Itäkairan kaamosvaellus 7.-12.11.08

03.04.2009 21:55

Sain vihdoin riittävästi tarmoa kirjoittaa marraskuun reissusta. Laitoin sen kolmeen osaan.

Kesästä jäi yksi lomaviikko yli, jolle piti keksiä käyttöä. Päivien lyhetessä ajatus kaamosvaelluksesta alkoi kasvaa mielessä. Jalat olivat reistailleet koko syksyn , mutta nyt juuri sopivasti ne tervehtyivät sen verran, että uskalsi lähteä reissuun. Torstai-iltana lähdin matkaan ja ajoin niin myöhään yöhön, kun hyvältä tuntui. Nukuin muutaman tunnin autossa Iin Shellin pihalla, join aamukahvit ja matka jatkui. Marraskuun lyhyt päivä pimeni jo, kun lopulta saavuin Kemihaaran parkkipaikalle. Yksi matkailuauto oli paikalla oman kotteroni lisäksi.

Reissu oli monellakin tapaa uusi. Mukana oli ensimmäisen kerran Pena-laavu. Samoin pulkan veto kävellen oli kokeilussa. Hommasin myös ennen reissua elämäni ekat vaellussaappaat, jotka pääsivät näin testiin. Ekan kerran oli myös mukana sauvat kävelyn apuna.

Perjantai 7.11.
Edeltänyt työviikko, pitkä ajaminen ja edellisen yön surkeat unet vaativat veroaan. Halusin vain nopeasti päästä leiriin ja lepäämään. Korvat luimussa hiippailin Kemihaaran Loman pihan poikki ja kohti Keskiharjun tulipaikkaa. Matka taittui hitaasti, mutta varmasti. Kartassani tuo tulipaikka oli merkitty harjun eteläpuolelle. Kun pääsin paikalle, mitään tulipaikkaa ei näkynyt. Jäljellä oli vain tasanne, jossa se olisi saattanut olla. Kuljin vielä pätkän matkaa polkua eteenpäin, mutta kun se alkoi selvästi kaartaa joen mutkan mukana, niin luovutin ja palasin takaisin pulkalle. Olihan tuosta ollut juttua, että osa puiston tulipaikoista puretaan pois.

Hätäkös tuossa, tein leirin joen rannan kankaalle. Polulle kaatuneesta kelosta sain sen verran oksia, että sain tehtyä kynsitulet. Laavu pystyyn, nopea ruokailu ja uni sai viimein tulla. Automatkalla kipuilleet polvetkaan ei kiusanneet, vaan uni oli hyvää ja syvää. Smile

Lauantai 8.11.
Aamun valjetessa alkoi kahvihammasta kolottaa, ja kun ne sauvat olivat lähtötohinassa jääneet auton kylkeen nojaamaan, sain hyvän syyn talsia takaisin Kemihaaraan kahville ja pullalle. Uuden startin myötä lähdinkin sitten kohti Manto-ojaa. Lunta oli juuri nilkkaan asti, helppoa kävellä ja riittävästi pulkalle. Alkumatkan pitkospuilla tosin pulkka oli aika hankala, se oli jatkuvasti putoilemassa puiden väliseen rakoon tai reunalta ulos. Mantoseljänvuotsolla hirvimies viritteli nuotiotaan ja kun pidin ruokataukoa Kuus-Mantoselällä toinen metsämies tuli kelkalla ja kertoi käyneensä Vieriharjun kämpällä.

Kaamosmaisemaa:


Manto-ojan ja Vieriharjun urien risteyksessä totesin, että ensimmäisen suuntaan oli umpista ja ylämäkeä, jälkimmäisen suuntaan valmista kelkkauraa ja tasamaata. Kun lisäksi niin kelkkamies ja Kemihaaran Loman isäntä olivat hehkuttaneet Vieriharjun saunan löylyjä, niin mieli antoi periksi. Vieriharjuun; onhan lauantai ja saunapäivä. Cool

Poroaidalla ennen Vieriharjua tajusin, että juominen oli jäänyt vähälle ja keho huusi nestettä. Oli tullut salakavalasti hikoiltua ja kylmässä ei osannut juoda niin usein, kuin olisi pitänyt. Laapotin loppumatkan kämpälle ja tankkasin kyttyrän täyteen Vierihaaran raikasta vettä. Lämmittelin kämpän ja saunan, nautin kaamoksen hämärästä ja lepäilin. Päivän parhaat hymyt aiheutti jonkun retkeilijän sydämistynyt vuodatus MH:lle siitä, miten ”ensin houkutellaan tänne suurin lupauksin retkeilemään ja sitten puutkin on niin märkiä, ettei saa kämpää lämpimäksi ja saa palella jne” Very Happy

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1376

Kirjoittaja Viesti
Joonas Frisk

Liittynyt: 04 Tam 2007
Viestejä: 2119

LähetäLähetetty: 05.04.2009 12:14    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Hämärän retkiä. Kivaa varmasti, kuten itsellänikin moisilla seikkailuilla.

Miten on, mulla on tuon Pena laavun halpiskopio, mutta mitenkäs saat jäiseen maahan nuo kiilat kiinnitettyä? Onko sulla jotkut teräsnaulat tai titaanitikut, jotka lyöt maahan. Kokeilin itse tavan 5 tuuman rautanauloilla, eikä meinannut onnistua. Vääntyivät kirveen iskuista.

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Louestaja

Liittynyt: 12 Jou 2006
Viestejä: 4303
Paikkakunta: Vesivehmaa

LähetäLähetetty: 05.04.2009 20:32    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä mulla ollut kuin tavalliset teltan vappurautaiset maakiilat. Olin varautunut tekemään lumiankkurit narusta ja kalikoista tarvittaessa. Ilmeisesti marraskuussa routa oli vielä niin vaisu, että noilla telttakiiloillakin pärjäsi.

Talvileirillä kolme viikkoa sitten käytin talviteltan maakiiloja, 16 mm harjateräs, jotka löin lekalla maahan. Smile Ei siis vaelluskamaa. Sellasia kunnon vaelluskiiloja ei ole vielä. Täytyy tutkia?

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
malva

Liittynyt: 02 Tam 2009
Viestejä: 137

LähetäLähetetty: 10.07.2011 13:41    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Kova on kaipuu Itäkairaan vaan jokunen vuosi on nyt jätettävä väliin! Niinpä selailen vaeltajien kuva&juttusivuja mutta Sinun kaamosvaellukselta en saa kuvia suurennettua eli tulee vain punainen ruksi laatikossa eikä aukea vaikka lukee "done". Osaisitko neuvoa, kuinka pääsisin ihailemaan kuvasarjaasi ja samalla kaihoilemaan synkkiin kuusikoihin, kirkaisiin vesiin ja tuulen kuiskailuun tunturissa?

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit: