tarpeettoman ihmisen blogi

Vierihoidossa

25.01.2011 16:46

[  Mieliala: Neutral ]

Aikaa on taas vierähtänyt sitten viime kerrasta mutta toisaalta ei mitään niin vakavaa tässä ole sattunutkaan. Mahdollisuuksien mukaan olen pieniä retkiä lähimetsissä tehnyt mutta pääosin olen pyrkinyt pitämään välit kunnossa lapsiin. Huomaan vain, kuinka usein exä vaikuttaa varsinkin nuorimman mielipiteisiin, eikä aina minua mairittelevasti. Tosin raha kyllä kelpaa.
Hiihtokelit täällä Oulun seudulla eivät ole parhaat mahdolliset. Lumi on pehmeää ja varsinkin metsässä sukset upottavat ihan pohjaa myöten, lähes kolmimetrisillä Karhun Erä –suksillakin. Siitä huolimatta pari pikkureissua on tehty.
Jouduin nyt siis vierihoitoon. Asetin itseni siihen.
Koskapa en pääse metsään, luen retki- ja eräkirjallisuutta, suorastaan ahmin.
Iltaisin kömmin peiton alle viimeistään klo 22.30 ja otan mukaani kirjan. Viimeksi lopetin teoksen ”Pöytään isketty puukko”. Nyt on menossa Erkki Timosen ”Sarvet sylissä”, eräkirjallisuutta. Viikonloppuna kirjan tilalta sylissäni oli mikro ja sen ruudulla oli uusin ”Outa”. Minulle mitä parhainta vierihoitoa.

Ja mitä tuohon ihanaan, kirottuun viinaan tulee niin toistaiseksi homma on hallussa (kop,kop, kop, koputin päätä kolme kertaa). Saunakaljat kestää ottaa eikä mielihalu siitä kasva yli pidätyskynnyksen. Ei vaikka joskus on v***tuskin päällä. Täytyy myöntää, että en ole kovin kyllä itseäni koetellutkaan, en ole uskaltanut. Olutta haen vain sen, minkä saunailtana juon, eli kaksi pientä tölkkiä. Väkeviä enkä viinejä ole ostanut pitkään aikaan, parempi niin.

Kävin apteekissa ostamassa lääkärin määräämiä lääkkeitä poskiontelotulehduksen ehkäisyyn. Samalla ostin, pitkästä aikaa, vitamiinitabletteja ja mieleeni tulvahti eräs muisto, joka sai aikaan kylmät väreet:
Yhdessäelon aikoihin katselin keittiön apupöydällä olevia vitamiinipurkkeja, niitä oli useita, ehkä kahdeksan. Osa oli lapsille ja osa oli vaimolle ja lapsille yhteisiä, minulle ei ollut yhtään kun vaimon mukaan en niitä tarvinnut. Se olisi ollut vaimon mielestä vain rahan hukkaa jos minä olisin vitamiineja popsinut.
Pyyhin kyseistä pöytää puhtaaksi leivänmuruista ja samalla pyyhin kyseisiä purkkeja niin että pillerit purkeissa rapisivat. Illalla vaimo kantoi kaikki nuo purkit keittiön pöydälle ja kysyi minulta: ”Mitä sinä näistä syöt?”. ”En mitään”, vastasin.
”Syöthän sinä, kuulin kun kävit purkeilla. Älä viitsi valehdella, tunnusta pois”.
Kerroin hänelle, mitä olin tehnyt ja edelleen vastasin, että en syö niitä. Vaikka hän kuinka tivasi, en myöntynyt koska en ollut ottanut ensimmäistäkään riivatun pilleriä. Lopulta vaimo sai raivarin, huusi, väitti minua lasten edessä kieroksi valehtelijaksi, epäluotettavaksi paskaksi.
Hän avasi jokaikisen purkin ja laski pillerit. Hän laski, kuinka moneksi päiväksi kirotut pillerit riittäisivät heidän käytössä, jotta pääsisi selville, syönkö minä niitä. Mahtoi hänen pettymyksensä olla suuri, kun aikanaan kävi ilmi, että en todellakaan popsinut hänen helokkikapseleitaan tai maksaruohonjuurta.

Vielä tuosta aiemmin mainitsemastani v***tuksesta.
Sain veronpalautuksia noin 400€. Juu, olen elatusmaksujen takia Kelalle velkavankeudessa ja hämmästelin kovin, kun veronpalautukset tulivatkin tililleni eivätkä automaattisesti menneet Kelalle, kuten olivat alkuvuodesta ilmoittaneet. Luonnollisesti 400€ ekstraa kelpasi minulle, meni moneen tarpeeseen tuo raha. Olin jo autuaasti unohtanut koko jutun kun Kelalta saapui karhukirje:
”Siirrä äkkiä heidän tililleen veronpalautus 400€ tai se menee ulosottoon”.
Lähetin heille ystävällisen kirjeen:
”Arvoisa vastaanottaja, mainitsemanne rahat on jo syöty vaan ei juotu. Riitti niistä lapsillekin ihan hyvin. Mitään siirrettävää teidän tilillenne minulla ei enää ole”.
Nyt odotan Kelan vastausta, joka ei koskaan tiedä hyvää, ainakaan minun kohdallani. Luultavasti velkani vain kasvaa, yhä...

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1610

   

Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit:   

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko -> Blogit -> tarpeettoman ihmisen blogi -> Vierihoidossa