Itäkairan kaamosvaellus 7.-12.11.08

03.04.2009 18:58

Sunnuntai 9.11.
Keli oli lämmennyt ja oli jo hieman nuoskainen. Lähdin kiertämään Vieriharjun päätä joen rantaa pitkin, mutta kulman takana tulikin jyrkänne vastaan. Ei auttanut kuin kiskoa pulkka ylös harjun jyrkkää rinnettä. Seurailin aika lähellä poroaitaa sen itäpuolella ja suunnistin ruokatauolle Mantoselän kämpälle. Kokkailin Turmatit pakkasenhuuruisessa kämpässä.

Jatkoin poroaidan lähistöllä eteenpäin. Keskipaloilla näin, kun kaksi vaeltajaa kulki päinvastaiseen suuntaan poroaidan toisella puolella. Matkaa oli sen verran, etteivät he huomanneet minua ja kun minäkin olin yllättävästä käänteestä aikani typertynyt, en sitten alkanut enää perään huutelemaan. Mutta siitä hoksasin, että kuljin aidan väärää puolta ja siirryin sinne väljemmälle väylälle.

Keskihaaran Latva-aapaa ylittäessä päivä hämärti taas. Jatkoin eteenpäin hieman epätietoisena siitä, löytyisikö Keskipakkojen laavua pimeässä. Kartan merkinnät kun oli hieman epämääräiset. No hyvin löytyi ja asetuin laavuksi. Löysin kuuluisan vesipaikankin, mutta vetisenä syksynä koko suo ui veden vallassa, joten siitä ei ollut pulaa. Iltapuhteeksi lueskelin taas muiden vaeltajien edesottamuksia seudulla.

Jussinmurustan laavulla:


Maanantai 10.11.
Haaveena oli ollut päästä Jaurun kanjonin reunalle, tai jopa sen pohjalle käymään. Aamu kuitenkin valkeni ränräsateisena, joten mitään tunturimaisemia ei pääsisi näkemään. Tein tylyn päätöksen tehdä lyhyt siirtymä Peskihaaran kämpälle lepäilemään ja viihtymään. Jussinmurustan laavulta lähtiessä hukkasin oikean polun pian ja ajauduin liikaa länteen. Suunnistusvirheestä turhautuneena laitoin gepsin päälle ja annoin sen vetää kulkijan kämpälle.
Kämpällä olin niin intoa piukassa, että ryntäsin hakemaan vettä ämpärillä Peskihaarasta sen kummemmin paikkoihin tutustumatta. No olihan se parempikin vesipaikka aivan siinä vieressä. Kulutin pitkää iltapäivää valokuvaamalla, juomalla teetä ja tietenkin makaamalla.

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1375

Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit: