Muotkatuntureille

09.02.2008 9:14

Taas suunnitellaan... Päätin jo viime keväänä Ounastuntureiden reissun aikana, että seuraava kevätreissu kohdistuu Muotkatuntureiden maastoon. Alunperin ajattelin lähteä matkaan joskus huhtikuun alkupäivinä, ehkä viikon pääsiäisen jälkeen, mutta kerrankos suunnitelmat muuttuvat.

Jos menisikin hiihtolomaviikolla 8 ja vähän sen jälkeisellä, reilu viikko, ehkä. Katselin junavuoroja Tikkurilasta Rovaniemelle, sunnuntaina 17.2. lähtisi ainakin kaksi junaa, toinen klo 19.48, perillä maanantaina 7.53 ja jälkimmäinen klo 22.48, perillä maanantaina 10.41. Edellisestä ehtisi aamubussiin, ja jossain Muotkanruoktun paikkeilla se olisi iltapäiväkolmen maissa. Jälkimmäiseltä ehtisi Muotkanruoktulle vähän ennen iltakuutta.

Mutta hintaero! Aikaisemman junan makuupaikka halvimmillaan maksaisi 46e, ja jälkimmäisen 17e. Lisäksi tulisi matkalipun hinta noin 70e ja bussimatkasta noin 55-60e. Tämä vaan menomatka. No, mitä tuolla kalliimmalla makuupaikalla saisi: olisi pari-kolme tuntia aikaisemmin Muotkanruotulla. Näihin aikoihin aurinko laskee ennen iltakuutta, joten ensimmäisestä ehtisi hiihdellä pari tuntia ennen auringonlaskua ja jälkimmäisestä ei ollenkaan.

Teltassa yöpyisin ensimmäisen (ja useimmat) yön jokatapauksessa, joten taidan säästää tuon vajaan kolmekymppiä.

Trackback URL-osoite tähän päiväkirjamerkintään on:

http://www.vaellusnet.com/turinat/trackback.php?e=980

Kirjoittaja Viesti
Tähän päiväkirjamerkintääsi ei ole yhtään vastausta / kommmenttia.
Näytä edelliset viestit: