Valmistautumista vaellukselle

29.05.2008 8:27

Eihän tässä tulee enää arjesta mitään, kun yhtenään suunnittelen tulevaa reissua. Tuttu olotila varmaan monelle.
Lähtöpäivä on sunnuntai 15.6 aikaisin aamulla. Ajan Porin kautta ja otan sieltä kaksi kimppakyytiläistä mukaan. Kahdella kuskilla on tarkoitus jaksaa ajaa Saariselälle saman päivän aikana.
Aittajärvellä aion olla ekan yön, ei kait sitä jaksa minnekään pitkän ajomatkan päätteeksi lähteä kävelemään. Turvallisempaakin aloittaa reissu nukutun yön jälkeen.
Vielä epäilyttää tuo tie Aittajärvelle. Onko se pikkuautolla ajokuntoinen tuohon aikaan, viikkoa ennen juhannusta. Toisaalla Turinoissa kirjoitetaan, että siellä vielä lomailijat hiihtelee Saariselällä. Eikö kelirikko voi "tuohota" tien ajokelvottomaksi. Asia pitää selvittää sitten lähempänä lähtöaikaa.
GPS:n olen syöttänyt tupakoordinaatteja. Että pitääkin olla monenlaista koordinaattijärjestelmää, oikein sain tarkkana olla että osuu samat systeemit. Garmin kartallinen GPS, eipä se näytä pohjoisesta juurikaan muuta kuin valtavasti korkeuskäyriä ja järviä, teitä. Paperikartassa näkyvät tunturipurot eivät GPS:ssä näy ollenkaan.
Kauhistuttaa tulevan kantamuksen paino. Hankkiessani retkivarusteita, en ole kiinnittänyt paljoakaan huomiota niiden painoon. Ahtaanpaikankammossani teltaksi hankin aikoinaan 2hengen Akan. Tosi hyvä, tilava teltta, mutta yksin kannettavaksi painava. Makuualusta ja ilmatäytteisen alustan haluan raahata mukanani mukavuussyistä. Trangia, sellanen isompi koko, sekin tarpeettoman suuri yhdelle hengelle, mutta kun sekin tuli aikoinaan ostettua senenempää kokoa ja painoa ajattelematta. Rinkkana Haltin 65litrainen, sekin painaa. Painoa näillä varusteilla kertyy rutkasti yli 20 kiloa.
Seuraava projekti tän reissun jälkeen onkin sitten aloittaa grammanviilaus, tai pitää itseni kohdalla puhua kilojen viilauksesta.

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1080

Sivu 1 Yht. 1
Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit: