Kymppilaavu 15.-16.1.09

22.05.2009 7:06

Vaihteeksi koivet kipeänä sairaslomalla. Torstaihin mennessä oli kivut kuitenkin sen verran hellittäneet, että iski hinku testaamaan makuupussin laajenninta laavuun. Varsinkin kun yöksi oli luvattu kylmän kirpeää pakkasyötä, -15 °C tai jotain. Kohteeksi keksin Kymppi-laavun Evolta, siihen pääsisi autolla aika lähelle, ei tarvitsisi kinttuja kiusata. Lumestahan ei juuri kiusaa ollut, kuten kuvistakin näkee.

Sydäntalven ilta oli jo pimennyt, kun pääsin paikalle. Vähän aikaa meni taas, ennen kuin paikallistin liiterin kaukana laavusta. Ilma oli tuulinen ja tohautteli nuotion savua vuorotellen kumpaankin laavuun, joten oli vaikea yrittää valita, kumpaan sitä lopulta kellistyisi maate. Keittelin ilta-aterian ja päälle teetä ja kaakaota. Puolikas kuu valaisi harvaa kuusimetsää jylhällä tavalla.

Kymppilaavu:


Lopulta maate. Testauksessa oli kesäpussin ja välimallin pussin yhdistelmä, joista ulompaan kesäpussiin oli laitettu laajennin antamaan 18 cm lisätilavuutta. Homma toimikin hyvin, nyt ei olo ollut kuin maksamakkaralla, kun ulompi pussi oli riittävän väljä. Ainoa miinuspuoli oli se, että väljänä ulompi pussi pyöri vieläkin herkemmin eri kulmaan sisemmän suhteen, joten ulkonakäynnit vaati enemmän asettelua ja kärsivällisyyttä.

Muuten yö oli aika surkea. Kintut ei tykänneet ulkoilusta ja kipuilivat koko yön niin, että uni oli katkonaista epätoivoista horretta. Aamu armahti viimein kauniin aurinkoisena pakkaspäivänä ja tuulikin oli yön aikana tyyntynyt. Virittelin tulet ja keittelin aamuteet. Näpsin pari pakkaskuvaa ja rahjustin takaisin autolle.

Kymppilaavu:


Siihen talven retkeilyt sitten jäikin, jos ei paria yötä Penassa talvileirillä noteerata?

Pena talvileirillä:

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1402

Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit: