Vaellusturinat II Foorumin päävalikko -> Blogit -> Kvaldurin blogi

Käyttäjät selaamassa tätä blogia: Ei kukaan

Aika rientää


08.03.2011 23:13


Joulukuussa viimeksi kirjoitellut, johan on..
Vaelluspuolella on tainnut olla hiljaista mutta sitten ei kuitenkaan. Aktiviteettien määrä on lisääntynyt aika paljon viimeaikoina ja kesän vaellusreissukin on tarkentunut aika paljon. Reisan puistoon suuntautuu se, katsotaan jos Haltia lähtisi tällä kertaa tavoittelemaan toisesta suunnasta ja hieman myöhempään aikaan kuin viimeksi.

Enemmän aikaa on kyllä nyt kulunut Teneriffalle suuntautuvan reissun suunnitteluun, viikon verran päiväreissuja ja huipennuksena Teiden valloitus meren rannasta kävelyn aloittaen, 2pv olisi tuohon tarkoitus käyttää. Jos ihmisillä on kiinnostusta, niin tokihan tuosta reissusta jonkun mobiiliblogin voisi rakentaa.

Parin viikon päästä on ohjelmassa Levin juurelle suuntautuva reissu hiihtoineen, laskuineen, lumikenkineen ja lautapeleineen. Sounds like a fun.

Lenkkeily ja hiihnto on jatkunut aktiivisesti, enemmän ehkä hiihtoa koska se ei niin pahasti polvien päälle käy. Oikean polven kanssa ollut hieman kränää, mutta eiköhän se tuosta.
Ja sitten nille jotka tykkäävät seurata miten ihmisest liikkuvat: http://www.sports-tracker.com/#/workout/keppi/brf6g42b5a37022v
Täytyy kyllä suositella, varsin hauska sovellus.

Nyt takaisin saunaan nauttimaan Jaffaa. =)

Palailen taas uusien juttujen kera pikapuoliin.

Lähettänyt: Kvaldur    0 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki

Ulkoilua eri muodoissa


12.12.2010 21:50


Ei ole oikeastaan ollut oikein "aikaa" lähteä metsään telttailemaan nyt kun lumet on maassa. Mutta toisaalta ei ole ihan älyttömästi hinkuakaan lähteä erikseen ajamaan kun lähelläkin voi tehdä. Kävin kuvaamassa pienen puron jäätymistä, olen käynyt juoksulenkeillä huolimatta säästä ja ostinpa vielä sitten suksetkin. Tänään oli ensimmäinen kerta kun pääsin niitä kokeilemaan, raikas 15 asteen pakkanen, mutta jo muutaman hangesta keräilemisen jälkeen alkoi homma luistamaan ja ihan halutulla tavallakin vielä.

Olen ehdottomasti tullut faniksi harrastuksille jotka voi aloittaa omalta ovelta, kuten pyöräily, lenkkeily ja nyt hiihtäminen vaikka keskellä kerrostaloja asunkin.

Retkeilyosastolla on ehkä ollut vähän hiljaisempaa nyt, olen käyttänyt aikaani muihin projekteihin ja ulkoilemiseen. Kokeilkaa tekin sen sijaan että luette blogiani. Smile

-Kvaldur

Lähettänyt: Kvaldur    1 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki

Pitkät hiukset ja vaeltaminen


03.12.2010 21:53


Asia on varmasti enemmän naispuoleisten vaeltajien mielessä kuin miesten, mutta joskus sattuu käymään niin, että metsään eksyy myös miehiä pitkällä tukalla.

Mutta oli sukupuoli kumpi hyvänsä, ongelma on sama. Pitkät hiukset keräävät likaa ehkä helpommin kuin lyhyet tai ainakin se jää herkemmin kerrostuneen hiuksen alle näkyviin ja pitkät hiukset kaipaavat useammin pesua.

Viikonlopun reissulla ongelma ei ole kovinkaan kummoinen, mutta pidemmällä reisulla alkaa kaipaamaan hieman saippuaa päähänsä. Olen itse huomannut matkalla n. 3 päivää sopivaksi väliksi pestä hiuksia, tällöin olo säilyy vielä kohtuullisen inhimillisenä ja aamulla kun pesee hiukset, niin loppupäivän on suihkunraikas olo.

Varsinkin pohjoisessa on kylmät vedet ja pään peseminen pelkällä jääkylmällä vedellä saa ajatukset jäätymään päähän ja tulee vielä kuolemantautikin kaupanpäälle. Ratkaisuja on ainakin muutama erilainen ja varmasti niksejä vielä toinenkin mokoma.

Vesipullo makuupussiin
Laitetaan illalla pulloon vettä ja kierretään korkki kiinni kunnolla, aamulla on n. 30 asteista vettä käytettävissä pullon vetoisuuden verran. Se riittää yleensä yhteen tai kahteen kastelukertaan ja sekaan voi sekoittaa myös ojasta tai purosta myös viileää vettä.

Veden lämmittäminen kattilassa
lämmitetään n. litran kattilan verran vettä kattilassa kädenlämpöseiksi, paljon enempää polttoainetta ei kannata käyttää ja käytetään tämä vesi pään huuhteluun.

Suihkupussi
Työkalu- sekatavara- ja ehkä jopa retkeilykaupoissakin myydään näitä suihkupusseiksi kutsuttuja oksaan ripustettavia mustia säkkejä joista tulee letku pihalle. Jos päivä on lämmin ja aikaa on, niin tokihan auringon lämpö kannattaa hyödyntää ja nauttia suihkusta. Yksityisyys tosin saattaa kärsiä isommalla seurueella.

Vesipussi
Sama säkki jolla kannetaan vettä läheisestä purosta juomista ja ruoan tekemistä varten. Nyt vain hyödynnämme aurinkoa ja puun oksaa. Odotellessa voi vaikka keittää kahvit. Smile

Shampoon pakkaaminen
Hotelleista saa hyviä kierteillä olevia pulloja joihin on helppo pakata viikon matkalla tarvittava määrä shampoota mukaan. Yleensä yhteen pesukertaan riittää n. ruokalusikallinen shampoota, eli 15ml.


Shampoon valitseminen
Tähän on suositeltavaa valita mikä tahansa ei-hoitava shampoo, eli kaikki 2 in 1-tuotteet joutavat roskiin. Valitse syväpuhdistava shampoo, mm. tea tree(desinfioiva) ja purifying ovat termejä joita soveltuvissa shampoopulloissa näkyy. Tarkoitus on puhdistaa hiuspohja mahdollisimman hyvin joka puolestaan estää kutinaa. Kaupan merkeistä voitaneen suositella XZ:n tuotteita joissa ei ole silikoneja sekä myös suomalaista terva-shampoota johon ei ole lisätty ylimääräisiä aineita. Myös omalta parturilta tai kampaajalta voi kysellä kampaamon aineista moisilla ominaisuuksilla, mutta niistä köyhtyy sitten rajummin. Kiharat hiukset menevät syväpuhdistavalla shampoolla entistä enemmän kiharalle, jolloin vaarana on rastat reissun lopuksi, joten hoitoaineen valintaan on syytä kiinnitää huomiota.

Hoitoaine
Tähän valitaan hoitoaine joka voidaan jättää hiuksiin, joko suihkutettava pumppupullolla tai sitten laitetaan pieneen pulloon sellaista joka levitetään hiuksiin. Mitä pidempi ja kuivempi(=kiharampi), sitä hoitavampi aine tarvitaan jotta saadaan hiukset selviksi taas pesun jälkeen. Helpoin vaihtoehto on silkki- tai silikonitipat pienessä pullossa jota tarvitsee laittaa vain tilkka latvoihin ja levittää. Tämä on varsinaisen grammanviilaajan ratkaisu. Biosilk-nimellä myydään kampaamoissa, myös Tigillä on tuote "boys/girls best friend", mutta taas voi kysyä omalta kampaajalta tai parturilta.

Päivän vinkki taas rakennettu, yritän keksiä ensikerralle uuden.

Lähettänyt: Kvaldur    0 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki

Ulkoilua


15.11.2010 13:38


Käytiin sitten vähän tulistelemassa ja grillailemassa sipoonkorven tulevan kanssallispuiston maisemissa. Meni lähtö ehkä hieman myöhäiseksi, mutta toisaalta säästyimme ainakin pahimmilta kuuroilta myöhäisen lähdön ansiosta.

Ilman kävelyä hommasta tuli vähän grillauspainotteinen, mutta ainakin puhdetöitä tuli kovasti tehtyä sahan puutteessa.

Illalla seuranamme istui mies ja nainen, ei tullut esiteltyä sen kummemmin itseämme, mutta jos satutte lukemaan tätä, niin kadonnut muki löytyi sitten sunnuntaina leiriä purkaessa laavulta. Sen saa itselleen takaisin ottamalla yhteyttä YV:llä allekirjoittaneeseen.

-Kvald

Lähettänyt: Kvaldur    0 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki

Ostoksilla


05.11.2010 0:31


Piti mennä metsään, mutta ei sitten kaiken säädön keskellä tullutkaan lähdettyä. Sadetakki hukassa ja kamat pakkaamatta. Tekosyitä sanon minä, onneksi ensiviikonloppuna on vähän paremmin organisoitu reissu tiedossa.

Korvaukseksi löysin kirppikseltä TNF:n Gore-fleecen, Summit Series. Hintaa 7,5e. Columbia Sportswearin pöksyt katkolahkeilla, 6,8e. Säästin 200e, ei siis huono vaihtoehto.

Mutta sitten piti mennä hakemaan varuste.netistä jetboiliin piezo, kun ei muut niitä hirveästi myy. Kaupassa oli järjestys vaihtunut, joten meni hetki löytää mokoma, mutta olihan niitä onnekseni vielä 1kpl hyllyssä. Otin sen mukaan ja marssin kassalle, ei ketään. 1 myyjä kävi pyörähtämässä ja katsomassa koneelta jotain, mutta poistui sitten. Vartin aikana ohitse käveli 3 myyjää, 2 katsoi kohti, mutta ei sitten muilta asiakkailtaan ja varastossa juoksemiseltaan ehtinyt tuota 10e osaa myymään minulle mukaan. Totesin reilun vartin ja taas yhden ohitse kävelleen myyjän jälkeen, että tilaan osan muualta vaikka maksaisi enemmän, piezo jäi tiskille ja painuin naapurikauppaan ostamaan muuta tarpeellista, eli länsi-saksalaisen kokin puvun synttäreille. Smile

Asiakaspalvelu, katoava luonnonvara.
-Kvald

Lähettänyt: Kvaldur    0 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki

Paluumatka reissulta kotiin


30.07.2010 18:41


Paluumatka kotiin.

Valitsin hieman ehkä jopa erikoisesti matkustavani koko matkan linja-autolla Ivalosta Helsinkiin. Tuntejahan tuo ottaa, mutta ei montaa enempää kuin juna+bussi yhdistelmällä. Sitä paitsi bussit kiertelevät paremmin pikkuseutuja kuin juna joka vain puksuttaa radanvarren maisemaa. Toki sitäkin pitää vielä koettaa jos ei saa kavereita reissuun mukaan.

Hieno hetki tuli koettua ranuan jälkeen ilta-auringon paistaessa ja radio suomen soittaessa Kari Tapion konserttia provinssirockista ja kappaleen "Olen suomalainen" suomaiseman vilistäessä ikkunasta.

Tällä reissulla on tullut kirjoiteltua tavallista enemmän, ehkä juurikin sen takia että on ollut omaa aikaa enemmän ja aikaa jäsennellä mietteitä sen ainaisem seurustrlun sijaan. Olen ollut reissulla 16 päivää ja sen aikana olem tehnyt 2 vaellusta, käynyt ongella vuotson padolla, kaivanut kultaa maasta, nauttinut kokonaisen päivän tunturin laella maatessa, syönyt lounasta paarmojen kanssa, kävellyt ukkosmyrskyn alta toivoen että kohdallani olisi kuiva kolo tai pilvet siirtyisivät, seurannut elämäni ensimmäisiä kultakisoja ja nauttinut vanhempieni seurasta. Paljon muutakin on varmasti ohjelmaan mahtunut, mutta noista olem tainnut nauttia eniten tai ainakin jääneet mieleen. Matkustan hyvillä mielin kotiin jossa odottaa kova kuumuus totutun 10 asteen sijaan sekä varmasti kasa askareita. Kovasti tekisi vielä mieli kokeilla kajakkia tänä kesänä.

Kuvia on kertynyt muotkalta kolmella kameralla varmasti useampia satoja ja seassa lienee aikamoisia helmiä vaikka reissu poikkeuksellisesti sujui ilman isompia kommelluksia.

-Kvaldur

Lähettänyt: Kvaldur    0 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki

Reissutarina: Muotkatunturit 2.7 -8.7.2010


09.07.2010 15:43

[  Mieliala: Hypnotized ]
Tämän kesän ensimmäinen "pidempi" vaellus osui muotkatuntureille kolmen muun kaverin kanssa ja kirjoittelin lyhyesti matkapäiväkirjaa talteen.

Lähdimme Porvoosta ajelemaan perjantaina päivällä kun olimme saaneet auton juuri ilmastointihuollosta takaisin, pieni paine oli jo päästä liikkeelle kun alkuperäinen suunnitelma oli lähteä torstaina aamusta liikkeelle. Matka-aikaa kului n. 15h pysähdyksineen ja viimeinen käännös tielle numero 92 alkoi nostamaan matkatunnelmaa kattoon. Juttujen taso tosin laski autossa sitä enemmän mitä pidemmälle avo(tai avio)puolisot jäivät.

Tämän kesän ensimmäinen "pidempi" vaellus osui muotkatuntureille kolmen muun kaverin kanssa ja kirjoittelin lyhyesti matkapäiväkirjaa talteen.

2.7.2010

Lähtö ja sen vaikeus

Lähdimme Porvoosta ajelemaan perjantaina päivällä kun olimme saaneet auton juuri ilmastointihuollosta takaisin, pieni paine oli jo päästä liikkeelle kun alkuperäinen suunnitelma oli lähteä torstaina aamusta liikkeelle. Matka-aikaa kului n. 15h pysädyksineen ja viimeinen käännös tielle numero 92 alkoi nostamaan matkatunnelmaa kattoon. Juttujen taso tosin laski autossa sitä enemmän mitä pidemmälle avo(tai avio)puolisot jäivät.

3.7.2010

Karu totuus

Muotkanruoktun parkkipaikalla kamojen purkaminen autosta ja rinkkojen kasaaminen kantokuntoon oli aamuviileydessä ja koomassa omalta osaltaan haastava tehtävä. Klo. 04 pääsimme kuitenkin liikkeelle ja mukana oli ainakin suurinpiirtein kaikki tarvittava viikon reissulle. Kävelimme reilun tunnin verran joen vartta kohti etelää sen länsipuolella jonka jälkeen löytyi oikein mukava leiripaikka jossa olikin jo tulisteltu aiemminkin ja kaikki vermeet olivat valmiina. Päätimme siis jäädä tänne nukkumaan unia jos sellainen oli tullakseen vielä tähän aikaan kun aurinkokin alkoi olemaan jo kohtuullisen korkealla. Tästä oli hyvä jatkaa alkuperäisen suunnitelman mukaan eteenpäin kun sääkin suosi. Puolen päivän jälkeen oli aika nousta ylös ja keräillä vähän tavaroita kasaan. myöhemmin huomasimmekin, että puolen päivän aikaan liikkeelle lähteminen on kaikista mukavinta. Kävimme myös keskustelua siitä, mikä aika olisi parasta liikkumiselle itikoiden ja lämmön suhteen, mutta emme varsinaisesti alkaneet tekemään tietoisia päätöksiä aikatauluista, muovautukoot miten muovautuvat.

"Aamulla" herätessämme aloimme pikkuhiljaa laittamaan varusteita kasaan ja samalla vastarannalle saapui Kolme kalastajaa nostelivatkin syvänteestä muutamia kaloja ylös, itsellämme oli kyllä vehkeet mukana, mutta varsinaisesti kalaan ei oltu tultu. Leirin pakkaamisen jälkeen olikin ohjelmassa sitten Peltojoen varren seurailua edelleen etelän suuntaan. Muutaman tunnin tallustamisen jälkeen saavuimme Lahtisen tuvalle jossa pidimme lyhyehkön lounastauon itikoiden ja muiden elävien auttamina(kuvailemani sana käsinkirjoiteutuissa muistiinpanoissa oli, "käsittämättömän suuren hyttys- ja mäkärälauman auttamina"). Itselläni tuli jostain huono olo lounaan yhteydessä ja olo valahti aika veltoksi johon joutui jo ottamaan troppia.
Lomastressi näemmä iski heti kiinni.

Itikoiden määrä oli tässä vaiheessa naulattu seinään ja sen tosiasian kanssa oli tultava toimeen, ei sen nyt yllätys pitäisi olla tähän aikaan vuodesta muutenkaan. Lounaan jälkeen oli ohjelmassa siirtyminen Ylemmän Harrijärven eteläpuolella olevalle lammelle jossa oli oikein viihtyisä ranta ja hiekkarinnettä. Täällä pystyi jo pesaisemaan ensimmäiset hiet pois otsalta jonka avulla migreenikin helpotti aika kovasti. koko matka lounaalta yöpymispaikalle oli horkassa kävelyä josta ei allekirjoittaneelle jäänyt liian montaa muistikuvaa.

Iltaa istuskellessa pääsi jo tunturien tunnelmaan ja pystyi nauttimaan täysin rinnoin vapauden tunteesta. Itikoiden määrää ei tässäkään vaiheessa voi olla korostamatta, koska mitään ei kyennyt tekemään ilman niiden seuraa. Illan aikana ohitse tuli muutama kalamies jotka jäivät saman lammen rannalle kalaan ja näyttivät nostavan perholla ainakin illalliskalan itselleen. Lammikossa kyllä selvästi oli kalaa, sen verran paljon pinnalla kävi kuhinaa aika-ajoin.

4.7.2010

Yöunet ja sääoikut

Yöllä ripotteli vettä hieman taivaalta, mutta ei missään merkittävissä määrin. Sen verran kuitenkin, että laavun sisäpinta hieman kostui, mutta ei mitenkään merkittävästi. Aamulla käki alkoi kukkumaan lähistöllä ja tuohon ääneen arvostaa ihminen heräävänsä. Nousimme ylös hieman yhdeksän jälkeen, joten tälle yölle oli sitten tullut ihan kohtuullisen mittaiset unet, 10h. Pikapesu lammessa ja kamat kasaan jotta nousu Peldoaiville voisi alkaa. Ensimmäinen tämän reissun tunturi, olo oli todella hyvä. Kapusimme huipulle(+567m mpy) ja istuimme rauhassa katselemassa maisemia. Ilma oli todella lämmin ja helli väsynyttä kulkijaa vienolla tuulella tunturin huipulla. Länsi oli seuraava kulkusuunta ja sinne suuntasimme kulku-uraa pitkin yrittäen pitää korkeutta mahdollisimman paljon jotta saisimme edes hetken rauhaa itikoilta joiden ainoa tavoite tuntui olevan kulkijaparan kiusaaminen. Ei ollenkaan ystävällistä toimintaa vierasta kulkijaa kohtaan(kirjoittajalla on vieläkin korvissa reikiä tästä kohtaamisesta). Jossain vaiheessa saimme ilmeisesti karistettua mokomat pois kyydistä kun saimme majoitteet pystyyn pienen lammen rannalle Soarvegielaksen taakse. Matkalla meillä oli seurana parvi lintuja joiden äännevarastoon kuului tasan "piip" jota ne kykenivät toitottamaan taukoamatta 20h vuorokaudesta(näiden lintujen nimi pitää selvittää).

Vesisade alkoi jo illasta ja illanvietto jäi aika lyhyeksi alkaneen vesisateen ansiosta, hetken aikaa sitä jaksettiin katsella, mutta yltyi sitten sen verran kastelevaksi ettei siellä enää viitsinyt enempää aikaa viettää. Pressu laavun päälle ja alle kuuntelemaan pauketta jonka tuuli sai aikaan. Illan aikana satanut vesi alkoi lammikoitumaan ylärinteeseen laavun päälle jonka takia sille piti kaivaa pieni ura sivuun, ettei ihan tarvitsisi itse lammikossa yöpyä. Lammikko oli aamulla hävinnyt, joten joko ohjausura toimi tai sitten maa ehti imemään veden ennen sen lammikoitumista isommin.

5.7.2010

Duolboaivi ja jokien ylityksiä sekä vesisateen riemua

Aamun tunteina sade oli lakannut, mutta ilma oli tasainen harmaa massa jossa näkyvyyttä ei meinannut olla nimeksikään. Aamupalan ja leirin kasaamisen yhteydessä alkoi sitten vihdoin ilmakin hieman selkenemään ja aurinkokin muisti näyttäytyä. Matkasimme ylemmän honkavuoman suuntaan ja hypimme ojan yli rämeisessä kivikossa, tästä nousimme Duolboaiville ja hetkellisen maisemien ja eläinten ihailun jälkeen alkoikin Urroaivi siintämään horisontissa. Matkan varrelle oli kasattu esteiksi ensimmäiseen hätään suorantainen joki joka ei onneksemme aivan kevättulvan mitoissa enää ollut, koska muuten olisi ylitys jäänyt ehkä jonkin verran ylempään virtaan pinnan näemmä ollessa aika-ajoin noin metrin sen hetkistä korkeammalla. Ylitys onnistui kaikin puolin ongelmitta ja pääsääntöisesti kuivilla shortsien lahkeilla. Joen perään nousimme Urroaivin rinteitä ylös ja hetkellisen navigaatiounohduksen johdosta tuli ohjelmaan pieni tauko tarkempaa sijaintia selvitettäessä, olimme vain hieman sivussa toisella "huipulla" joka oli jonkinverran oikeaa huippua alempana, mutta varmasti yhtä kivikkoinen. Varsinaiselle huipulle ei tänään ollut mitään erityistä syytä kavuta, niin jatkoimme matkaamme lännen suuntaisesti huippujen välistä. Seuraavan suon ylittämisen jälkeen kertoi luonto mielipiteensä ja pudotti taivaalta niskaamme tunturin reunustalla sellaisen vesisateen ettei pahemmasta ollut väliä. Jatkoimme matkaa kuitenkin sateessa vielä hetken aikaa kunnes se yltyi sellaiseksi ettei jatkamiselle ollut edellytyksiä. Pystytimme kevytpeitteestä laavun sateensuojaksi, teimme tulet ja laitoimme kupin kuumaa tulemaan märälle kansalle. Vesi oli valunut lahkeita pitkin kenkiin jotka nyt olivat jo jossain määrin märät ja kestäisi hetki kuivata niitä. Tunnelma oli hieman kärsinyt tässä vaiheessa, mutta kuppi kahvia piristää kummasti ja nuotion antama lämpö antoi jopa uskoa siihen, että sade saattaisi jossain kolossa loppua. Yötä kohden sää piristyi kummasti saimme aurinkoisen ja lämpimän yön rupattelua ja istuskelua varten.

6.7.2010

Aurinko nousee ja valaisee kulkijan polun

Aamulla jo aurinko sitten paistoikin asumusten katoille kuumasti ja oli noustava keitteilemään aamukahveja ja suunnittelemaan päivän etenemistä. Laavun kattoonkin oli tullut illalla nuotion kipinästä reikä ja sitä paikkaillessa saikin aikaa mukavasti kulumaan. Aamupala ja muisteloiden kirjoitus jonka jälkeen oltiinkin taas valmiita jatkamaan matkaa. Ajatuksena oli edetä Stuorraäytsin tuvalle yöksi jos vain matkaa kertyisi riittävästi
ja säät suosisivat. Pohjoinen oli vallitseva suunta tällä pätkällä ja hieman myöhemmin korjata sitä sitten luoteeseen jolloin osuisimme tuvalle. Matkalle jäivät Ceavrasjohoaivi, Tobiasoja, Rahpesoaivi ja Ratnoskaidi kun saimme marssia ylänköjen päällä pienessä tuulevireessä puolikkaan päivän. Tänään oli hyvät kuuluvuudet tuntureiden päällä ja soitot kotiin onnistuivat oikein mainiosti. Ratnoskaidin pohjoisrinteessä oli varsin kiviset maastot ja jouduimme laskeutumaan kieli keskellä suuta alas, sen jälkeen tulimme soiseen metsään jossa tunnelma oli kuin Sauna-elokuvassa, eli varsin pelottava. Stuorraskaialaksen päältä löysimme sopivan lammikon jonka viereen oli mahdollista jäädä yöksi ja varusteiden ollessa kuivia edellisen sateen jäljiltä, ei suon reunalla sijaitsevalle tuvalle ollut hirveästi asiaa. Pystytimme rinteeseen pressusta laavun ja nautimme illasta sen suojissa sateen alkamiseen asti jolloin oli taas aika alkaa pistämään majoitteita kasaan ettei ihan märäksi menisi koko ilta. Kapustarinnat kukkuivat "piip-ääntelyään koko yön ja alkoivat pitää taukoa vasta aamulla n. kuuden aikaan.

7.7.2010

Porojen invaasio

Utuinen sää, hieman kosteaa ja kun avaat teltan oven, näet ympärilläsi loppumattomasti poroja. Tekee mieli laittaa ovi kiinni ja vetäytyä takaisin makuupussin syleilyyn. Nyt oli kokonainen lauma tosiaan löytänyt samaan paikkaan kanssamme ja näky oli tosiaan sen mukainen. Ei auttanut, leiri kasaan, pikainen vaatteiden pesu ja matkalle.
Ensin Stuorravzin ylitys ja sitten Gaskogielaksen rinteiden kapuamista pohjoista kohti mäkäröiden ja itikoiden vauhdittaessa matkan tekoa. Matka taittui nopeasti, kunnes oli ennen lounasta aika uittaa jalkoja Geatkebasajan sivupurossa joka virtasi yllättävän valtoimenaan sateiden jälkeen. Koko päivän tihkusade tiputteli tulemaan ja maisema oli pilvien peitossa. Saroaivvien rinteiltä löysimme yöpymispaikan ja taas tutuksi tullut puiden keräys pientä nuotiota varten jotta sateessa kastuneita varusteita saataisiin kuivaksi. Sade jatkui edelleen ja puolen tunnin odottamisen jälkeen oli todettava ettei se ollut loppumassa ihan seuraavien tuntien aikana. Tänään olisi ohjelmassa illalinen teltan uumenissa. Siinähän se ilta kuluikin teltassa keitellen ropinassa, muutaman tunnin sateen jälkeen oli vuorossa elementtinä tuuli joka rupesi piiskaamaan seiniä tehden nukkumisesta varsinaista taidetta. Neljän aikaan aamulla oli maailma taas rauhallinen, ulkona alle 10 astetta lämmintä, aurinko paistaa ja pieni tuulenvire. Loppuyö rauhassa nukkuen oli hyvä päättää tämä päivä.

8.7.2010

"Joka toinen päivä sataa"

8.7.2010

Heräilimme auringon säteisiin poikkeuksellisen aikaisin johtuen edellisillan aikaisesta nukkumaanmenoajasta. Edellisillan sateen jäljiltä oli varsin mykava saada vaihteeksi taivaalta jotain muuta kuin vettä. Päivässä oli hieman haikea tunnelma tietäen että tänään oltaisiin palaamassa autolle, mutta toisaalta mielessä siinti ajatus siitä, että ajomatkan päätteeksi pääsisi saunomaan viikon kuonat taas pois iholta. Leirin pakkaamisen hissukseen valmistutttua lsähdumme hipsimään mäkeä alaspäin kohti suon reunaa jonka yli pääsi hyppimään poronjälkiä pitkin. Tosin ne eivät tunnu optimoimaan reittiään kovinkaan paljon kuivuuden mukaan vaan menevät siitä mikä näyttää suorimmalta. Lännen suuntaisesti jatkui matka syon jälkeen. Tuntureita mukaillen kävelimme kohti tielle vievää polkua jota pitkin oli sitten nopea hipsiä ihmisasutusten suuntaan. Viimeisen 200 metrin haasteeksi osui pihapiiri johon vahingossa kävelimme, jyrkkä koukkaus vasemmalla olevan suon kautta ja poroaidan alitse, niin olimme takaisin tiellä. Pikaisen kenttälounaan jälkeen jakauduimme kahtia, 2:n tehtäväksi jäi kävellä 15km autolle koska kukaan ei ollut rahaa ottanut mukaan(jälkikäteen liftaaminen tai taksi olisi varmasti ollut fiksu vaihtoehto), mutta itse kuuluin siihen onnekkaaseen pyoliskoon joka jäi vahtimaan tavaroita, juomaan kahvia ja pelaamaan korttia. Odotellesdamme saimme seuraa paokallisesta herrasta joka oli jo hyväaän ikäaän ehtinyt, hän kertoili paikasra hieman jossa ollut n.liiton vankileiri ja muistomerkki 8:lle kaafuneelle sotilaalle. Kertoipa tuo mies aika hyvän sääennustuksen joka piti paikkansa, joka toinen päivä sataa.

