Kiitos Nuuksiolle

29.10.2009 9:59

Vaikka olen asunut lähes koko elämäni pääkaupunkiseudulla, niin meni pitkään, ennen kuin kävin ensimmäisen kerran Nuuksiossa. Viime vuosina alueesta on tullut hyvin tärkeä paikka ja olen huomannut näkeväni sen myös eri silmin. En suurena erämaana, vaan henkireikänä ja mahdollisuutena päästä hienoon metsämaisemaan helposti.

Syysviikonloppuna parkkipaikat ja polut saattavat hirvittää auto- ja ihmismäärällään. Jos pääsee paikalle arkisin tai talvella, niin tilanne on kuitenkin aivan toinen. Olen ollut Nuuksiossa pari kertaa uudenvuodenaattona ja silloin en muistaakseni nähnyt siellä yhtään ihmistä. Samat, hienot paikat sekä harmoninen rauha kyllä olivat paikalla.

Yksinäisiä hetkiä on elämässäni riittänyt paljon yli tilausmäärän, joten näen mielelläni vastaantulevia retkeilijöitä.. Ja tervehdin jokaista. Jos kansallispuistoissa ei kävisi ihmisiä, niin kansallispuistoja ei varmaan kovin kauan olisi.

Olen liikkunut Nuuksiossa pääosin merkatuilla reiteillä, tietysti välillä poluilta sinne tänne poiketen. Haukkalammen parkkipaikalta lähtevät reitit kulkevat kauniissa maisemassa, vanhaa metsää ja puroja riittää. Käpylintujen kilkattavat parvet, energiset tiaiset, ahkerat tikat ja aina kiehtovat ”korpinkellot” kuuluvat Nuuksion rikkaaseen äänimaisemaan.

Olen ollut Nuuksion poluilla monenlaisten tunteiden pitäessä valtakauttaan sisälläni. Lähes aina sieltä on löytynyt ainakin hetkellinen rauha sekä tunne siitä, että täällä riittää sellaisena kuin on. Sen lampien äärellä olen pohtinut ihmissuhteiden koukeroita ja katsellut kaakkurin vastustamatonta silhuettia, sen purojen äärellä olen kuvannut poski kiveä vasten ja sen poluilla ovat kainalosauvani uponneet liejuun polven kuntoa testatessani. Tuota ei sitten kerrota ortopedille:)

Kiitos, Nuuksio. Nähdään taas!

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1491

Sivu 1 Yht. 1
Kirjoittaja Viesti
sau~n

Liittynyt: 11 Hei 2009
Viestejä: 249

LähetäLähetetty: 11.11.2009 23:25    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Mukava lukea positiivinen kuvaus Nuuksiosta. Harva tuntuu uskaltavan kehua sitä.

Kansallispuistoissa ihmiset tuntuvat olevan aina erilaisia kuin muualla - on luonnollista vaihtaa muutama sana kohdatessa. Yritäpä samaa puiston ulkopuolella... Huh.

Viime syksynä koin itse ensimmäisen kerran pienen palan Nuuksiota. Paikka yllätti hyvällä tavalla. Johtuiko se sitten huonoista ennakko-odotuksista, en tiedä.
Jäi jopa vähän harmittamaan, kun ei tiedostanut paikkaa vielä silloin kun asui pääkaupunkiseudulla, tuollaiset henkireiät olisivat auttaneet jaksamisessa.

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jonte

Liittynyt: 16 Hei 2008
Viestejä: 50
Paikkakunta: Vantaa

LähetäLähetetty: 12.11.2009 23:01    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Ehkäpä luonto saa ihmisestä ystävälliset kasvot esiin.
Kiitos kommentista!

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla MSN Messenger
Näytä edelliset viestit: