Saariselälle

07.09.2008 14:22

Lentoliput hankittu jo aikoja sitten. Finnairin plussapisteillä HEL-IVL-HEL + 80e jotain veroja tms. Lähtö perjantaina 19.9.2008 ja paluu viikkoa myöhemmin.

Jos menisi ensimmäisenä päivänä Taajoslaavulle - sinne uudelle. Siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen ollut yötä niillä tienoilla: elokuussa 1982! Silloin oli Taajostupa vielä pystyssä, ja saunomaan pääsi. Vieläpä pulahtamaan Kulasjokeen.

Toisena päivänä olisi iso urakka: Taajoslaavulta Puilakankurun, Porttikosken ja Sotavaaranojan sekä Maantiekurun kautta Pälkkimäojan laavulle. Viimeksi olin siellä pari vuotta sitten - olin ostanut uuden kartan, jossa laavu oli merkitty liiaksi tunturinrinteeseen. Etsin sitä laavua aikani, kunnes päätin silloin lähteä kohti Raappanaa. Matkalla osuin Pälkkimäojan laavulle, joten olin sittenkin siellä yön.

Laavulla voisi olla kaksi jopa kolmekin yötä. Saa nähdä, kuinka käy. Laavulta käsin voisi käydä tuntureilla, niillä tähän asti vielä käymättömillä, kuten Hietapää, Kärpäpää, Vesipää ja Pirttikallionvaara. Miksihän se viimeinen on vaara, kun muut ovat päitä?

Jos pyrkisi olemaan laavuissa yöt, teltan voisi jättää kotiin.

Pälkkimäojan laavun jälkeen reitti on vielä kovin auki, suunnitelmat eivät ole valmiina. Kenties reitti varmistuu vasta siellä.

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1177

Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit: