ovat päitä?

Jos pyrkisi olemaan laavuissa yöt, teltan voisi jättää kotiin.

Pälkkimäojan laavun jälkeen reitti on vielä kovin auki, suunnitelmat eivät ole valmiina. Kenties reitti varmistuu vasta siellä.

Kartta esille

09.02.2008 19:56

Jäi vähän mietityttämään tuo auringonlasku Karigasniemen suunnilla klo 16.30 tietämissä, ja päädyin aloittamaan reissun Basijavrin kodan kautta. Tuo kota on lähellä Kevonreitin alkupistettä Sulaojan suunnilla. Olin siinä pari vuotta sitten viimeisen yön ennen bussikyytiä. Silloin tulin Paistuntureiden suunnilta: Njavgoaivilta Ruktajavrin ja Ailigasjängän poroerotuspaikan kautta.

Nyt voisi tehdä tavallaan toisinpäin: ensimmäinen yö Basijavrilla, kun tuo bussikyytikin on vasta lähempänä iltakuutta niillä tienoilla. Ja sitten aamulla kohti etelää, mahdollisesti Stuorraäytsin tuvalle. Otan teltan mukaan, kun koskaan ei tiedä, kuinka matka edistyy.

Stuorraäytsiltä voisi sitten hiihdellä Gurdojohkan tuvalle.

Muotkatuntureille

09.02.2008 9:14

Taas suunnitellaan... Päätin jo viime keväänä Ounastuntureiden reissun aikana, että seuraava kevätreissu kohdistuu Muotkatuntureiden maastoon. Alunperin ajattelin lähteä matkaan joskus huhtikuun alkupäivinä, ehkä viikon pääsiäisen jälkeen, mutta kerrankos suunnitelmat muuttuvat.

Jos menisikin hiihtolomaviikolla 8 ja vähän sen jälkeisellä, reilu viikko, ehkä. Katselin junavuoroja Tikkurilasta Rovaniemelle, sunnuntaina 17.2. lähtisi ainakin kaksi junaa, toinen klo 19.48, perillä maanantaina 7.53 ja jälkimmäinen klo 22.48, perillä maanantaina 10.41. Edellisestä ehtisi aamubussiin, ja jossain Muotkanruoktun paikkeilla se olisi iltapäiväkolmen maissa. Jälkimmäiseltä ehtisi Muotkanruoktulle vähän ennen iltakuutta.

Mutta hintaero! Aikaisemman junan makuupaikka halvimmillaan maksaisi 46e, ja jälkimmäisen 17e. Lisäksi tulisi matkalipun hinta noin 70e ja bussimatkasta noin 55-60e. Tämä vaan menomatka. No, mitä tuolla kalliimmalla makuupaikalla saisi: olisi pari-kolme tuntia aikaisemmin Muotkanruotulla. Näihin aikoihin aurinko laskee ennen iltakuutta, joten ensimmäisestä ehtisi hiihdellä pari tuntia ennen auringonlaskua ja jälkimmäisestä ei ollenkaan.

Teltassa yöpyisin ensimmäisen (ja useimmat) yön jokatapauksessa, joten taidan säästää tuon vajaan kolmekymppiä.

Skietsimä- ja Maarestatuntureille

26.07.2007 15:46

Huomenna matkaan. Kohti Skietsimä- ja Maarestatuntureita eli Lemmenjoen puistoon.
Nostin rinkan ja muut kamppeet kellarista eteiseen. Ruokaostoksillakin kävin.

Tenua sitten huomenna Ivalosta tai Inarista.

Eilen mattoja pesemässä ja leikkasin nurmikon.

Reissu takana

31.03.2007 16:50

Hyvin reissu sujui, kaikenlaista tietenkin sattuu. Matkakertomus luettavissa:

http://personal.inet.fi/koti/seppo.suominen/maalis2007.html