Echon eväsretket


Yhtä ja toista

04.01.2008 12:29

Viimein sain innostuksen lähteä talviretkelle. Yleensä inhoan kylmää, upottavissa hangissa rämpimistä ja eritoten hiihtämistä (miten Suomen peruskoulu voikaan iskostaa ihmiseen niin pysyvän vastenmielisyyden muuten hienoon lajiin). No nyt ei ole lunta, ei kovin kylmääkään, ja koko ajan kutittaa vaan ajatus lähteä päiväksi edes johonkin lasten kanssa. Yöksi haluaisin laavulle, mutta kuten niin monesti sanottu, ei ole varusteita, eikä nyt kyllä varaakaan hankkia niitä.

Yllätyin Porin ja sen lähialueiden ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksista. Joutsijärvi oli tiedossa ja tuttu jo ennestään, mutta osoitteessa http://www.reitti.org löytyi näppärä haku, jolla löysin esimerkiksi laavuja lähistöltä enemmänkin.

Riippuen nyt sitten vähän ilmoista, niin jonakin viikonloppuna tämän kuun aikana on tarkoitus lähteä tutkimaan seutua. Isäni muutti tänne aika lähelle viime kuussa, ja soittelinkin jo hänelle, josko mennään porukassa. Oli innostunut lähtemään, ja hänellä on autokin, mikä helpottaa kummasti liikkumista, ja näin antaa useamman vaihtoehdon, mihin mennään. Ja joulupukki kun toi digikamerankin, niin saan sitten kuvia tännekin.

Kesän reissua Saamenpolulle on suunniteltu taas. Kyydit sinne ja takaisin julkisilla maksavat yhteensä 450-500€ (omat ja pojan liput), joten ihan edullista reissua ei luvassa ole. Toivottavasti isällä sattuisi kesäloma samaan aikaan, saataisiin autoa lainaan. Olisi sitten paremmat mahdollisuudet poiketa ja pysähdellä matkan varrella mielenkiintoisiin kohteisiin.

Ja loppuun taas kuva Lapin reissulta vuodelta miekka ja kilpi. Otettu jossain Nellimin lähistöllä

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=920

Sivu 1 Yht. 1
Kirjoittaja Viesti

Echo

Liittynyt: 05 Mar 2007
Viestejä: 435
Paikkakunta: Roistonkulma

LähetäLähetetty: 05.01.2008 14:45    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Enpä ole törmännyt, kiitos vinkistä. Suunnitelmissa oli mennä yöjunalla Rovaniemelle ja siitä eteenpäin bussilla.

Pitää nyt sitten tutkia tuokin vaihtoehto, vaikka tosiaan matkustusmukavuus siinä kärsii. Ja tuleeko se enää edullisemmaksi, kun meidän täytyy sitten ensin täältä länsirannikolta osuttautua reitille.

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Echo

Liittynyt: 05 Mar 2007
Viestejä: 435
Paikkakunta: Roistonkulma

LähetäLähetetty: 06.01.2008 2:39    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Liftaamalla olen minäkin nuorempana pohjoiseen mennyt. Budjetti oli kotoa lähtiessä noin 250mk (ruuat ym. varusteet oli hankittu tosin jo). Nyt ei sellainen enää ole mahdollista, mutta tuo kimppakyyti kylläkin on hyvä ajatus, jos vaan tosiaan osuu samaan aikaan samaan suuntaan menijöitä.

Yritin Eskelisen sivuilta kovasti saada selkoa noista hinnoista, mutta pitänee laittaa mailia heille. Aikataulullisesti kyseessä olisi kyllä tapporeissu, ja voi olla, että siksi päädyn muuhun ratkaisuun. Illalla olisi lähtö täältä, ja jos menisimme Nuorgamiin, perillä oltaisiin reilun vuorokauden päästä puolen yön jälkeen. Vaihdot Oulussa ja Rovaniemellä, jossa siis usean tunnin odotus. Tuollaisen bussissa istumisen jäljiltä ei olisi paljon voimia lähteä tarpomaan erämaahan keskellä yötä. Minä kun ei ainakaan saa nukuttua bussissa ennen kuin on todella väsy.

Yksi vaihtoehto on tietysti olla yö jossain matkan varrella. Onneksi on aikaa miettiä kaikki vaihtoehdot läpi.

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

EllaK

Liittynyt: 21 Hei 2007
Viestejä: 238

LähetäLähetetty: 25.01.2008 23:32    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Mie ajattelen samaa ku sinäkin tuosta hiihdosta, se on paholaisen keksintöä Evil or Very Mad Peruskoulu tosiaan onnistui silloin aikanaan, sata vuotta sitten, tappamaan kaiken ilon siitä. Lumikengät olen hommanut ja ne tuntuu ihan mukavilta. Pidemmälle reissulle niillä ei ehkä kannata lähteä, mutta lähiretkuiluun oivat. Kannattaa kokeilla.

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Sivu 1 Yht. 1
-
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Weblog style by Hyperion