Echon eväsretket


Kierrätystä ja tuunausta luvassa

07.01.2008 20:52

Katselin http://www.andersj.se/ sivuja, ja pohdin mitä kaikkea voisi itse tehdä, jos olisi materiaaleja. Vettäpitävät ja edes vähän hengittävät materiaalit taas ovat kalliita ja välillä hankalia saadakin. Minulla on kaikenlaisia kankaita muuten varastossa, mutta eipä yhtään kuvatunlaista. Kunnes tuli mieleen, että minulla on neljä muksua, ja siten aikamoinen kokoelma esimerkiksi pieniä tai polvista rikkimenneitä, muuten erittäin hyväkuntoisia haalareita ja ulkohousuja. Noita rikkimenneitä kun ei viitsi kierrätykseenkään laittaa. Perkkasin vaatehuonetta, ja löysin loistavia materiaaleja, esim. Reimateciä.

Nyt säntäänkin siis tutkimaan, mitä niistä saisi aikaan, ja kaivan ompelukoneen kaapista.

Edit: Tuli vielä mieleen, että pieneksi jääneitä fleece-vaatteita on myös. Eritoten yksi pojan asu harmitti, oli ohutta ja todella hyvää fleecea. No ei kun saumat auki ja miettimään, saisiko siitä vielä jotain. Samoin meillä on kaksi pieneksi jäänyttä tuultapitävää fleecetakkia. Jos niistä saisi tuunattua yhden sopivan?

Edit 2:
Tässä kuvat tähän mennessä uhreikseni joutuneista haalareista:


Parhaassa kunnossa oleva välikelin haalari, Reimatec. Polvet ja peffan kohta kuluneet, eivät pidä enää vettä, polven yläpuolella reikä, samoin pohkeessa viilto. Kauniin värinen. Tästä teen todennäköisesti itselleni säärystimet.Kovassa käytössä ollut talvihaalari, Reimatec. Polvet ja peffa todella kuluneet ja polvissa paljon pieniä reikiä. Varmaan könytty kivikossa. Lahkeiden takaosat ja yläosa moitteettomassa kunnossa. Irrotin jo lahkeet ja taskut, säärystimet varmaan syntyvät tästä, ja jonkinlainen pussukka/pikkupikkureppu.

Jalkarenksut paksuhkoa ja kestävää kumia, uusiokäyttöön nekin. Ne kiinnitetään nappeihin, jotka ommellaan lahkeensuun/säärystimen sisäpuolelle.Heikoimmassa kunnossa oleva ReimaSnow haalari. Ei siis pidä vettä tuo kangas, kosteuden kylläkin ulkona tiettyyn rajaan. Lahkeilla ei tee mitään, kuten kuvastakin huomaa. Pieniä tarvikepusseja syntynee tästä, sellaisille, joiden ei tarvitse olla kokonaan vedenpitäviä. Tai sitten jotain ihan muuta...

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=926

Sivu 1 Yht. 1
Kirjoittaja Viesti

Echo

Liittynyt: 05 Mar 2007
Viestejä: 435
Paikkakunta: Roistonkulma

LähetäLähetetty: 08.01.2008 14:16    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Ensimmäinen pieni pussukka mustista haalareista valmiina. Taskunsuun vetoketjusta tuli vetoketjukin pussiin.

Laitan kuvia myöhemmin.

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

IkiHonka

Liittynyt: 12 Tam 2006
Viestejä: 5815
Paikkakunta: Hundrakommun

LähetäLähetetty: 08.01.2008 21:28    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Sillä lailla. Pitäisi itsekin mennä vintille penkomaan. Lumikengät tarvitsisivat kuljetuspussin. Sopiva tukeva kangas vaan pitäisi löytää.

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti

Ekso

Liittynyt: 20 Elo 2006
Viestejä: 347
Paikkakunta: Tampere

LähetäLähetetty: 20.01.2008 14:30    Viestin aihe:
Vastaa lainaamalla viestiä

Juur sanoin rouvalle, että jos mää haen ompelukoneen esille, niin näytäkköp kuinka se toimii - ja rouva lupas.

Pitemmän aikaa on mielessä ollut ompelu, osin myös Andersin syytä. Esim vanhoista sadetakeista saapi varmaan oivallisia sadelahkeita. Ja justiin nuita erilaisia pussukoita pitäis tehä.

Ja tämä menee vielä pitemmälle. Meillä on osuuskunta, jossa yksi jäsen on pukusuunnittelija ja ompelija, työkyvyn vähennyttyä on tulossa hälle työkokeilu ja koetamme saada sen kokeilun osuuskunnan sisään. Ja sittenpä järjestämme ompelukurssin, jossa nimenomaan tehtäsiin kaikkea retkeilyyn liittyvää.

Jos kurssi onnistuu, tulee siitä tälle ompelijalle omaa pisnestä.

Takaisin alkuun Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Sivu 1 Yht. 1
-
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Weblog style by Hyperion