Ostoslistalle:
-sadehousut
-uudet pohjalliset

Lähettänyt: Kvaldur    0 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki

Launtairetkuilu ja ruuhkan huuma


15.05.2010 17:20


Mennyt taas aika töissä ja reissussa, joten metsään pääsemisen kanssa on ollut vähän hiljaisempaa. Tai ei kai se oikeasti ole kiireestä kiinni, ei vain saa itseään niskasta kiinni ja bussiin hyppäämään. Noh, tänään kuitenkin kävin nuuksiossa. Taisi olla aurinkoisen kelin ainoa reissu tälle kesälle, sen verran rupesi olemaan kansaa puolen päivän aikaan. Onneksi tuli lähdettyä kotoa jo aamulla ajoissa bussilla ja patikoitua rauhassa siirtymätaipale. Aamukahvit auringonpaisteessa termarista ja ruisleipää, niin mieli lepää.

Kummipoikaa kävimme vähän ulkoiluttamassa, on siinä vanhemmilla kiinni pitämistä 1,5v jantterista jonka mielestä kaksi mielenkiintoisinta elementtiä ovat vesi ja tuli. Smile

-Kvald

Lähettänyt: Kvaldur    0 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki

Kevät tuli ja lumet suli, ainakin melkein


25.04.2010 17:30


Kävin viikonloppuna Nuuksiossa, ilma ok ja ihmisiä kohtuullinen määrä säähän nähden. Luksusta.

Mutta tokihan tuostakin reissusta jotain kerrottavaa ja ajateltavaa tuli. Retkilaskurin kehittämiseen tuli muutamia ideoita, mutta pitää laittaa hautumaan ja palata niihin sitten myöhemmin.

Kevät kun koittaa, niin partiolaisten riihitykset alkavat ja seuraavalle vuodelle aletaan koulimaan uusia johtajia, tai ainakin näin olen ymmärtänyt. Olipas varsin hauska seurata yhden rastin pitäjien toimia iltapäivän ja illan verran. Ei ole tainnut meno paljon muuttua sitten omien peruskoulupäivien ja vaikka olen pitänyt partiolaisia reippaina ja kohteliaina, niin nyt saivat mielikuvat kyllä huutia. Very Happy

Kohteliaita kyllä, hiljaisia eivät. Polttopuuta voisivat kyllä vähän säästää ja luonnonsuojelua pitäisi enemmän opettaa, mm. foliota ei ole kovin fiksu polttaa ja roskat olisi hyvä kerätä mukaan.

Oli hienoa kyllä huomata miten vanhemmat nuorista ottivat vastuuta kun sihen tuli tarvetta, muuten olivat kyllä aivan tuuliajolla. =) En ole ihan menettänyt vielä toivoa itseäni 15 vuotta nuorempien kanssa, onhan tuota aikaa vielä. Enkä muuten enää ihmettele, että Nuuksiossa kärähti kasa metsää 2008: Linkki uutiseen, oli aika hurjan näköistä nytkin meno marinolin kanssa. Väsyneet nuorukaiset eivät aina jaksaneet ihan katsoa paljonko ainetta oikeasti olisi tarvinnut laittaa ja sitten vähän roiskittiin pitkin keitintä ja maata. Oli johtajilla vähän tekemistä vesiämpäreiden kanssa. Kuten sanottua, niin oli ainakin viihdettä ja omat maalliset murheet tuntuivat pieniltä kun vieressä yritetään saada märkää maata liekkeihin. =)

Suunnistustaitojen hiomisessa on vielä johtajilla vähän tekemistä kun parhaimmat sankarit löysivät ulos kartalta ja leirin vetäjät sitten kännykän kanssa heitä metsästivät. Kokemus opettaa.

6,5 tunnin kanssakäymisestä partiolaisten kanssa annan kokemuksena arvosanan 8. Miinukset oikeastaan ryhmien aiheuttamasta melusta ja puun holtittomasta käyttämisestä. Oikein kehityskelpoista toimintaa.

Muut aiheet tässä lähetyksessä

Sää oli kyllä aika mainio, ainakin yöllä kun pilvet katosivat, taivas oli kirkas ja kuu hieman vaille täysi. Päivällä tuli vettä, räntää, lunta ja rakeita, ilman ollessa muutamia asteita ja tuulen puhaltaessa navakasti meinasi jo hetkellisesti tehdä mieli kaivaa lisää vaatteita repusta.

Harvinaista kyllä, mutta onneksi eilen oli aikaa ja kun oli yksin, niin sai valita mihin sen käyttää. Itse käytin sen hitaasti liikkumiseen ja havaintojen tekemiseen sekä maisemista nauttimiseen. Kun tietää minne on menossa ja ei ole kiire, niin voi katsella ympärille ja kävellä jonnekin ja rakennella uusia reittejä. Pitänee kyllä tuo tapa ottaa käyttöön pidemmillekin reissuille, mitä sitä turhaan sataa kilometriä juoksemaan jos ehtii nauttimaan paljon enemmän lyhyemmälläkin reitillä kun käytettävissä on sama aika?

Varmaan jotain muutakin, mutta en nyt muista ja menen nauttimaan digitaalista viihdettä.

Lähettänyt: Kvaldur    0 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki

Päivällinen lähimetsässä


18.03.2010 21:12

[  Mieliala: Scared ]
Tänään oli sellainen päivä, että piti mennä käymään ulkona hieman enemmän kuin kävely autolle ja takaisin. Katselin pikaisesti google-mapsia ja tajusin, että tuossa Turuntien toisella puolella on iso alue metsää ja kalliota, sinne siis päivällistä tekemään. Tavoitteena oli kolme asiaa: 1. Käydä testaamassa kantaako hanki, 2. Testata Jetboilin kattilan ja Pot Supportin toiminta sekä 3. maistaa Blå Bandin retkiruokaa nimeltä lihamakaronipata, kaikki sain tehtyä.

1. Hanki kantoi osittain ja varjopaikoissa vähän heikommin, mutta Espoossakin riittää lunta puoleen reiteen avoimella kalliolla ja se ei kantanut ihan joka kohdasta. Noh, siitä tuli sitten sellainen eteen, että pitää korjata lumilukot toppahousuista, nyt sai kerätä lunta kengän varresta.

2. Jetboilin 1,5l kattila toimi aikalailla ennakoidusti, etuna pieneen PCS:ään verrattuna on se, että ruoka ei pala ihan niin herkästi pohjaan jos sen tekee kattilassa, mutta hauduttaminen on parempi tapa edelleen kuin keittäminen jos ei halua tiskata kattiloita koko aikaa. Kunhan retkilaskuriin valmistuu mahdollisuus laittaa tuotearvioita kuvilla, niin laitan koko paketista sinne enemmän tarinaa.

3. Ruoka, pettymys. Valmistui ihan kivasti, mutta maistuu aivan samalta kuin puolet vähemmän maksavat tuotteet. Ensikesänä ei taida lähteä mukaan kuin hätävaraksi jotain kaupan ruokia, ovat niin samasta puusta veistettyjä ja maistuvatkin siltä.


Tulipahan muuten todettua, että suomessa on kohtuullisen vaikeaa saada internetistä tietoa julkisen liikenteen liikkeistä, aikatauluista ja hinnoista jos niitä haluaisi omissa intervepix-sovelluksissaan hyödyntää. Noh, onneksi kuitenkin Kuinoma.fi:n kanssa homma toimii. :)

-Kvald

Lähettänyt: Kvaldur    0 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki

Hankintoja, mutta ei tuhia


17.03.2010 23:11


Talvilomaviikko, plakkarissa hieman kävelyä ulkona, auton työntämistä ja muutama retkeilyaiheinen ostos. Ja paljon tunteja Retkilaskuri.netin parissa.. :)

Mutta tosiaan, retkeilyyn liittyviä hankintoja tuli tehtyä pari kappaletta samalla kun kävin Konalassa muutenkin pyörimässä, ensimmäisenä tuli hankittua jetboilin pot support & Stabilizer, vekotin jolla JB:n pannut ja kattilat saa pysymään keittimen päällä, kallista muovia ja metallia, mutta koska kattila oli jo hankittu, niin pitihän tuokin sitten hommata kun hinta oli ~20e.
Kävin myös varuste-lekassa pyörähtämässä, sieltä löytyy aina välillä mielenkiintoisia kamoja ja tällä kertaa mukaan tarttui "boonie"-hat lierihattu joka on suunniteltu kuumiin oloihin, vihreä ja pienet tuuletusaukot päällä. Toinen ostos oli windstopper-pipo vaivaiseen 3e hintaan. Olisi pitänyt ottaa samalla muutama ensitalveksikin, kun tuntuvat olevan katoavaa tavaraa.

Ilmeisesti varustepuolella on pieni kyllästymisen tunne tällä hetkellä, koska kaappeihin ei ole ilmestynyt hirveästi uutta tavaraa ja mielessäkään ei ole isoja "pakko saada" hankintoja.

Jatketaan.

-Kvald

Lähettänyt: Kvaldur    0 kpl Kommentteja    (kerro ajatukset)

Trackbackit (0) Pysyvä linkki


Blogin omistaja: Kvaldur
Sisäpiiri: (Ei mitään)
Blog: Katso kaikki päiväkirjamerkinnät
Ystävät
Siirry: Takaisin/Eteenpäin

Kalenteri

 «   <   »   >  Heinäkuu 2021
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ota yhteyttä Kvaldur

Email
Send Email
Yksityisviesti
Lähetä yksityinen viesti
MSN Messenger


Yahoo Messenger

AIM Osoite

ICQ Numero

Lisätietoja: Kvaldur

Liittynyt
18.05.2007 13:06

Paikkakunta
Espoo
Ammatti

Harrastukset

Blog

Blogi perustettu
21.05.2007 15:24
Päiväkirjamerkintöjä yhteensä
45
Blogin ikä
5177 päivää
Vastauksia yhteensä
6
Vierailuja
203141

RSS

RSS