Kvaldurin blogi

26.5.2013 - Patikointia Itävallassa

06.12.2013 13:08

[  Mieliala: Hypnotized ]

26.5.2013 - Saapuminen Salzburgiin

Saavuimme Salzburgiin ajallaan parin vaihdon jälkeen ja kaikki tavaratkin tulivat samassa kuljetuksessa. Kenttä oli aika pieni, joten bussin löytäminen keskustaan oli helppoa ja pääsimme etsimään majoituspaikkaa joka oli löytynyt hyvin edulliseen 57e hintaan hotels.comin listoilta kun varauksen oli tehnyt riittävän ajoissa. Keskustasta lähdimme kävelemään kohti hotellia kaputzinerbergin reunaa myöten ihmetellen jyrkkiä rinteitä. Myöhemminhän selvisi, että kyseessä ei ollut oikeasti jyrkkä eikä korkea mäki. Pilvien ja sadetta ennustavien pilvien vuoksi ei näkyvyydessä ollut paljon kehumista ja vuoret pysyivät piilossa. Hotelli löytyi 1,5km päästä keskustasta, mutta kellon ollessa vasta 11 aamulla, ei sisään päässyt ihan vielä. Saimme kuitenkin jättää tavarat hotelliin ja pääsimme ihmettelemään ruokaa ja kaupunkia.

Kävelimme kohti vanhaa kaupunkia lounaspaikkaa etsien ja löysimmekin beer stugan jossa saimme nauttia lounaan perinneasuihin pukeutuneiden ihmisten seurassa. Sunnuntain ollessa kyseessä, ei Itävallan kaupungeissa ihan hirveästi tapahdu ja suurimmalle ostoshimole sai heittää hyvästit. Vanhassa kaupungissa oli kuitenkin jonkin verran nähtävää ja pienellä eksymisellä löysimme linnan sekä vanhat korttelit, mikä nosti tunnelmaa varsin mukavasti. Pienten kujien lomasta pääsimme Mozartin aukiolle ihmettelemään patsasta ja massiivista kirkkoa sekä tutustumaan paikalliseen Lederhosen-valikoimaan, valitettavasti kaikki sopivat koot olivat jo loppu, joten niiden hankinta jäi toiseen kertaan.

Kaupungin ihmettelyn jälkeen olikin aika palata hotellille lataamaan akkuja sekä valmistautumaan hieman seuraavaan päivään karttojen ja aikataulujen parissa. Illallinen löytyi läheisestä pizzeriasta noutoruoan muodossa ja sitten päivä alkoikin jo olemaan paketissa.

Tämä on ensimmäinen osa 11-osaisesta matkakertomuksesta.

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1700

   

Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit:   

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko -> Blogit -> Kvaldurin blogi -> 26.5.2013 - Patikointia Itävallassa