Harhailian blogi

Paras vuodenaika retkeilyyn...

12.04.2010 7:38Paras vuodenaika retkeilyyn?

Siihen vaikuttaa monet asiat yksilöllisten mieltymysten mukaan ja on monen kohdalla varmaan ihan perusteltuja käytännön syitäkin...

Omalla kohdallani ehdottomasti paras aika on KEVÄT, heti lumien lähdettyä, siihen löytyy tietty minultakin sekä käytännön syitä, että ihan fiilispohjaisia mieltymyksellisiä asioita...

Ensimmäinen asia minkä pistin itsessäni merkille jo pienenä, mä oon tosissaan "kevätihminen", saattaapi olla jopa tärkeinkin asia, vaikka ei tässä nyt ole tärkeintä pistää asioita tärkeysjärjestykseen, vaan nostaa erilaisia omia tuntemuksia esille. Kevään tulon riemuun saattaa vaikuttaa myös se, että en ole oikeen talvi-ihminen, enempi muistutan talvi-unista tyyppiä... Smile Tykkään kyllä tehdä nuotiopäiväretkiä ja liikun kyllä innokkaasti talvisessa luonnossa, mutta yöpymiset menee mun maun mukaan liikaa extremeksi, talvi ja lumi on kyllä aina mukavaa vaihtelua, niin kuin yleensäkkin vuodenaikojen vaihtelu.

Luonto on keväällä jotenkin niin alastoman avoin, aluskasvillisuuden puutteen ansiosta huomaat varsinkin maapohjassa paljon sellaisia asioita, mitä ei muulloin päääse näkemään, liikkuminen on mukavaa ja helppoa kun näkee mihin astuu, tämä korostuu epätasaisessa ja hankalakulkuisessa maastopohjassa. Pusikkoisissa vieraissa maastoissa pystyt näkemään suuremmalta alueelta itselle mielenkiintoiset asiat ja hahmottamaan maaston pienipiirteisimmätkin muodot.

Jos tykkäät liikkua vesikulkuneuvolla, kanootti, kajakki, yms... Vedenkorkeus on keväällä huippu korkeudella, eikä vesikasvillisuus ole riesana. Ymmärtääkseni pohjanmaalla pääsee meloskelemaan joskus paikotellen vaikka toisten pelloilla ja pihoilla Laughing , tosin itse kyllä viihdyn paremmin erämaisemissa omassa rauhassa, sielläkin, varsinkin jokivesistöissä melontapinta-alan kasvu tarjoaa ainutkertaisia nähtävyyksiä.

Luonnon herääminen ja kevään eteneminen on tietty mukavaa seurattavaa, itse kun oon eläinrakas, viihdyn yhdenpaikanpäällä pitkiä aikoja seuraten eläinten hyvinkin yksinkertaisia puuhasteluja, parasta viihdettä... Cool .

Minkäänlaisia ötököitä ei oo aikaisin keväällä kiusana Very Happy .

Metsästäjät ei oo häiritsemässä Confused .

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1539

   

Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit:   

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko -> Blogit -> Harhailian blogi -> Paras vuodenaika retkeilyyn...