Harhailian blogi

Tilanne päällä norjassa.

23.12.2017 15:30Tässä eräänä kesä lähdettiin taas norjaan jäämeren, tai pohjois-atlantin rannoille harrastamaan erämaa elämää pariksi viikoksi. Pikku busteri traileriin ja vene kukkukuormaan leiritavaroita, veturiksi saatiin kaverin ja sen veljen vuokra matkailuauto. Meitä oli kolme.

Etsimme aina leiripaikaksi kapeiden vuonojen toiselta puolelta, rakentamattomilta rannoilta leiripaikkoja, sillein että leiristä merellä olisi hyvät merikalastuspaikat, tunturissa hyvät vaellusmaastot, rautujärvet kalastuspaikoiksi.

Puolijoukkueteltta tai savotan kymppi, kaasulämmitin, us armyn kenttäsängyt, iso ruokakatos, kaasujääkaappeja, savotan saunateltta. Sauna lämpiää joka ilta ja lauteet jää aina norskeille ihmeteltäviksi ja maamerkiksi meidän käynnistä, muuta ei jää, ei roskia, tms.

Kävimme parilla vuonolla veneilemässä, mutta ei löytynyt mieleistä, sitten löysimme kartan pohjalta hyvältä vaikuttavan, vuonon toisella puolella pikku lahukka piilossa, koski laski tunturista, sinne leiri, pikku Busterilla 3-4 kukkukuormaa 3-4km vuonon toiselle puolelle. Hieno erämaahenkinen leiripaikka, tietty vuorovesi aiheutti veneen paikalle haasteita kuten yleensä aina, mieluiten ei lähde, eikä tule rantaan laskuveden aikaan. Lofootit näkyi kaukana, vuonon suulla oli kapea ja matala kurkku, missä oli tod voimakas vuorovesi virta ja putosi melki pystyyn 200m, makrillia tuli kurkulta hyvin, siellä oli norskeja aina 5-10 venettä aina seurana. Muutamana päivänä kateltiin kiikareilla meidän autolle, että joku auto on parkissa meidän auton perässä, etteivät varasta tai tee tihutöitä. Crying or Very sad Käytiin tunturijärveltä narraa tammukkaa, vallotettiin tunturihuippu, no ei se ollut kuin alle tonninen, mutta merenpinnalta lähdettynä kova reissu, huippunäkymät kirkkaalla kelillä.

Sitten yhtenä aamuna soi kaverin puhelin aikasin, kaverin veli soittaa, sille oli soittanut suomen keskusrikospoliisista joku ja kysellyt vuokra-auton vuokraajia, vuokra-aikaa, henkilömäärää, henkilötietoja, yms. Ikävä uutinen, norjan poliisille oli tullut ilmoitus suomalaisesta matkailuautosta jonka perässä on tyhjä traileri, autolla käyneet poliisit eivät ole havainneet liikettä autolla ainakaan viikkoon. Norjan poliisi oli lähettänyt virka-apupyynnön suomen keskusrikospoliisille ja pyytää nyt etsintöihin norjan rannikkovartioston, siellä roottorit pyörii jo lähtövalmiudessa! Shocked Siinä vaiheessa kaverin veli oli ruvennut nauramaan keskusrikospoliisille, että HEiii! Nyt peli seis, nämä kaverit on ihan kunnossa, ne on siellä jossain piiloleirissä kun haluaavat olla aivan omassa rauhassa. Poliisi oli kovasti ihmetellyt, että ompa erikoisia kavereita. Wink

Lähdettiin muutaman päivän päästä pois, tultiin autolle niin joku varmaan siitä kylältä oli tuonut muistokukat maljakossa siihen meidän autopaikalle! Meri vei kokemattomat merenkävijä suomipojjaat! Shocked Oli aika hyytävän pelottava ja yhtä aikaa tragikoominen tunne!

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=1705

   

Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit:   

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko -> Blogit -> Harhailian blogi -> Tilanne päällä norjassa.